X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Ligota Katowice - porod
Odpowiedz

Ligota Katowice - porod

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Duśka202 Ekspertka

Wysłany: 5 września, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Czy któraś z was rodziła w Katowicach Ligocie? Pierwotnie miałam rodzić w szpitalu powiatowym, ale ze względu na różne perturbacje zastanawiam się nad Ligotą ze względu na oddzial noworodkowy.

Jakie macie doświadczenia? Czy personel jest w porzadku? Czy dziecko jest zabierane na badania bez rodzicow, czy z rodzicami? Czy po cc jest możliwość kangurowania przez partnera?

Z gory dziskuje za wszystkie porady i doświadczenia ^^

18 cs o ciąże

29.01 -> ⏸️
    Beta -> 285 (31.01) -> 885 (03.02) -> 10 134 (10.02)
    24.03 -> 5,6 cm bejbika, 151 BPM <3

preg.png
  • Po_prostu_Ola Ekspertka

Wysłany: 5 września, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Ci ten wątek, są też w miarę świeże odpowiedzi co do Ligoty: https://ovufriend.pl/forum/porod/ktory-szpital-wybrac-na-slasku,43759.html

Ja mam doświadczenie sprzed prawie 5 lat, więc po tym czasie wolę się nie wypowiadać, bo może być to już nieaktualne (tym bardziej, że był to czas covidu i mogły być przejściowo inne procedury) . Aczkolwiek moja ginekolog mówi, że od tego czasu zmieniło się tylko na korzyść.
    Kangurowanie po cc przez partnera to już raczej standard, nie słyszałam, żeby gdziekolwiek był z tym problem 🙂 A jeśli już, to prędzej będą z tym przejścia w jakimś małym szpitalu, na Ligocie takie tematy mają od lat wypracowane 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 11:29

👩‍❤️‍👨 35 lat

1.2017 Syn I ♥️
    2.2021 Syn II ♥️
    2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
    .....
    22.10.2025 TP Syn III 🤞

_______
    Trombofilia wrodzona, każda ciąża na Clexanie

Obniżone parametry nasienia u męża, łącznie 7 lat starań o spełnienie marzeń 🫢
  • Łati90 Autorytet

Wysłany: 9 września, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja rodziłam w tym roku w maju i mogę polecić ten szpital. Porodówka wyremontowana. Lekarze bardzo mili i z dużym doświadczeniem. Ja Rodziłam tam że względu na małopłytkowość i problemy ginekologiczne w przeszłości. U mnie po 5 godzinach wywoływania skurczy ostatecznie poród skończył się cesarką z znieczuleniem ogólnym. Mąż kangurował córkę przez godzinę po urodzeniu. Położna przy porodzie miałam bardzo miłą.
    Jeśli chodzi o położne to różnie. Wiadomo jede milsze drugie trochę mniej ale ja nie narzekałam. Zazwyczaj jak zadzwoniłam po pomoc to któraś z Pań przyszła.
    Jedzenie bardzo dobre ☺️ jeśli chodzi o neonatologie to na badania córka chodziła sama. Panie położne przychodziły po dziecko zabierały i potem przywoziły. Pierwszą noc zabierały dziecko do Siebie żebym mogła odpocząć po CC i przynosiły do karmienia. Każdą kolejna noc już mała była ze mną.
    Ja byłam sama na sali poporodowej choć była 2 osobowa. Widoczne nie było tyle pacjentek. Odwiedziny są od 13:00-19:00
    Jesli to twoja pierwsza ciąża to pamiętaj żeby nie bać się zadawać pytań położnym. Ja na początku czułam się trochę zagubiona i zmęczona. Po 3 dniach w szpitalu miałam wszystkiego dość ale jak dziś na to patrzę to wiem że byłam w dobrych rękach i jeśli kiedyś będę planować kolejne dziecko to napewno będę chciała rodzić w tym szpitalu. Jeśli miałabym oceniać to ddział poporodowy oceniam na 4+ natomiast Jeśli chodzi o patologie ciąży to na 5+.☺️

Duśka202 lubi tę wiadomość

Ona: 35lat , On: 34lat

Starania o dzidziusia od marca 2020r.
    ON -Ok
    ONA:
    08.2019- konizacja szyjki macicy (powód: dysplazja,CIN3)
    12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia.
    Jajowody drożne.
    Badania:
    AMH- 1,6
    ANA1 - dodatnie.
    ANA3- ujemne.
    P/C przeciwplemnikowe- nie wykryto.
    KIR Bx brak 2DS3
    Cross Match OK
    Allo MLR 30 %
    Cytokiny rozjechane

1IUI.05.2023 / 2IUI.6.2023 -❌
    3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
    B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍

Wizyta potwierdzającą 3.10- Wszystko Ok. Mamy serduszko ❤️😍
    1 prenatalne 22.11🍀🙏 Wszystko OK ❤️🙏 ❤️
    2 prenatalne 10.01-Wszystko OK❤️ córeczka ❤️🍀
    wizyta 28.02 - wszystko OK ❤️ córeczka waga 1080g
    3prenatalne ok. Waga 1680g😍❤️
    TERMIN: 26.05.25 🥰

29.05.2025- Nasza córeczka już z Nami 🤱❤️🥰 3310g i 55cm szczęścia❤️

"Trzeba wierzyć, że sie uda... "
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ