X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Wędrujące jądro i stulejka
Odpowiedz

Wędrujące jądro i stulejka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ysia1988 Nowa

Wysłany: 16 października 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie wszystkich!
    Jestem tutaj nowa. I mam nadzieję, że nauczę się czegoś nowego. Ale wracając do tematu. A więc mój mąż ma wędrujące jądro. Wędruje ono nieco powyżej Lini gdzie znajduje się penis. Samo nie wraca, trzeba to zrobić ręcznie. Do tego też ma stulejkę. Tak wiem, powinien iść do lekarza, ale niestety w ciągu tych 5 lat bycia razem nie udało mi go przekonać. Problem jest w tym, że ja już nieco poupadam na zdrowiu psychicznym. Od tych 5 lat bycia ze sobą, nigdy się nie zabezpieczaliśmy. A mimo to nie zachodziłam w ciążę. Gdzieś po roku czau zaczęłam czytać o wędrującym jądrze i stulejce i dowiedziałam się, że to może być przyczyna niepłodności. U mnie ginekologicznie jest wszystko ok. A mąż nie widzi u siebie problemu. Ja mam już 33 lat, a więc nie wiele mi zostało, mąż jest ode mnie nieco starszy, bo ma. 45 i nie widzi nic złego w stulejce, a jądrze mówi, że to normalne, że każdy facet tak ma. A więc po pewnym czasie ludzie zaczęli nas pytać, kiedy jakieś dzidzi. Bardzo dobrze znam swojego męża, i wiem że bardzo by się załamał jakby się dowiedział, że np. jest bezpłodny. A więc trochę dla jego dobra zaczęłam mówić ludziom, że nie chcę mieć dzieci, aby tylko podejrzenia nie padły na mojego męża. Wiem, że źle robię, ale nie chcę żeby cierpiał. Teraz doszłam do wniosku, zaczęłam się zastanawiać, czy powiedzieć mężowi, że wędrujące jądro może być przyczyną bezpłodności, i może wtedy poszedł by do lekarza. Bo to już w sumie nie chodzi o te płodność, ale po tym podobnie jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia raka. Dlaczego część mężczyzn tak bardzo wstydzi się iść do urologa? Ja wiem, że takie sprawy uważają, za łamanie godności męskiej, ale co po tej godności, skoro umrze z powody choroby i unieszczęśliwi swoją kobiete.
    W sumie nie wiem czego oczekuje od tego postu. Zdaje sobie sprawę, że mój mąż może być bezpłodny. Wiem, że powinien iść do lekarza. Wiem, że to może przerodzić się w raka.
    Nie wiem tylko w jaki sposób mu powiedzieć, jakie skutki to może nieść ze sobą, i jak go przekonać na wizytę u lekarza.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ