X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród B. Bolesne Przepowiadacze + Podkrwawiony czop
Odpowiedz

B. Bolesne Przepowiadacze + Podkrwawiony czop

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamusie, mam do Was pytanie ze szpitalnego łóżka. Wczoraj minął mój terminwwedług OM - jutro mam termin z USG... Od 3 dni organizm daje jakieś znaki - poczatkowo były to plamienia, od wczoraj ewidetnie odchodzi mi czop - albo brunatny, albo z krwia - szyjka już miękka, krótka z 1,5cm rozwarciem - no i skurcze - obecnie co wieczorne, reguralne co 10 minut które zwykle z rana lzeja w czestotliwosci a w ciągu dnia pojawiają się raz na godzinę.... oczywiscie ginekolodzy oceniaja je jako ból w dole brzucha i nie podchodzą do nich poważnie... Na KTG piszą się czasami w wartościach do 30 % a ja podczas ich trwania potrafię mieć łzy w oczach z bólu... Czy któraś z Was przed porodem zmagala się z podobnym problemem? Czy to możliwe aby przepiwiadajace skurcze były tak silne w odczuciu a KTG tego nie obrazuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 14:09

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • pakima Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTG to maszyna, mnie na jednym KTG wychodziły skurcze regularne które odczuwałam, na porodówce nie było żadnych skurczów wg KTG w tamtej sali. A urodziłam po 3 godzinach od robienia tego KTG które było na sali porodowej.

Jednym słowem w niektórych szpitalach wciąż jest stary sprzęt.

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odszedł czop podbarwiony krwią i zaczęły się mega mocne bóle krzyżowe gdzie położna powiedziała mi ze to skurcze przepowiadajace podpieli mnie pod ktg i zero skurczu nic nie wychodziło a ja się zwijalam z bólu . Na następny dzień pod wieczór znowu ktg I dalej nic położne mówiły żebym nie przesadzala bo jeszcze nie rodzie ze to przepowiadajace są. W końcu lekarz przyszedł zbadał mnie i na porodowke 5cm rozdarcia . Także wszystko jest mozliwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 18:06

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia

iv092n0amkzp6vtf.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ