X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Upłynnienie mechaniczne i aglutynacja 2 stopień
Odpowiedz

Upłynnienie mechaniczne i aglutynacja 2 stopień

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jak w temacie, mąż zrobił wyniki nasienia , byłam z nimi u mojego ginekologa( bo to on je zlecił) popatrzył i stwierdzil ,że nie ma sie do czego przyczepić. Już poczytałam o tym upłynnieniu mechanicznym i piszą , że tylko inseminacja moze pomóc... Stopień aglutynacji 2 ( 10-50 plemników tworzy skupiska, obecne dość liczne wolne), oprócz tego komórki okrągłe 6,00 10^3/ul (0,00-5,00) a i objętość nasienia 8 ml ( 2-8), może któraś z Was ( a właściwie z Waszych partnerów) miał podobną sytuacje ? Nie wiem co dalej z tym robić, czy posłuchać lekarza i pojechać do androloga?? pozdrawiam

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia zrobcie w pierwszej kolejnosci posiew nasienia i usg jader..
    i jak najbardziej urolog/androlog ginekolodzy patrza tylko po ilosci plemnikow i ewentualnie ile zywych/marteych i jaki ruch maja :?

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo Aniu

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ