X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Podcięcie jajowodów przy 3 cc
Odpowiedz

Podcięcie jajowodów przy 3 cc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lee Znajoma

Wysłany: 9 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna ( bo ginekologiem jej nazwać nie mogę ) powiedziała mi że przy 3-ciej cc ma nastąpić "cicha procedura" podcięcia Jajowodów. Dodała że na zachodzie to już standard. Jakoś szczerze wierzyć mi się w to nie chcę że nie informuję się pacjentki o tym jakie zmiany wprowadza się do jej ciała i to bez jej zgody. Ja osobiscie jestem przerażona - owszem nie chcę mieć czwartego dzieciaczka ale myślałam bardziej o wkładcę niż takiej procedurze.Nawet jeżeli ma już nastąpić to chcę chociaż wiedzieć jak to ma później wyglądać z moim samopoczuciem, życiem seksualnym i z miesiączką. Jeżeli ktoś ma jakieś konkretne info bardzo proszę o pomoc :) z góry dziękuję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 15:40

7470kw7i2cireub0.pngf2w3krhmuz9s45pd.pngf2w3io4p0lcbrvi6.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W PL podwiązanie / przecięcie jajowodów jest nielegalne i karalne. Wątpię by lekarz narażał swoją karierę.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Lee Znajoma

Wysłany: 10 września 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to naraźiła albo jej to zwisa, bo jest endokrynologiem i zapycha dziurę, bo drugiego ginekologa brak na chwilę obecną. Ale dzięki za info, może przyniosę dyktafon następnym razem :P - najlepiej zmienić lekarza.

7470kw7i2cireub0.pngf2w3krhmuz9s45pd.pngf2w3io4p0lcbrvi6.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ