X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Wpływ jakości nasienia na poronienie
Odpowiedz

Wpływ jakości nasienia na poronienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cynomankaa_27 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mam kilka pytań może ktoś mi coś poradzi. Jestem po dwóch poronieniach i zastanawiam się czy słabe nasienie może być przyczyną poronienia ? Zachodze w ciążę ale zarodek się nie rozwija. Na pewno zrobimy badania jakieś ale jestem ciekawa czy jeśli by partner zaczął coś stosować jakiś suplementy z cynkiem i selenem to możliwe że będzie lepiej ? Nie wiem gdzie leży problem ja stosowałam różne witaminki i kwas foliowy nic to nie pomogło. Mój partner za to pali papierosy i często pije alkohol więc nie wiem czy to nie jest w tym problem.

• Cynomankaa_27 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możecie mi coś polecić ?

• Miasa Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to DFI wskaźnik uszkodzenia plemnikow jeśli jest wysoki np powyżej 30% to może mieć wpływ ma poronienia ponieważ materiał genetyczny jest uszkodzony. Warto zapytać lekarza o fragmentacja DNA jeśli jej jeszcze nie robiliście. Badanie to koszt ok 250zl.

• Miasa Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście jest tutaj wątek jak poprawić DFI i z tego co wiem to niektórym dziewczynom udało się to w przeciągu 3 miesięcy więc jest szansa ale trzeba się upewnić czy rzeczywiście wynik jest powyżej normy.

• Listek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynomankaa_27 wrote:
    Cześć mam kilka pytań może ktoś mi coś poradzi. Jestem po dwóch poronieniach i zastanawiam się czy słabe nasienie może być przyczyną poronienia ? Zachodze w ciążę ale zarodek się nie rozwija. Na pewno zrobimy badania jakieś ale jestem ciekawa czy jeśli by partner zaczął coś stosować jakiś suplementy z cynkiem i selenem to możliwe że będzie lepiej ? Nie wiem gdzie leży problem ja stosowałam różne witaminki i kwas foliowy nic to nie pomogło. Mój partner za to pali papierosy i często pije alkohol więc nie wiem czy to nie jest w tym problem.

Cynamonka, oczywiscie jest takie ryzyko, ale bez badań cięzko cos powiedziec. W przypadku poronien warto zbadac sie na trombofilie

🧔🏻Czynnik męski/ wnętrostwo/ kryptozoospermia

👩‍🦰 AMH ok 2, reszta w normie

*1 procedura pICSI/FAMSI z separacją. pickup- pobrano 10 kumulusow/6 MII/3 zaplodnione/ 0 zarodkow 😭
    **2 procedura pICSI/FAMSI z separacją+ aktywacja oocytow+ embryoGEN.
    08.20 pickup- pobrano 7 kumulusów/6MII/ mamy 4❄️❄️❄️❄️
    10.20 FET 1x ❄️ 5.2.2
    3dpt : 37 mlU (pozostalosc po ovitrel);6dpt: 25 mlU;10 dpt: 166 mlU
    14dpt: 965 mlU
    18dpt: 3593 mlU /20 dpt krwawienie jest pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    31dpt:❤️🐻

10.23 FET 1x5.2.2
    6dpt 27mlu
    8tyd brak akcji serca💔

04.24 FET 5.1.1
    5dpt 16,6 mlu;8dpt beta 171mlU;22dpt 745mlU 😢
    06.24 FET
    7dpt 6,5 😣
    3procedura 11.24 6MII/mamy jeszcze 2❄️
    11.30 transfer
    7dpt 66mlU/10dpt 364mlu/16dpt 3557
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ