X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Porod naturalny ze znieczuleniem epidural
Odpowiedz

Porod naturalny ze znieczuleniem epidural

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Janette Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras rodzila lub chce rodzic ze znieczuleniem? Czy sa jakies obawy co do tego znieczulenia? Jskies skutki ubiczne? Ja sie boje ze bez tego nie dam rady z bolu,pierwszy porod po 40 moze byc trudny. Macie jskies doswiadczenia i jak wspominacie po epiduralu?

KasiaKP lubi tę wiadomość

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg 20 tydz. Wymiary prawidlowe
    TP: 25 lipiec
  • KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 1 marca, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janette wrote:
    Dziewczyny czy ktoras rodzila lub chce rodzic ze znieczuleniem? Czy sa jakies obawy co do tego znieczulenia? Jskies skutki ubiczne? Ja sie boje ze bez tego nie dam rady z bolu,pierwszy porod po 40 moze byc trudny. Macie jskies doswiadczenia i jak wspominacie po epiduralu?
    Ja miałam zewnątrzkomórkowej dawno dawno temu przy pierwszym porodzie. Z tego co pamietam, trochę utrudniło parcie i akcję porodową w moim przypadku akurat. Przy poprzednim zaś już porodzie miałam wannę, pozycje na klęczkach i do tego gaz rozweselający. Z nastawieniem, że jak będzie okrutnie to wyjdę z tej wanny i gaz zamienię na coś mocniejszego. Pomimo znacznie większego dziecka i sporego pęknięcia jakos lepiej ten poród wspominam. Rodziłam w wieku 23 i 36 lat i pierwszy poród zawsze z tego co słyszę i z mojego osobistego doświadczenia jest trudniejszy. Wiek nie ma nic do rzeczy wg mnie.

Janette lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ