X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Podcięcie jajowodów przy 3 cc
Odpowiedz

Podcięcie jajowodów przy 3 cc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lee Znajoma

Wysłany: 9 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna ( bo ginekologiem jej nazwać nie mogę ) powiedziała mi że przy 3-ciej cc ma nastąpić "cicha procedura" podcięcia Jajowodów. Dodała że na zachodzie to już standard. Jakoś szczerze wierzyć mi się w to nie chcę że nie informuję się pacjentki o tym jakie zmiany wprowadza się do jej ciała i to bez jej zgody. Ja osobiscie jestem przerażona - owszem nie chcę mieć czwartego dzieciaczka ale myślałam bardziej o wkładcę niż takiej procedurze.Nawet jeżeli ma już nastąpić to chcę chociaż wiedzieć jak to ma później wyglądać z moim samopoczuciem, życiem seksualnym i z miesiączką. Jeżeli ktoś ma jakieś konkretne info bardzo proszę o pomoc :) z góry dziękuję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 15:40

7470kw7i2cireub0.pngf2w3krhmuz9s45pd.pngf2w3io4p0lcbrvi6.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W PL podwiązanie / przecięcie jajowodów jest nielegalne i karalne. Wątpię by lekarz narażał swoją karierę.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Lee Znajoma

Wysłany: 10 września 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to naraźiła albo jej to zwisa, bo jest endokrynologiem i zapycha dziurę, bo drugiego ginekologa brak na chwilę obecną. Ale dzięki za info, może przyniosę dyktafon następnym razem :P - najlepiej zmienić lekarza.

7470kw7i2cireub0.pngf2w3krhmuz9s45pd.pngf2w3io4p0lcbrvi6.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ