X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród kłykciny kończyste - hpv
Odpowiedz

kłykciny kończyste - hpv

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kam.gie. Nowa

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem w 29 tygodniu ciąży, od ok. 10 tygodnia ciąży walczę z kłykcinami kończystymi, które są wynikiem zarażenia wirusem hpv6. Kłykciny pojawiają się oczywiście w miejscach intymnych, były wymrażane, ale niestety wciąż się pojawiają kolejne małe zmiany. Dermatolog jednoznacznie stwierdził, że jest to wskazanie do CC, ginekolog zaś twierdzi, że warto jeszcze poczekać i może się uda PN. Dajcie proszę znać jakie są Wasze opinie, czy któraś z Was boryka się z takim problemem? Jakie rozwiązanie wg Was jest najlepsze? Z góry dziękuję za wszelkie opinie i komentarze!

• Kalista Nowa

Wysłany: 18 lutego 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpisz rekomendacje cc PTG w google

"Wskazania położnicze planowe
    6. Aktywna opryszczka narządów płciowych w okresie okołoporodowym"

• Niesia29011 Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Kalista ma rację jeśli do dnia porodu nie będzie to wyciszone to planowaną powinnaś mieć cc.

Ja parę lat temu miałam jedną kłykcinę kończystą wycinaną i od tamtej pory nowe się nie pojawiły, rodziłam w 2017 r naturalnie mimo że lekarz był poinformowany że wcześniej miałam kłykcinę, powiedział że jeśli nie ma zmian tzn że jest uśpione i można normalnie rodzić

• Jagnam Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie dodatkowe: jak często robicie w związku z tym cytologię? Czy były jakieś podejrzenia raka szyjki macicy? Czy u faceta też się pojawiły objawy czy nie?
    Trochę się uspokoiłam, że zaszłyście w ciążę.
    https://kongresrehabilitacjapolska2.pl/profilaktyka-raka-szyjki-macicy/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 09:17

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ