X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Wyniki seminogramu - pomoc z interpretacją
Odpowiedz

Wyniki seminogramu - pomoc z interpretacją

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • StecMaciej Nowa

Wysłany: 29 lutego 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    jest to mój pierwszy post na forum i pierwsze wyniki badania, nie mam pojęcia czy wszystko jest ok, czy nie. Martwi mnie bardzo jeden współczynnik:

Ruch postępowy PR+PS (typ a+b) 39.0%
    Ruch całkowity PR+NP+PS (typ a+b+c) 48.1%
    Żywe plemniki: 62%
    Plemniki o prawidłowej budowie 1% (ten punkt mnie martwi).
    W preparacie bezpośrednim zaobserwowano pojedyncze ruchome witki plemników bez główek (podejrzenie pinheads).
    Obecne pasma agregacji<150 plemników.

Będę wdzięczny za jakąkolwiek informację na temat wyników, dopiero zaczynamy z partnerką rozmowy o dziecku i jeszcze nie podjęliśmy żadnego leczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2024, 11:53

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ