X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Wyniki hormonów
Odpowiedz

Wyniki hormonów

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nadzieiaumieraostatnia Znajoma
    Postów: 17 2

    Wysłany: 22 grudnia 2016, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie,
    Przeszukałam internet w poszukiwaniu norm dla hormonów męskich, niestety wszystko jest podawane w jakiś dziwnych wartościach. Lekarz dał nam tylko kartkę z wynikiem bez norm wypisanych, a nie było mnie z mężem w tedy.. dowiedziałam się od męża, że podobno wyniki w normie, ale ja nie jestem pewna :( pomożecie? Podam wyniki:
    Testosteron: 412 ng/dl
    Prolaktyna: 14 ng/ml
    Lh: 24 mIU/ml
    Fsh: 65mIU/ml

    Pozdrawiam was serdecznie ;)
    PS. W pierwszym badaniu nasienia wyszło zero plemników, a w drugim kilka martwych.

    p19uvfxm9q2nnn29.png

    26 DC beta 112
    30 DC beta 833

    I wizyta 10 marca 0,5 cm ❤️
  • Uluś87 Koleżanka
    Postów: 48 25

    Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy według badań mojego M :
    FSH 1,27-19,26 IU/L
    LH 1,24-8,62 IU/L
    Prolaktyna 4,04-15,20 ng/ml
    Testosteron 9,90-27,80 nmol/L

    Z tym że sa inne jednostki więc muisz znaleźć jakis przelicznik :)

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31311

    Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lh: 24 mIU/ml - 0,024IU/L
    Fsh: 65mIU/ml - 0,065 IU/L
    więc sa one raczej za niskie ..ale proponuje wysłać zapytanie do dr Wolskiego na Naszym bocianie

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nadzieiaumieraostatnia Znajoma
    Postów: 17 2

    Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję bardzo ;)

    p19uvfxm9q2nnn29.png

    26 DC beta 112
    30 DC beta 833

    I wizyta 10 marca 0,5 cm ❤️
  • tuonela Autorytet
    Postów: 1088 271

    Wysłany: 8 lutego 2017, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mąż ma słabe nasienie i robił hormony oto wyniki:
    TSH meżą 4.47 podwyższone norma do 4.20
    i FT3 7.18 podwyższone norma do 6.76
    FT4 w normie
    FSH w normie
    prolaktyna w normie
    Estradiol 32,06 norma 41..

    czy to moze wpływać na nasienie?jak tak to sie da leczyć?

    Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
    21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)

    04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
    10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
    14.02.2021 kolejna procedura
    03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
    26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
  • sylwia80 Autorytet
    Postów: 3189 704

    Wysłany: 9 lutego 2017, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoś wie co znaczy podwyższone u faceta SHBG a hormony wszystkie w normie ?

    MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • tuonela Autorytet
    Postów: 1088 271

    Wysłany: 9 lutego 2017, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie msn pojecia:(

    Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
    21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)

    04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
    10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
    14.02.2021 kolejna procedura
    03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
    26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
  • sylwia80 Autorytet
    Postów: 3189 704

    Wysłany: 11 lutego 2017, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuonela, a byliście z tymi wynikami u androloga lub endokrynologa ?

    MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Selina Autorytet
    Postów: 8941 3430

    Wysłany: 8 maja 2017, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Mój mąż wybiera się jutro na badania hormonów. Widzę, że Wasi badali tez prolaktynę, o jest też w podstawowym zakresie męskich badań? Czy myslicie, że androstendion też powinien być zbadany?
    Myślałam, żeby zrobił: testosteron, TSH, lh, FSH, estradiol i właśnie może jeszcze ten adro.i prolaktynę skoro coś nam to powie.
    Mąż ma w środę wizytę u androloga, ma już seminogram robiony 2x w odstępach 3 miesięcy i usg jąder sprzed 2tyg. i chcieliśmy jeszcze hormony porobić, żeby go z kwitkiem nie odesłał

  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 22 czerwca 2017, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyniki męza

    Folikulotropina (FSH) 7,0 mIU/ml 1,5 — 12,4
    Prolaktyna (PRL) 13,2 ng/ml 4,60 — 21,40
    Luteotropina (LH) (L67) 4,5 mIU/ml 1,7 — 8,6
    Progesteron ↑ 0,2 ng/ml 0,050 — 0,149
    Tyreotropina (TSH) 2,21 mIU/mL 0,27 — 4,20
    PSA całkowity (metoda "ECLIA") 1,07 ng/ml Wartości oczekiwane:
    < 4,0

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • szaszunia Przyjaciółka
    Postów: 76 21

    Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któremu z Waszych panów badano inhibineB? My dziś odebralismy ale totalnie nie wiemy jak zinterpretować wynik. Pytałam na nasz bocian ale tam pewnie weekendowa przerwa. Dodam ze my bezplemnikowi i zbieramy badania czy jest po co biopsje robić...

    30 lat, AMH 4, ja zdrowa
    Mąż Azoospermia
    07.2018 Plemniki z biopsji
    08.2018 punkcja, 4 komórki pobrane, nie uzyskano zarodków
    24.11.2018 punkcja, 12 dojrzałych komórek
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 12:44

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 sierpnia 2017, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory borykaliśmy się z podejrzeniem PCO u mnie i marnym nasieniem u męża, 2 miesiące temu przeszedł operację ŻPN + dostał CLO (codziennie 1 tab).

    Teraz odebraliśmy najnowsze wyniki hormonów i sparaliżował mnie strach :( do tego wszystkiego doszło podwyższone FSH i LH - kolejna kłoda pod nogi:(

    FSH (L65) ↑ 26,39 mIU/ml norma 1,50 — 12,40
    LH (L67) ↑ 21,16 mIU/ml norma 1,70 — 8,60
    Testosteron (O41) ↑ 9,73 ng/ml norma 2,80 — 8,00

    Przed operacją, w marcu wyniki były takie:
    FSH (L65) 7,03 mIU/ml
    LH (L67) 4,30 mIU/ml
    Testosteron (O41) 3,77 ng/ml


    Czy na tak podwyższone FSH może mieć wpływ CLO lub operacja??
    Na czwartek mamy endokrynologa, ale nie wiem czy nie oszaleję do tego czasu :( Już miałam nadzieję, że po operacji nam się uda :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ