X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Poród w szpitalu publicznym czy prywatnym?
Odpowiedz

Poród w szpitalu publicznym czy prywatnym?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Carlam01 Nowa

Wysłany: 12 stycznia, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, zastanawiam się nad wyborem miejsca do porodu. Czytam różne opinie i mam trochę mętlik w głowie. Zależy mi przede wszystkim na poczuciu bezpieczeństwa, jasnych zasadach oraz możliwości wyboru form łagodzenia bólu.
    Czy któraś z Was rodziła niedawno i może podzielić się aktualnymi doświadczeniami? Chętnie posłucham zarówno plusów, jak i minusów. Dziękuję 🙂

• Lilygilb Nowa

Wysłany: 12 stycznia, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Myślę, że Twoje podejście jest bardzo rozsądne — im więcej informacji zbierzesz wcześniej, tym spokojniejsza będziesz przy podejmowaniu decyzji. Warto dopytać bezpośrednio w placówce o dostępność personelu i realne warunki na dyżurach, bo to często robi największą różnicę.

A jeśli chodzi o chwilę oddechu w trakcie przygotowań, wiele osób szuka prostych form relaksu, które nie wymagają dużego zaangażowania. Ja w takich momentach lubię sprawdzić krótkie, neutralne opisy i zestawienia dostępne na , bo wszystko jest tam podane w uporządkowany sposób i pozwala na chwilę oderwać myśli bez chaosu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ