X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród połóg po CC, L4 dla taty, pieniądze z PZU
Odpowiedz

połóg po CC, L4 dla taty, pieniądze z PZU

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam zapytać jak wygląda połóg po CC?

czy również używa się Tantum Rose do przemywania krocza? czy to tylko przy porodzie SN?

również połóg trwa 6 tygodni?

kiedy można zacząć ćwiczyć po CC?

czy mąż dostanie zwolnienie na mnie, jeśli tak to płatne 80 czy 100%?

czy oprócz pieniędzy dla mnie i męża z ubezpieczenia grupowego z PZU należy się coś w związku z pobytem w szpitalu?

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • Kaj Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krocze nie bierze udziału w porodzie, więc myjesz się normalnie. Nie masz tam rany, więc nie wymaga ono specjalnej pielęgnacji.
    Teoretycznie każdy połóg trwa 6tyg- w praktyce to kwestia indywidualna. Są kobiety u których trwa 6 a są takie u których trwa to dłużej bez względu na to jak rodził- rodzaj porpdu raczej nie ma tu znaczenia. Ja np miałam 8-9tyg połogu.
    Mąż dostaje 2tyg bodajże opieki na ciebie- nie pamiętam ile płatne.
    Co do ubezpieczenia sprawdź sobie warunki ubezpieczenia które posiadasz to się dowiesz. Są różne rodzaje ubezpieczeń, na różne kwoty- skąd mamy wiedzieć jakie posiadasz.
    Ćwiczenia po cc to kwestia bardzo indywidualna w zależności od tego jak się będziesz czuła. Na pewno nie wcześniej niż 3msc po porodzie, bo w tym okresie dopiero rozpuszczają się szwy wewnętrzne na macicy

ukdy82c3jvhxu38m.png

tb73k6nl2pyu28tq.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L4 na opieke nad zona wynosi 80%.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:36

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ