Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Poród › Olej z Wiesiołka i Olejek Rycynowy
Odpowiedz

Olej z Wiesiołka i Olejek Rycynowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monika K Znajoma

Wysłany: 9 lipca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy któraś stosuje wiesiołka przed Porodem ? Podobno zmiękcza szyjkę i poród jest nieco łatwiejszy a olejek rycynowy podobno przyspiesza poród czy któraś z Was słyszała czy to wszystko pic na wodę :-)

qsky35f7cldvsfw7.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie czekam na mój wiesiołek, bo zamówiłam w aptece internetowej.. Słyszałam o tych teoriach, nie wiem czy to efekt placebo, czy działa, no ale zaszkodzić chyba nie powinno? :)

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• dewa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam wiesiołka od 36 tc, na pewno nie zaszkodził, ale czy pomógł na szyjkę? Chyba nie. Litr oksytocyny w kroplówce za to pomógł :P

qb3canlimmmj6sap.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ