X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Wyniki seminogramu - pomoc z interpretacją
Odpowiedz

Wyniki seminogramu - pomoc z interpretacją

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • StecMaciej Nowa

Wysłany: 29 lutego, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    jest to mój pierwszy post na forum i pierwsze wyniki badania, nie mam pojęcia czy wszystko jest ok, czy nie. Martwi mnie bardzo jeden współczynnik:

Ruch postępowy PR+PS (typ a+b) 39.0%
    Ruch całkowity PR+NP+PS (typ a+b+c) 48.1%
    Żywe plemniki: 62%
    Plemniki o prawidłowej budowie 1% (ten punkt mnie martwi).
    W preparacie bezpośrednim zaobserwowano pojedyncze ruchome witki plemników bez główek (podejrzenie pinheads).
    Obecne pasma agregacji<150 plemników.

Będę wdzięczny za jakąkolwiek informację na temat wyników, dopiero zaczynamy z partnerką rozmowy o dziecku i jeszcze nie podjęliśmy żadnego leczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego, 11:53

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ