X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Olej z Wiesiołka i Olejek Rycynowy
Odpowiedz

Olej z Wiesiołka i Olejek Rycynowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monika K Znajoma

Wysłany: 9 lipca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy któraś stosuje wiesiołka przed Porodem ? Podobno zmiękcza szyjkę i poród jest nieco łatwiejszy a olejek rycynowy podobno przyspiesza poród czy któraś z Was słyszała czy to wszystko pic na wodę :-)

qsky35f7cldvsfw7.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie czekam na mój wiesiołek, bo zamówiłam w aptece internetowej.. Słyszałam o tych teoriach, nie wiem czy to efekt placebo, czy działa, no ale zaszkodzić chyba nie powinno? :)

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• dewa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam wiesiołka od 36 tc, na pewno nie zaszkodził, ale czy pomógł na szyjkę? Chyba nie. Litr oksytocyny w kroplówce za to pomógł :P

qb3canlimmmj6sap.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ