II CC
-
Wydaje mi się ze póltora roku wystarczy. Druga cesarka jest zazwyczaj w połowie 38 tygodnia lub nawet na początku 38, zeby uniknąć porodu spontanicznego.
-
drugi poród nie musi być cc. Można próbować naturlanie.
NIe ma też zaleceń że druga cc musi być wcześniej - ja miałam 2 ciecie w 40 tc - planowe
Wręcz nie powinno się bez powodu przyspieszać porodu, czasem nawet w 37 =38 tc dziecko może być mocno niedojrzałe -
a przede mną trzecia cesarka
-
nick nieaktualny
-
Mi mówili że rok od jednej cesarki wystarczy żeby rodzić siłami natury. Moja bratowa miała pierwszą cesarkę w wyniku braku postępu porodu i drugą na życzenie. Lekarz powiedział że wszystko jest zagojone dobrze i może rodzić sn. Odstęp był 15 miesięcy. Ja osobiscie po porodzie naturalnym w taki przypadku chciałabym drugą cesarkę gdyż bałabym się o ranę która może ale nie musi pęknąć. Wolałabym nie ryzykować gdyż wiem jaka to siła parcia. A nie wiadomo czy będzie też postęp porodu.
-
Bea_tina wrote:hej
Dziewczyny, czy któraś z Was miała robione cesarskie cięcie po raz drugi?? Zapewne będe mieć (skoro pierwszą miałam cc) i się zastanawiam, czy drugie cc też jest ok 39 tc czy wcześniej? Orientuje się któraś z Was?
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Ja miałam pierwsze cc w lutym 2014 i następny poród wypada 18 miesięcy później (sierpień 2015). Jeżeli nie powtórzy się wskazanie do cięcia to nie dam się znowu pokroić. U mnie wskazaniem było ułożenie miednicowe dziecka. Teraz to chyba bym szukała lekarza, który zgodzi się podjąć próbę obrotu zewnętrznego...Mama Ani (2014) i Ewy (2015)
-
nick nieaktualny
-