X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Wynik posiewu
Odpowiedz

Wynik posiewu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

pomóżcie w interpretacji wyniku posiewu nasienia

Wyhodowano florę fizjologiczną: Coagulase Negative Staphylococcus-skąpy
    wzrost, Enterococcus spp-skąpy wzrost

żadnego antybiogramu...nie wiem czy będzie później czy już nie??

ktoś? coś?

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzcie posiew, skąpy wzrost + te gatunki bakterii mogą świadczyć raczej niejałowym poborze próbki niż o poważnym zakażeniu.

Jeżeli podchodzisz do IUI, to można w osłonie antybiotykowej, do IVFposiew powinien być jałowy.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    Powtórzcie posiew, skąpy wzrost + te gatunki bakterii mogą świadczyć raczej niejałowym poborze próbki niż o poważnym zakażeniu.

Jeżeli podchodzisz do IUI, to można w osłonie antybiotykowej, do IVFposiew powinien być jałowy.

Dzięki za info nam wyszły leukocyty w nasieniu aż 4,6 stąd posiew ...ciekawa jestem skąd wtedy leukocyty w spermiogramie

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ