X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Porod naturalny ze znieczuleniem epidural
Odpowiedz

Porod naturalny ze znieczuleniem epidural

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras rodzila lub chce rodzic ze znieczuleniem? Czy sa jakies obawy co do tego znieczulenia? Jskies skutki ubiczne? Ja sie boje ze bez tego nie dam rady z bolu,pierwszy porod po 40 moze byc trudny. Macie jskies doswiadczenia i jak wspominacie po epiduralu?

KasiaKP lubi tę wiadomość

• KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 1 marca, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janette wrote:
    Dziewczyny czy ktoras rodzila lub chce rodzic ze znieczuleniem? Czy sa jakies obawy co do tego znieczulenia? Jskies skutki ubiczne? Ja sie boje ze bez tego nie dam rady z bolu,pierwszy porod po 40 moze byc trudny. Macie jskies doswiadczenia i jak wspominacie po epiduralu?
    Ja miałam zewnątrzkomórkowej dawno dawno temu przy pierwszym porodzie. Z tego co pamietam, trochę utrudniło parcie i akcję porodową w moim przypadku akurat. Przy poprzednim zaś już porodzie miałam wannę, pozycje na klęczkach i do tego gaz rozweselający. Z nastawieniem, że jak będzie okrutnie to wyjdę z tej wanny i gaz zamienię na coś mocniejszego. Pomimo znacznie większego dziecka i sporego pęknięcia jakos lepiej ten poród wspominam. Rodziłam w wieku 23 i 36 lat i pierwszy poród zawsze z tego co słyszę i z mojego osobistego doświadczenia jest trudniejszy. Wiek nie ma nic do rzeczy wg mnie.

Janette lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ