X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród kłykciny kończyste - hpv
Odpowiedz

kłykciny kończyste - hpv

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kam.gie. Nowa

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem w 29 tygodniu ciąży, od ok. 10 tygodnia ciąży walczę z kłykcinami kończystymi, które są wynikiem zarażenia wirusem hpv6. Kłykciny pojawiają się oczywiście w miejscach intymnych, były wymrażane, ale niestety wciąż się pojawiają kolejne małe zmiany. Dermatolog jednoznacznie stwierdził, że jest to wskazanie do CC, ginekolog zaś twierdzi, że warto jeszcze poczekać i może się uda PN. Dajcie proszę znać jakie są Wasze opinie, czy któraś z Was boryka się z takim problemem? Jakie rozwiązanie wg Was jest najlepsze? Z góry dziękuję za wszelkie opinie i komentarze!

• Kalista Nowa

Wysłany: 18 lutego 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpisz rekomendacje cc PTG w google

"Wskazania położnicze planowe
    6. Aktywna opryszczka narządów płciowych w okresie okołoporodowym"

• Niesia29011 Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Kalista ma rację jeśli do dnia porodu nie będzie to wyciszone to planowaną powinnaś mieć cc.

Ja parę lat temu miałam jedną kłykcinę kończystą wycinaną i od tamtej pory nowe się nie pojawiły, rodziłam w 2017 r naturalnie mimo że lekarz był poinformowany że wcześniej miałam kłykcinę, powiedział że jeśli nie ma zmian tzn że jest uśpione i można normalnie rodzić

• Jagnam Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie dodatkowe: jak często robicie w związku z tym cytologię? Czy były jakieś podejrzenia raka szyjki macicy? Czy u faceta też się pojawiły objawy czy nie?
    Trochę się uspokoiłam, że zaszłyście w ciążę.
    https://kongresrehabilitacjapolska2.pl/profilaktyka-raka-szyjki-macicy/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 09:17

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ