X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Upłynnienie nasienia czas
Odpowiedz

Upłynnienie nasienia czas

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Iga2019 Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój partner zbadał nasienie.. Wyniki są w normie, z tym że upłynnienie nasienia miał 60 min kiedy norma to do 60 min. Czy któraś z Was ma wiedzę jak bardzo taki wynik może utrudnić zajście w ciążę? Dodam że nasienie upłynnia się samoistnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mój mąż ma 10 min Ale ma agregacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga2019 wrote:
    Mój partner zbadał nasienie.. Wyniki są w normie, z tym że upłynnienie nasienia miał 60 min kiedy norma to do 60 min. Czy któraś z Was ma wiedzę jak bardzo taki wynik może utrudnić zajście w ciążę? Dodam że nasienie upłynnia się samoistnie.
    Lekarz nam polecił suplement diety o nazwie SUPRANEN I mówił żeby po 3 miesiącach powtórzyć badanie.

• Iza-K Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, trzeba zwrócić uwagę tez na inne parametry, np. lepkość spermy. Warto też wysłać męża na badanie do urologa.
    Bo na rozrzedzenie każą pić Flegaminę, ale u nas okazało się, że ta lepkość i wydłużony czas upłynnienia miały związek z żylakami powrózka nasiennego, który trzeba było zoperować.

• Iga2019 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za rady.
    Suplementuję już partnera witaminami, ale poczytam jeszcze o SuptaMen.. :)

Co do lepkości i pozostalych parametrów to wyniki są ok. Tylko to upłynnienie mnie martwi..
    Byliśmy w klince i pokazalam lekarzowi wyniki badań. Powiedział, że są dobre a o uplynnieniu nic nie powiedział. Skierował nas na dodatkowe badania fragmentacje DNA i HBA i w obu badaniach nieprawidłowości wynoszą 9%, więc wynik też bardzo dobry. Jutro idę jeszcze raz na kontrolną wizytę i może podpytam o to upłynnienie.. Zobaczymy co mi lekarz powie..

• marlenaO Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza-K wrote:
    Iga, trzeba zwrócić uwagę tez na inne parametry, np. lepkość spermy. Warto też wysłać męża na badanie do urologa.
    Bo na rozrzedzenie każą pić Flegaminę, ale u nas okazało się, że ta lepkość i wydłużony czas upłynnienia miały związek z żylakami powrózka nasiennego, który trzeba było zoperować.

Iza-K mogę zapytać jaką metodą mąż usuwał żylaki? Mój mąż też ma, co prawda udało nam się zaciążyć ale chcielibyśmy zrobić z żylakami porządek dopóki jestem nieaktywna seksualnie, i żeby przy kolejnych ciążach nie było problemów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 08:37

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Iza-K Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena, miał laparoskopię. W szpitalu był w sumie 3 dni, potem miał jeszcze 2,5 tygodnia zwolnienia lekarskiego.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ