X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Opadnięcie pochwy i podobne komplikacje
Odpowiedz

Opadnięcie pochwy i podobne komplikacje

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2024, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy któraś z was miała problem z odpadnięciem narządów rodnych po porodzie? Urodziłam za granica poprzedniego maluszka o sporej wadze i poza opadnięciem pochwy drugiego stopnia miałam problemy z pęknięciem krocza drugiego stopnia, co spowodowało tez bolesne stosunki, nietrzymanie moczu i „luźną” pochwę niestety. Poza ćwiczeniami Kegla nic mi na to nie poradzono na zasadzie, że czasem tak już jest... Obecnie jestem w kolejnej ciąży, będę rodzic tym razem w Polsce w Krakowie. Czy któraś z was miała takie doświadczenie? I jak wyglądało leczenie na NFZ o ile było? Za każda radę i wskazówkę dziękuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2024, 06:03

• IssGreen Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKP wrote:
    Cześć, czy któraś z was miała problem z odpadnięciem narządów rodnych po porodzie? Urodziłam za granica poprzedniego maluszka o sporej wadze i poza opadnięciem pochwy drugiego stopnia miałam problemy z pęknięciem krocza drugiego stopnia, co spowodowało tez bolesne stosunki, nietrzymanie moczu i „luźną” pochwę niestety. Poza ćwiczeniami Kegla nic mi na to nie poradzono na zasadzie, że czasem tak już jest... Obecnie jestem w kolejnej ciąży, będę rodzic tym razem w Polsce w Krakowie. Czy któraś z was miała takie doświadczenie? I jak wyglądało leczenie na NFZ o ile było? Za każda radę i wskazówkę dziękuje

Kilka miesięcy po porodzie zdecydowałam się na przednią i tylną plastykę krocza. Bezpłatnie. Na NFZ. Nie żałuję. Miałam też problem z obniżoną macicą, ale ona sama podniosła się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 21:28

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssGreen wrote:
    Kilka miesięcy po porodzie zdecydowałam się na przednią i tylną plastykę krocza. Bezpłatnie. Na NFZ. Nie żałuję. Miałam też problem z obniżoną macicą, ale ona sama podniosła się.
    Przy badaniu stwierdzono te problemy? Czeka mnie wizyta po porodzie i też podejrzewam te problemy. Ta plastykę luźnej pochwy idzie na NFZ zrobić?

event.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ