Indukcja porodu ze wzgledu na wiek
-
Hej Dziewczyny
Dowiedzialam sie niedawno, ze rodzac 40 plus standardowa praktyka jest w indukcja w 39 tc. Przyznaje, ze mnue to zmrozilo, bo podchodze jak pies do jeza do ingerencji medycznych. Co innego te wynikajace wprost z sutuacji polozniczej konkretnej rodzacej, co innego interwencja „bo takie sa rekomendacje”. Dodatkowo termin z usg mam tydzien wczesniej niz z OM ( owulacja byla potwierdzona 14dc)- wiec moze byc tak, ze bede namawiana na indukcje w faktycznym 38 tc. Jakie sa wasze doswiadczenia w tym temacie? -
Ja o takich praktykach nie słyszałam. Jednak sama czekam na rozwój sytuacji w ramach ewentualnej indukcji. Osobiście jej nie chce, ale podobno dziecko teraz na ostatniej prostej dość intensywnie przybiera więc lekarka na ostatniej wizycie mnie trochę nastawiała, że jak nie zwolni to będzie indukcja bym mogła rodzić SN
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 03:52
Miracle25 lubi tę wiadomość
Ja '81
On '82
Starania ze wsparciem specjalistów od 2017
AMH:6,7
Nasienie: 8%
Histeroskopia 2020-2023 (4 x OK)
Drożność jajowodów - obydwa ok
Decyzja o IVF 02/2024
Punkcja jajników 07/2024 (14 pobranych jejeczek, 12 zapłodnionych,
mamy ❄️ ❄️❄️ ❄️ ❄️ ❄️ 6 blastek 4.1.1
☘️ I IVF 08/2024/cykl stymulowany💔
☘️ II IVF 09/2024 /cykl stymulowany 💔
10/2024 - decyzja o histeroskopii
11/2024 - histeroskopia/ polip/przewlekłe zapalenie endometrium - wdrożony antybiotyk💊
☘️ III IVF 02/2025 /cykl naturalny
10 dpt beta 578
19 dpt mamy zarodek
26 dpt jest serduszko ❤️
29/04/2025 I badania prenatalne + test rozszerzony Panorama
07/05/2025 wyniki Panoramy OK, synek 🩵 -
Radika wrote:Ja o takich praktykach nie słyszałam. Jednak sama czekam na rozwój sytuacji w ramach ewentualnej indukcji. Osobiście jej nie chce, ale podobno dziecko teraz na ostatniej prostej dość intensywnie przybiera więc lekarka na ostatniej wizycie mnie trochę nastawiała, że jak nie zwolni to będzie indukcja bym mogła rodzić SN
Trzymam kciuki 🤞 -