Ligota Katowice - porod
-
Cześć dziewczyny! Czy któraś z was rodziła w Katowicach Ligocie? Pierwotnie miałam rodzić w szpitalu powiatowym, ale ze względu na różne perturbacje zastanawiam się nad Ligotą ze względu na oddzial noworodkowy.
Jakie macie doświadczenia? Czy personel jest w porzadku? Czy dziecko jest zabierane na badania bez rodzicow, czy z rodzicami? Czy po cc jest możliwość kangurowania przez partnera?
Z gory dziskuje za wszystkie porady i doświadczenia ^^ -
Polecam Ci ten wątek, są też w miarę świeże odpowiedzi co do Ligoty: https://ovufriend.pl/forum/porod/ktory-szpital-wybrac-na-slasku,43759.html
Ja mam doświadczenie sprzed prawie 5 lat, więc po tym czasie wolę się nie wypowiadać, bo może być to już nieaktualne (tym bardziej, że był to czas covidu i mogły być przejściowo inne procedury) . Aczkolwiek moja ginekolog mówi, że od tego czasu zmieniło się tylko na korzyść.
Kangurowanie po cc przez partnera to już raczej standard, nie słyszałam, żeby gdziekolwiek był z tym problem 🙂 A jeśli już, to prędzej będą z tym przejścia w jakimś małym szpitalu, na Ligocie takie tematy mają od lat wypracowane 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 11:29
👩❤️👨 35 lat
1.2017 Syn I ♥️
2.2021 Syn II ♥️
2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
.....
22.10.2025 TP Syn III 🤞
_______
Trombofilia wrodzona, każda ciąża na Clexanie
Obniżone parametry nasienia u męża, łącznie 7 lat starań o spełnienie marzeń 🫢 -