X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Wysokie FSH
Odpowiedz

Wysokie FSH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ètoile Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Czy któraś z Was zaszła w ciążę mimo tragicznych wyników nasienia? Mam na myśli wysoki wynik FSH i w związku z tym obniżone parametry nasienia.

Czy uzyskałyście prawidłowe zarodki?
    Czy polecacie androloga bądź klinikę, która radzi sobie ze słabym nasieniem?

Jestem po drugim nieudanym IVF.

Serce mi pęka z rozpaczy.

36l.
    1 IVF nieudane Artvimed
    2 IVF start 07.01.2021 ❄️8A
    FET 10dpt beta16, 14 dpt beta7💔
    3 IVF ..
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ètoile wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Czy któraś z Was zaszła w ciążę mimo tragicznych wyników nasienia? Mam na myśli wysoki wynik FSH i w związku z tym obniżone parametry nasienia.

Czy uzyskałyście prawidłowe zarodki?
    Czy polecacie androloga bądź klinikę, która radzi sobie ze słabym nasieniem?

Jestem po drugim nieudanym IVF.

Serce mi pęka z rozpaczy.
    A jakie teraz mieliście procedury? My nie znamy co prawda przyczyny, ale mamy kiepskie parametry nasienia. W pierwszej procedurze uzyskaliśmy 3 blastki klasy bb. Mieliśmy zastosowane pICSI + separacja plemników.

• Ètoile Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć CzereśniowaMama,

Obie procedury IMSI.
    Koncentracja 2ml w całości.

Z obu procedur żaden zaronek nie dotrwał do 5 doby.
    Teraz zamrożony został jeden w trzeciej dobie 8a, pozostałe dzieliły się beznadziejnie od samego początku.

Gdzie się leczyłaś?

36l.
    1 IVF nieudane Artvimed
    2 IVF start 07.01.2021 ❄️8A
    FET 10dpt beta16, 14 dpt beta7💔
    3 IVF ..
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ètoile wrote:
    Cześć CzereśniowaMama,

Obie procedury IMSI.
    Koncentracja 2ml w całości.

Z obu procedur żaden zaronek nie dotrwał do 5 doby.
    Teraz zamrożony został jeden w trzeciej dobie 8a, pozostałe dzieliły się beznadziejnie od samego początku.

Gdzie się leczyłaś?
    Invicta, w ostatnim badaniu przed procedurą koncentracja wynosiła 1.8, czyli jeszcze mniej. Mamy dwie blastki z 5 doby i jedna z 6.
    Żadnych dodatkowych procedur Wam nie proponowali ?

• Yoa Nowa

Wysłany: 31 marca 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, partner dzis odebral wyniki- lekko podwyzszone FSH, vzy to bardzo zle i czy mozna cos z tym zrobic?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ