X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Porod naturalny ze znieczuleniem epidural
Odpowiedz

Porod naturalny ze znieczuleniem epidural

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Janette Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras rodzila lub chce rodzic ze znieczuleniem? Czy sa jakies obawy co do tego znieczulenia? Jskies skutki ubiczne? Ja sie boje ze bez tego nie dam rady z bolu,pierwszy porod po 40 moze byc trudny. Macie jskies doswiadczenia i jak wspominacie po epiduralu?

KasiaKP lubi tę wiadomość

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 1 marca, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janette wrote:
    Dziewczyny czy ktoras rodzila lub chce rodzic ze znieczuleniem? Czy sa jakies obawy co do tego znieczulenia? Jskies skutki ubiczne? Ja sie boje ze bez tego nie dam rady z bolu,pierwszy porod po 40 moze byc trudny. Macie jskies doswiadczenia i jak wspominacie po epiduralu?
    Ja miałam zewnątrzkomórkowej dawno dawno temu przy pierwszym porodzie. Z tego co pamietam, trochę utrudniło parcie i akcję porodową w moim przypadku akurat. Przy poprzednim zaś już porodzie miałam wannę, pozycje na klęczkach i do tego gaz rozweselający. Z nastawieniem, że jak będzie okrutnie to wyjdę z tej wanny i gaz zamienię na coś mocniejszego. Pomimo znacznie większego dziecka i sporego pęknięcia jakos lepiej ten poród wspominam. Rodziłam w wieku 23 i 36 lat i pierwszy poród zawsze z tego co słyszę i z mojego osobistego doświadczenia jest trudniejszy. Wiek nie ma nic do rzeczy wg mnie.

Janette lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ