Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród połóg po CC, L4 dla taty, pieniądze z PZU
Odpowiedz

połóg po CC, L4 dla taty, pieniądze z PZU

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam zapytać jak wygląda połóg po CC?

czy również używa się Tantum Rose do przemywania krocza? czy to tylko przy porodzie SN?

również połóg trwa 6 tygodni?

kiedy można zacząć ćwiczyć po CC?

czy mąż dostanie zwolnienie na mnie, jeśli tak to płatne 80 czy 100%?

czy oprócz pieniędzy dla mnie i męża z ubezpieczenia grupowego z PZU należy się coś w związku z pobytem w szpitalu?

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • Kaj Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krocze nie bierze udziału w porodzie, więc myjesz się normalnie. Nie masz tam rany, więc nie wymaga ono specjalnej pielęgnacji.
    Teoretycznie każdy połóg trwa 6tyg- w praktyce to kwestia indywidualna. Są kobiety u których trwa 6 a są takie u których trwa to dłużej bez względu na to jak rodził- rodzaj porpdu raczej nie ma tu znaczenia. Ja np miałam 8-9tyg połogu.
    Mąż dostaje 2tyg bodajże opieki na ciebie- nie pamiętam ile płatne.
    Co do ubezpieczenia sprawdź sobie warunki ubezpieczenia które posiadasz to się dowiesz. Są różne rodzaje ubezpieczeń, na różne kwoty- skąd mamy wiedzieć jakie posiadasz.
    Ćwiczenia po cc to kwestia bardzo indywidualna w zależności od tego jak się będziesz czuła. Na pewno nie wcześniej niż 3msc po porodzie, bo w tym okresie dopiero rozpuszczają się szwy wewnętrzne na macicy

ukdy82c3jvhxu38m.png

tb73k6nl2pyu28tq.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L4 na opieke nad zona wynosi 80%.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:36

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ