WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Opadnięcie pochwy i podobne komplikacje
Odpowiedz

Opadnięcie pochwy i podobne komplikacje

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2024, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy któraś z was miała problem z odpadnięciem narządów rodnych po porodzie? Urodziłam za granica poprzedniego maluszka o sporej wadze i poza opadnięciem pochwy drugiego stopnia miałam problemy z pęknięciem krocza drugiego stopnia, co spowodowało tez bolesne stosunki, nietrzymanie moczu i „luźną” pochwę niestety. Poza ćwiczeniami Kegla nic mi na to nie poradzono na zasadzie, że czasem tak już jest... Obecnie jestem w kolejnej ciąży, będę rodzic tym razem w Polsce w Krakowie. Czy któraś z was miała takie doświadczenie? I jak wyglądało leczenie na NFZ o ile było? Za każda radę i wskazówkę dziękuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2024, 06:03

• IssGreen Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKP wrote:
    Cześć, czy któraś z was miała problem z odpadnięciem narządów rodnych po porodzie? Urodziłam za granica poprzedniego maluszka o sporej wadze i poza opadnięciem pochwy drugiego stopnia miałam problemy z pęknięciem krocza drugiego stopnia, co spowodowało tez bolesne stosunki, nietrzymanie moczu i „luźną” pochwę niestety. Poza ćwiczeniami Kegla nic mi na to nie poradzono na zasadzie, że czasem tak już jest... Obecnie jestem w kolejnej ciąży, będę rodzic tym razem w Polsce w Krakowie. Czy któraś z was miała takie doświadczenie? I jak wyglądało leczenie na NFZ o ile było? Za każda radę i wskazówkę dziękuje

Kilka miesięcy po porodzie zdecydowałam się na przednią i tylną plastykę krocza. Bezpłatnie. Na NFZ. Nie żałuję. Miałam też problem z obniżoną macicą, ale ona sama podniosła się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 21:28

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssGreen wrote:
    Kilka miesięcy po porodzie zdecydowałam się na przednią i tylną plastykę krocza. Bezpłatnie. Na NFZ. Nie żałuję. Miałam też problem z obniżoną macicą, ale ona sama podniosła się.
    Przy badaniu stwierdzono te problemy? Czeka mnie wizyta po porodzie i też podejrzewam te problemy. Ta plastykę luźnej pochwy idzie na NFZ zrobić?

event.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ