X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród poród latem :)
Odpowiedz

poród latem :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, doradzicie proszę jakie ubranka i rzeczy zabrać dla dziecka do szpitala latem?szpitalna lista nie rozróżnia pór roku a wątpie że będę zakładać dziecku te wszystkie warstwy w lipcu..chociaż wiadomo, z pogoda bywa różnie ,ale zakładając temperatury 25-30 stopni,macie jakies doświadczenie w tej kwestii, co zakładałyście swoim maluchom kiedy było bardzo ciepło?Kompletnie nie wiem jak do tego podejsc i mimo że do lipca jeszcze trochę czasu to już o tym myślę ;)

• Magdula Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesik, ja wprawdzie rodziłam we wrześniu ale było bardzo gorąco. I pomimo tych temperatur (na salach nie było czym oddychać) położne zakładały dzieciom body z krótkim rękawem, kaftanik z długim, śpiochy, wkładały w rożek i jeszcze kocykiem nakrywały. Dla mnie to była gruba przesada ale one twierdziły, że tak trzeba. Ja oczywiście ten kocyk i rożek odwijałam ale zmierzam do tego, że może być różnie i chyba najlepiej zabezpieczyć się na każdą ewentualność.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko też wrześniowe i z czasów upałów :) Ubieraliśmy tylko w kaftanik + śpiochy, na wierzch rożek i to tyle. Żadnych bodziaków, czapeczek i kocyków.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ