Dziewczyny, pomózcie.
-
Witam serdecznie.
Jestem w 36tc. Wczoraj w nocy miałam ból lewej pachwiny (jak na miesiączkę, ale nie był on jakoś bardzo mocny). Od kilku dni brzuch się napina coraz częściej (dziś chyba już z 10 razy). Dziś zauważyłam na bieliźnie zwiększoną wydzielinę. Jest ona niby biała (na czarnych majtkach widać), ale na palcu wygląda na wodę. Tydzień temu byłam u ginekologa. Lekarz stwierdził, ze nie ma rozwarcia a szyjka jest wysoko więc na poród się nie zapowiada. Położna mówiła w szkole rodzenia, że jeśli chce się upewnić czy to nie wody płodowe to mam założyć wkładkę i zobaczyć jaki ma kolor (mocz-żółty, bezbarwny-wody płodowe). I teraz szczerze sama się potraciłam, ponieważ wkładka jest mokra (nie mocno) ale i koloru nie ma żadnego (może leciutko żółty). Czy to mogą być sączące się wody płodowe? Nie jest ich za mało? A może mam grzyba i dlatego jest zwiększona wydzielina? (walczę z grzybem od początku ciąży). Bardzo proszę o rady. Do lekarza idę w czwartek więc od razu wszystko mu opowiem.❤❤ -
nick nieaktualny
-
Wkładkę tak, ale specjalną, która jest w stanie wybarwić się pod wpływem substancji kwaśnej albo zasadowej. Podobne działanie mają papierki lakmusowe, więc też tak można sprawdzać. Jak pojedziesz na IP to poleją wkładkę specjalnym preparatem i jeśli zabarwi się na zielono/ niebiesko, to wody. Ja bym podjechała, żeby nie mieć żadnych wątpliwości. Jak byłam w ciąży, to często miałam taką podejrzaną wydzielinę i sprawdzałam. Jak wody zaczęły mi odchodzić, to już nie miałam żadnych wątpliwości i nic nie musiałam sprawdzać, bo dość mocno "sikały" pod ciśnieniem.
Myszusia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, śluz się zmniejszył i zrobił się serowaty wiec jestem pewna że mam grzyba W czwartek na szczęście idę do ginekologa, to pewnie mi coś przepisze. Czuję też, ze mała główką jest już w kanale rodnym, bo jak chodzę to dosłownie ją czuję i mam wrażenie, że zaraz "wypadnie".. ale to podobno normalne na ok.2tyg przed porodem (czasem szybciej). No i jestem już zmęczona, ale jeszcze troszkę i mała Królewna będzie z nami A co u Was? jak się czujecie? Dziękuje za zainteresowanie moim pytaniem❤❤
-