X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Tragiczny wynik HBA
Odpowiedz

Tragiczny wynik HBA

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Belinea Nowa

Wysłany: 23 lipca, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim . Mamy 32 lata , z Mężem staramy się o dziecko od 1,5 roku . Leczymy się w klinice od początku tego roku . Moje badania wzorowe , Amh 4.75 . Mąż początkowo lekko obniżone wyniki nasienia ale przy dużej liczebności , więc lekarz stwierdził ,że jest wporządku . Jestem po drożności jajowodów.
    Nie dawało mi to spokoju ,że wciąż się nie udaje jeśli wszystko jest wporządku .
    Wczoraj Mąż powtarzał badania , ogólne wyniki znacznie się poprawiły , morfologia 4%, poprawa budowy i ruchliwości plemników . Od pół roku nie pali , alko ograniczone do minimum , zdrowsza dieta. Uparłam się ,żeby zbadał dodatkowo HBA i wynik ściął nas z nóg ... 80% jako poprawny wynik a u nas wynik 15%...
    Zastanawiam się czy ten parametr wgl da się poprawić ? I czy kwalifikujemy się do in vitro metodą PCISI przy tak słabym wyniku ? Bo wiadomo ,że natura lubi zaskakiwać, ale jednak chyba starania naturalne w takim przypadku są dość mało rokujące . Wczesniej sceptycznie podchodziliśmy do in vitro , choć nie wykluczaliśmy to uważaliśmy je za ostateczność ,bo dawano nam szanse na zapłodnienie naturalne ,a tu się okazuje ,że nawet do klasycznego nie mamy co podchodzić . Czy któraś z Was miała może podobną sytuację ? Może znacie kogoś z happyendem ?

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie usg, hormony były u męża? Może tam coś psuje to nasienie..?

• Belinea Nowa

Wysłany: 23 lipca, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był u urologa . Miał USG robione , czy hormony to nie przypominam sobie . Ale poczytam na ten temat , może rzeczywiście coś w tym przypadku nie tak ...

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był happy end. Masz opis w stopce. U mnie było wszystko ok, u męża wyniki nasienia w normie, jedynie HBA 30%. Lekarz kierował nas prosto na invitro, ale wprowadziłam mężowi bardzo solidną suplementację i HBA stopniowo podnosiło się, aż w końcu zaszłam w naturalną ciążę 💙

Rzadko zaglądam teraz na forum, ale tutaj opisałam nasze zmagania
    https://ovufriend.pl/forum/meskie-sprawy/ku-pokrzepieniu-niskie-hba-morfologia-ruchliwosc,24071.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia, 16:37

Belinea lubi tę wiadomość

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • ziomus12345 Debiutantka

Wysłany: 9 września, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie, czy udało się którejś z Was zajść w ciążę naturalnie przez IVF przy wynikach partnera HBA 52%? Nie pytam tutaj o możliwość wprowadzenia suplementacji w celu poprawienia wyników - wiem, że nie u wszystkich cokolwiek ona daje, spróbujemy, wiadomo, ale nie chce polegać tylko na tej nadziei. Na konsultację dopiero czekam, a chciałabym zrobić wstępne „rozeznanie w terenie”, bo generalnie bardzo mało informacji o tym temacie znalazłam…

starania od II 2023
    23cs

🐈‍⬛ pan domu, wiadomo

👨🏻 35l.
    Suplementacja: litania supli 🫠
    • Seminogram + chromatyna w porządku
    • Hashimoto
    • HBA 52% -> suple i kontrola w 01.2025

👩🏼 31l.
    AMH 3,7
    Suplementacja:
    Cały cykl: pregna start + wit.D + omega 3 + ovulomed max
    Faza folikularna: koenzym q10
    • I 2024 HSSG - drożność prima sort 👌🏻
    • ANA i ASA ujemne
    • Lametta 6x ❌
    • KIR Bx (brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1; 8 receptorów)
    • allo-mlr 0%
    🔜 22.11 histeroskopia z oceną CD138
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ