X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród II CC
Odpowiedz

II CC

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

Dziewczyny, czy któraś z Was miała robione cesarskie cięcie po raz drugi?? Zapewne będe mieć (skoro pierwszą miałam cc) i się zastanawiam, czy drugie cc też jest ok 39 tc czy wcześniej? Orientuje się któraś z Was?

MILA lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to też jest wcześniej mija znajoma pierwsze cc miaka w 39 a drugie w 38 :) ja tez bd nmiała druga ale nie wiem jeszcze w którym tygodniu

MILA lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam pierwsza cesarkę, z tego co czytałam jeżeli teraz wszystko bedzie ok. Bede miała prawo wyboru, albo próbować siłami natury albo znowu cc. I sama nie wiem, co lepsze.

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella, jaki okres minął od porodu do zajścia w ciążę? Bo to podobno ma duży wpływ. U nas minęło 17 mcy. Wolałabym rodzić sn, jednak z drugiej strony cesarka była by na termin, a tak to czekaj hihi:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 miesięcy. Rodziłam we wrześniu 2012. Z tego co czytałam to od cc powinny minąć dwa lata.

• kotek Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze póltora roku wystarczy. Druga cesarka jest zazwyczaj w połowie 38 tygodnia lub nawet na początku 38, zeby uniknąć porodu spontanicznego.

78de0dd404ba84e12a056e9c239d99c7.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • patti Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znam osobe ,ktora zaszla 8 miesiecy po cc i kolejny porod byl drogami natury.przed samym porodem ,na koncu ciazy stwierdza sie ,czy jest mozliwy porod silami natury.zajscie w ciaze ponad rok od pierwszego cc tym bardziej umozliwia porod naturalny.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• ivv Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pulsmedycyny.pl/2582141,72628,ciecie-cesarskie-rekomendacje-polskiego-towarzystwa-ginekologicznego

skopiowałam z innego tematu, warto poczytać :)

choć ja nadal nie wiem jaką opcję wybrać :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drugi poród nie musi być cc. Można próbować naturlanie.

NIe ma też zaleceń że druga cc musi być wcześniej - ja miałam 2 ciecie w 40 tc - planowe

Wręcz nie powinno się bez powodu przyspieszać porodu, czasem nawet w 37 =38 tc dziecko może być mocno niedojrzałe

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przede mną trzecia cesarka ;)

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pierwszą cesarkę, córeczka ułożyła się pośladkowo.
    Myślę już o drugim dziecku i chyba wolałabym drugą cesarkę.

relggu1r6ydxbi54.png

• pakima Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mówili że rok od jednej cesarki wystarczy żeby rodzić siłami natury. Moja bratowa miała pierwszą cesarkę w wyniku braku postępu porodu i drugą na życzenie. Lekarz powiedział że wszystko jest zagojone dobrze i może rodzić sn. Odstęp był 15 miesięcy. Ja osobiscie po porodzie naturalnym w taki przypadku chciałabym drugą cesarkę gdyż bałabym się o ranę która może ale nie musi pęknąć. Wolałabym nie ryzykować gdyż wiem jaka to siła parcia. A nie wiadomo czy będzie też postęp porodu.

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    hej

Dziewczyny, czy któraś z Was miała robione cesarskie cięcie po raz drugi?? Zapewne będe mieć (skoro pierwszą miałam cc) i się zastanawiam, czy drugie cc też jest ok 39 tc czy wcześniej? Orientuje się któraś z Was?
    U mnie pierwszy poród zakończony CC w 38/39 tc. Teraz jestem w drugiej ciąży i gdyby nie fakt, że to ciąża bliźniacza to mogłabym próbować SN. A tak będzie drugie cięcie tylko jeszcze nie wiem w którym tygodniu. Najpóźniej 10 dni przed tp.

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Wszechmiła Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pierwsze cc w lutym 2014 i następny poród wypada 18 miesięcy później (sierpień 2015). Jeżeli nie powtórzy się wskazanie do cięcia to nie dam się znowu pokroić. U mnie wskazaniem było ułożenie miednicowe dziecka. Teraz to chyba bym szukała lekarza, który zgodzi się podjąć próbę obrotu zewnętrznego...

Mama Ani (2014) i Ewy (2015)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 12:24

• madlenka89 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie ta stronę? tu są wspaniałe historie porodów naturalnych po cięciach i prób które tez się skończyły drugim cc http://naturalniepocesarce.pl/ ja tez bym chciała drugi proód siłaminatury ale czy będzie mi dane..

80e684ff13.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ