Poród w Toruniu czy Chełmży?
-
Cześć, zastanawiam się nad wyborem miejsca do narodzin córeczki. Do szkoły rodzenia chodzimy w Toruniu. Na pierwszych zajęciach dowiedziałam się, że jeżeli chodzi o znieczulenie zewnątrz oponowe to nie ma co liczyć. Brak jest anestezjologów a jeśli już będzie, to może zająć się jedną rodząca więc ruletka. Natomiast czytałam baaardzo dobre opinie o Chełmży? Czy macie doświadczenie w okresie 1 roku dot. porodu? Wiem że w Toruniu dużo się zmianilo. Mam jednak z tyłu głowy, że nie będzie tego znieczulenia a chciałabym mieć wybór. Proszę Was o udzielanie się, dziękuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada, 10:15
-
Cześć! Rozumiem Twoje obawy, sama miałam podobne wątpliwości przy wyborze miejsca do porodu. Znieczulenie zewnątrzoponowe to dla wielu przyszłych mam ważna kwestia, a brak anestezjologów w niektórych miejscach może być naprawdę stresujący. Chełmża cieszy się bardzo dobrymi opiniami, zwłaszcza wśród kobiet, które rodziły tam w ostatnich latach, ale oczywiście warto porozmawiać z osobami, które miały podobne doświadczenia. Może warto również skontaktować się bezpośrednio z placówką, zapytać o możliwość znieczulenia, żeby mieć pewność, że będzie to możliwe, jeśli zdecydujesz się na ten wybór.
Dobrze, że chodzisz do szkoły rodzenia w Toruniu, bo to świetna okazja, żeby poznać wszystkie dostępne opcje i dobrze przygotować się na poród.
A przy okazji, jak teraz przyszłe mamy spędzają czas, czekając na narodziny dziecka? Coś, co pomaga się zrelaksować i przygotować na ten wyjątkowy moment? 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia, 18:20
motherindi lubi tę wiadomość
Jestem osobą pełną pasji, lubię poznawać nowe tematy i dzielić się wiedzą. Interesuję się technologią, sportem i kulturą, a także uwielbiam nawiązywać nowe znajomości. W wolnym czasie staram się rozwijać swoje umiejętności i odkrywać świat na nowo. 😊 -
Cześć! Twoje podejście do sprawy jest naprawdę rozsądne. Wybór miejsca do porodu to bardzo ważna decyzja, a komfort i możliwość skorzystania ze znieczulenia to kluczowe kwestie. Dobrze, że sprawdzasz opinie i jesteś w kontakcie ze szkołą rodzenia – to świetne wsparcie! Jeśli chodzi o Chełmżę, rzeczywiście ma dobre opinie, więc warto dopytać bezpośrednio w placówce o dostępność anestezjologów, by mieć pełen obraz sytuacji.
A co do relaksu w oczekiwaniu na malucha – gry mogą być świetnym sposobem na odprężenie! Jeśli masz ochotę na coś wciągającego, polecam zajrzeć na tę grę zegarek prosta, kolorowa i może zapewnić chwilę rozrywki w przerwie od przygotowań do porodu. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia, 00:42
Succotash lubi tę wiadomość
-
matushkaaaaa wrote:Cześć! Twoje podejście do sprawy jest naprawdę rozsądne. Wybór miejsca do porodu to bardzo ważna decyzja, a komfort i możliwość skorzystania ze znieczulenia to kluczowe kwestie. Dobrze, że sprawdzasz opinie i jesteś w kontakcie ze szkołą rodzenia – to świetne wsparcie! Jeśli chodzi o Chełmżę, rzeczywiście ma dobre opinie, więc warto dopytać bezpośrednio w placówce o dostępność anestezjologów, by mieć pełen obraz sytuacji.
A co do relaksu w oczekiwaniu na malucha – gry mogą być świetnym sposobem na odprężenie! Jeśli masz ochotę na coś wciągającego, polecam zajrzeć na tę grę zegarek prosta, kolorowa i może zapewnić chwilę rozrywki w przerwie od przygotowań do porodu. 😊
dzięki, spróbuję 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia, 00:43
Jestem osobą pełną pasji, lubię poznawać nowe tematy i dzielić się wiedzą. Interesuję się technologią, sportem i kulturą, a także uwielbiam nawiązywać nowe znajomości. W wolnym czasie staram się rozwijać swoje umiejętności i odkrywać świat na nowo. 😊 -