B. Bolesne Przepowiadacze + Podkrwawiony czop
-
Kochane mamusie, mam do Was pytanie ze szpitalnego łóżka. Wczoraj minął mój terminwwedług OM - jutro mam termin z USG... Od 3 dni organizm daje jakieś znaki - poczatkowo były to plamienia, od wczoraj ewidetnie odchodzi mi czop - albo brunatny, albo z krwia - szyjka już miękka, krótka z 1,5cm rozwarciem - no i skurcze - obecnie co wieczorne, reguralne co 10 minut które zwykle z rana lzeja w czestotliwosci a w ciągu dnia pojawiają się raz na godzinę.... oczywiscie ginekolodzy oceniaja je jako ból w dole brzucha i nie podchodzą do nich poważnie... Na KTG piszą się czasami w wartościach do 30 % a ja podczas ich trwania potrafię mieć łzy w oczach z bólu... Czy któraś z Was przed porodem zmagala się z podobnym problemem? Czy to możliwe aby przepiwiadajace skurcze były tak silne w odczuciu a KTG tego nie obrazuje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 14:09
-
KTG to maszyna, mnie na jednym KTG wychodziły skurcze regularne które odczuwałam, na porodówce nie było żadnych skurczów wg KTG w tamtej sali. A urodziłam po 3 godzinach od robienia tego KTG które było na sali porodowej.
Jednym słowem w niektórych szpitalach wciąż jest stary sprzęt. -
Mnie odszedł czop podbarwiony krwią i zaczęły się mega mocne bóle krzyżowe gdzie położna powiedziała mi ze to skurcze przepowiadajace podpieli mnie pod ktg i zero skurczu nic nie wychodziło a ja się zwijalam z bólu . Na następny dzień pod wieczór znowu ktg I dalej nic położne mówiły żebym nie przesadzala bo jeszcze nie rodzie ze to przepowiadajace są. W końcu lekarz przyszedł zbadał mnie i na porodowke 5cm rozdarcia . Także wszystko jest mozliwe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 18:06
-