X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Indukcja porodu ze wzgledu na wiek
Odpowiedz

Indukcja porodu ze wzgledu na wiek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Miracle25 Autorytet

Wysłany: 25 września, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Dowiedzialam sie niedawno, ze rodzac 40 plus standardowa praktyka jest w indukcja w 39 tc. Przyznaje, ze mnue to zmrozilo, bo podchodze jak pies do jeza do ingerencji medycznych. Co innego te wynikajace wprost z sutuacji polozniczej konkretnej rodzacej, co innego interwencja „bo takie sa rekomendacje”. Dodatkowo termin z usg mam tydzien wczesniej niz z OM ( owulacja byla potwierdzona 14dc)- wiec moze byc tak, ze bede namawiana na indukcje w faktycznym 38 tc. Jakie sa wasze doswiadczenia w tym temacie?

👩🏻‍🦳🧔🏻‍♂️ 42 🧒🏼 4 🐕 12

👼🏻👼🏻💔💔

preg.png
  • Radika Znajoma

Wysłany: 12 października, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o takich praktykach nie słyszałam. Jednak sama czekam na rozwój sytuacji w ramach ewentualnej indukcji. Osobiście jej nie chce, ale podobno dziecko teraz na ostatniej prostej dość intensywnie przybiera więc lekarka na ostatniej wizycie mnie trochę nastawiała, że jak nie zwolni to będzie indukcja bym mogła rodzić SN

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 03:52

Miracle25 lubi tę wiadomość

Ja '81
    On '82

Starania ze wsparciem specjalistów od 2017
    AMH:6,7
    Nasienie: 8%
    Histeroskopia 2020-2023 (4 x OK)
    Drożność jajowodów - obydwa ok

Decyzja o IVF 02/2024
    Punkcja jajników 07/2024 (14 pobranych jejeczek, 12 zapłodnionych,
    mamy ❄️ ❄️❄️ ❄️ ❄️ ❄️ 6 blastek 4.1.1

☘️ I IVF 08/2024/cykl stymulowany💔
    ☘️ II IVF 09/2024 /cykl stymulowany 💔
    10/2024 - decyzja o histeroskopii
    11/2024 - histeroskopia/ polip/przewlekłe zapalenie endometrium - wdrożony antybiotyk💊
    ☘️ III IVF 02/2025 /cykl naturalny
    10 dpt beta 578
    19 dpt mamy zarodek
    26 dpt jest serduszko ❤️
    29/04/2025 I badania prenatalne + test rozszerzony Panorama
    07/05/2025 wyniki Panoramy OK, synek 🩵
  • Miracle25 Autorytet

Wysłany: 15 października, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radika wrote:
    Ja o takich praktykach nie słyszałam. Jednak sama czekam na rozwój sytuacji w ramach ewentualnej indukcji. Osobiście jej nie chce, ale podobno dziecko teraz na ostatniej prostej dość intensywnie przybiera więc lekarka na ostatniej wizycie mnie trochę nastawiała, że jak nie zwolni to będzie indukcja bym mogła rodzić SN

Trzymam kciuki 🤞

👩🏻‍🦳🧔🏻‍♂️ 42 🧒🏼 4 🐕 12

👼🏻👼🏻💔💔

preg.png
  • Radika Znajoma

Wysłany: 21 października, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle25 wrote:
    Trzymam kciuki 🤞

Dzisiaj wizyta 37+5 tc, zobaczymy jaki mamy przyrost i będzie decyzja. 🙈

No i mam teraz ZONK 🤯
    Mały przybrał do 3500, nic się nie dzieje. Brak wskazań do indukcji … czekamy do kolejnej wizyty 31 października 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 04:31

Ja '81
    On '82

Decyzja o IVF 02/2024

11/2024 - histeroskopia/ polip/przewlekłe zapalenie endometrium - wdrożony antybiotyk💊
    10 dpt beta 578
    19 dpt mamy zarodek
    26 dpt jest serduszko ❤️
  • Korki Autorytet

Wysłany: 28 października, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 36 Coprawda ale bardzo bardzo nie chciałam indukcji, też byłam pewna że mam termin tak z 6 dni później niż wpisany w kartę ciąży. Na szczęście udało mi się przy obydwu wizytach z ktg, w dniu terminu a potem w 41+0, lekarki bardzo dokładnie posprawdzały wszystkie przepływy itd i pozwalały jeszcze chodzić. Urodziłam w 41+3 i moim zdaniem dziecku super zrobiło to donoszenie. Ale czułam też że takie trochę ryzyko biorę na siebie, czy coś. W każdym razie zawsze możesz się nie zgodzić na indukcję ale ja żeby to zrobić chciałabym być właśnie pewna wszystkich idealnych wyników dzidziusiowo-łożyskowych. Powodzenia!

03.2021 synek 👦🏼

🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼 (a jednak 12 :p)

age.png
  • Miracle25 Autorytet

Wysłany: 28 października, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki wrote:
    Ja mam 36 Coprawda ale bardzo bardzo nie chciałam indukcji, też byłam pewna że mam termin tak z 6 dni później niż wpisany w kartę ciąży. Na szczęście udało mi się przy obydwu wizytach z ktg, w dniu terminu a potem w 41+0, lekarki bardzo dokładnie posprawdzały wszystkie przepływy itd i pozwalały jeszcze chodzić. Urodziłam w 41+3 i moim zdaniem dziecku super zrobiło to donoszenie. Ale czułam też że takie trochę ryzyko biorę na siebie, czy coś. W każdym razie zawsze możesz się nie zgodzić na indukcję ale ja żeby to zrobić chciałabym być właśnie pewna wszystkich idealnych wyników dzidziusiowo-łożyskowych. Powodzenia!

Dzieki. Tak jak Ty zrobilam z porodem 5 lat temu. Teraz sie bardziej cykam 😉. Aktualnie szukam gdzie jesli wyladuje na patologii w 39 tyg beda obserwowac a nie od razu indukowac 🥴

👩🏻‍🦳🧔🏻‍♂️ 42 🧒🏼 4 🐕 12

👼🏻👼🏻💔💔

preg.png
  • Radika Znajoma

Wysłany: 2 listopada, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle25 wrote:
    Dzieki. Tak jak Ty zrobilam z porodem 5 lat temu. Teraz sie bardziej cykam 😉. Aktualnie szukam gdzie jesli wyladuje na patologii w 39 tyg beda obserwowac a nie od razu indukowac 🥴

No to ja teraz mam ta zagwozdkę 😆 Ostatnia wizyta, mały przybrał do 3900. Myślałam, że dostanę skierowanie do szpitala na poniedziałek 3.11, ale jeszcze poczekamy tydzień. Jak nic się nie zacznie samo to 9 listopada mam być w szpitalu 40+3.

Ja '81
    On '82

Decyzja o IVF 02/2024

10 dpt beta 578
    19 dpt mamy zarodek
    26 dpt jest serduszko ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ