Upłynnienie nasienia czas
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIga2019 wrote:Mój partner zbadał nasienie.. Wyniki są w normie, z tym że upłynnienie nasienia miał 60 min kiedy norma to do 60 min. Czy któraś z Was ma wiedzę jak bardzo taki wynik może utrudnić zajście w ciążę? Dodam że nasienie upłynnia się samoistnie.
-
Iga, trzeba zwrócić uwagę tez na inne parametry, np. lepkość spermy. Warto też wysłać męża na badanie do urologa.
Bo na rozrzedzenie każą pić Flegaminę, ale u nas okazało się, że ta lepkość i wydłużony czas upłynnienia miały związek z żylakami powrózka nasiennego, który trzeba było zoperować.
-
Dzieki dziewczyny za rady.
Suplementuję już partnera witaminami, ale poczytam jeszcze o SuptaMen..
Co do lepkości i pozostalych parametrów to wyniki są ok. Tylko to upłynnienie mnie martwi..
Byliśmy w klince i pokazalam lekarzowi wyniki badań. Powiedział, że są dobre a o uplynnieniu nic nie powiedział. Skierował nas na dodatkowe badania fragmentacje DNA i HBA i w obu badaniach nieprawidłowości wynoszą 9%, więc wynik też bardzo dobry. Jutro idę jeszcze raz na kontrolną wizytę i może podpytam o to upłynnienie.. Zobaczymy co mi lekarz powie..
-
Iza-K wrote:Iga, trzeba zwrócić uwagę tez na inne parametry, np. lepkość spermy. Warto też wysłać męża na badanie do urologa.
Bo na rozrzedzenie każą pić Flegaminę, ale u nas okazało się, że ta lepkość i wydłużony czas upłynnienia miały związek z żylakami powrózka nasiennego, który trzeba było zoperować.
Iza-K mogę zapytać jaką metodą mąż usuwał żylaki? Mój mąż też ma, co prawda udało nam się zaciążyć ale chcielibyśmy zrobić z żylakami porządek dopóki jestem nieaktywna seksualnie, i żeby przy kolejnych ciążach nie było problemów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 08:37
-