X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Poród w Toruniu czy Chełmży?
Odpowiedz

Poród w Toruniu czy Chełmży?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rysia☺️ Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, zastanawiam się nad wyborem miejsca do narodzin córeczki. Do szkoły rodzenia chodzimy w Toruniu. Na pierwszych zajęciach dowiedziałam się, że jeżeli chodzi o znieczulenie zewnątrz oponowe to nie ma co liczyć. Brak jest anestezjologów a jeśli już będzie, to może zająć się jedną rodząca więc ruletka. Natomiast czytałam baaardzo dobre opinie o Chełmży? Czy macie doświadczenie w okresie 1 roku dot. porodu? Wiem że w Toruniu dużo się zmianilo. Mam jednak z tyłu głowy, że nie będzie tego znieczulenia a chciałabym mieć wybór. Proszę Was o udzielanie się, dziękuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2024, 10:15

• Succotash Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Rozumiem Twoje obawy, sama miałam podobne wątpliwości przy wyborze miejsca do porodu. Znieczulenie zewnątrzoponowe to dla wielu przyszłych mam ważna kwestia, a brak anestezjologów w niektórych miejscach może być naprawdę stresujący. Chełmża cieszy się bardzo dobrymi opiniami, zwłaszcza wśród kobiet, które rodziły tam w ostatnich latach, ale oczywiście warto porozmawiać z osobami, które miały podobne doświadczenia. Może warto również skontaktować się bezpośrednio z placówką, zapytać o możliwość znieczulenia, żeby mieć pewność, że będzie to możliwe, jeśli zdecydujesz się na ten wybór.

Dobrze, że chodzisz do szkoły rodzenia w Toruniu, bo to świetna okazja, żeby poznać wszystkie dostępne opcje i dobrze przygotować się na poród.

A przy okazji, jak teraz przyszłe mamy spędzają czas, czekając na narodziny dziecka? Coś, co pomaga się zrelaksować i przygotować na ten wyjątkowy moment? 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2024, 18:20

motherindi, Rysia☺️ lubią tę wiadomość

Jestem osobą pełną pasji, lubię poznawać nowe tematy i dzielić się wiedzą. Interesuję się technologią, sportem i kulturą, a także uwielbiam nawiązywać nowe znajomości. W wolnym czasie staram się rozwijać swoje umiejętności i odkrywać świat na nowo. 😊
  • matushkaaaaa Nowa

Wysłany: 16 grudnia 2024, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Twoje podejście do sprawy jest naprawdę rozsądne. Wybór miejsca do porodu to bardzo ważna decyzja, a komfort i możliwość skorzystania ze znieczulenia to kluczowe kwestie. Dobrze, że sprawdzasz opinie i jesteś w kontakcie ze szkołą rodzenia – to świetne wsparcie! Jeśli chodzi o Chełmżę, rzeczywiście ma dobre opinie, więc warto dopytać bezpośrednio w placówce o dostępność anestezjologów, by mieć pełen obraz sytuacji.

A co do relaksu w oczekiwaniu na malucha – gry mogą być świetnym sposobem na odprężenie! Jeśli masz ochotę na coś wciągającego, polecam zajrzeć na tę grę zegarek prosta, kolorowa i może zapewnić chwilę rozrywki w przerwie od przygotowań do porodu. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 00:42

Succotash lubi tę wiadomość

• Succotash Debiutantka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matushkaaaaa wrote:
    Cześć! Twoje podejście do sprawy jest naprawdę rozsądne. Wybór miejsca do porodu to bardzo ważna decyzja, a komfort i możliwość skorzystania ze znieczulenia to kluczowe kwestie. Dobrze, że sprawdzasz opinie i jesteś w kontakcie ze szkołą rodzenia – to świetne wsparcie! Jeśli chodzi o Chełmżę, rzeczywiście ma dobre opinie, więc warto dopytać bezpośrednio w placówce o dostępność anestezjologów, by mieć pełen obraz sytuacji.

A co do relaksu w oczekiwaniu na malucha – gry mogą być świetnym sposobem na odprężenie! Jeśli masz ochotę na coś wciągającego, polecam zajrzeć na tę grę zegarek prosta, kolorowa i może zapewnić chwilę rozrywki w przerwie od przygotowań do porodu. 😊

dzięki, spróbuję 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 00:43

Jestem osobą pełną pasji, lubię poznawać nowe tematy i dzielić się wiedzą. Interesuję się technologią, sportem i kulturą, a także uwielbiam nawiązywać nowe znajomości. W wolnym czasie staram się rozwijać swoje umiejętności i odkrywać świat na nowo. 😊
  • WiolaP Nowa

Wysłany: 21 stycznia, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam w Toruniu w 2022r.Nie bylo problemu ze znieczuleniem,jak tylko przewieziono mnie na sale porodowa to pierwsza co to zaproponowali mi znieczulenie.Ja nie skorzystalam ale chce powiedziec ze mialam swietna opieke w trakcie porodu.Cudowna i empatyczna położna.Tez słyszałam wiele złego na temat porodówki w Toruniu ale nic z tego sie nie sprawdziło.

Rysia☺️ lubi tę wiadomość

• Rysia☺️ Debiutantka

Wysłany: 23 stycznia, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś jeszcze chce się podzielić swoimi doświadczeniami dot porodu? Jak z odwiedzinami (w Trn są na korytarzu :() jak z opieką po porodzie, pomocnąw laktacji itd.. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi:)

• WiolaP Nowa

Wysłany: 23 stycznia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co jesli chodzi o odwiedziny to byl do tego wyznaczony specjalny pokoj.Opieka byla naprawde wspaniala,ja nie mialam problemow z laktacja wiec nie potrzebowałam konsultacji ale ze wzgledu na cukrzycę ciążowa od razu mialam zalatwiona konsultację z dietetykiem/diabetologiem ktory poinstruowal mnie jak dalej postepowac z dieta po porodzie i karmiac piersia.Przecudne polozne ktore za kazdym razem wchodzily na sale z usmiechem ,pelne empati .No ja naprawde jestem zadowolona jesli chodzi o porodówkę i oddzial polozniczy.A i co tez wazne posiłki sa calkiem spoko i nie bylo problemu z dieta dla cukrzyka.Mam nadzieje ze pomoglam☺️

• awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Rysia, też aktualnie zmagam się z tym samym dylematem co Ty… na ten moment zapisałam się na zwiedzanie porodówki w Chełmży, by zobaczyć jak to tam wygląda. Niestety, ale nie znam ani jednej kobiety, która mogłaby szczerze polecić poród w Toruniu, a żadnej rodzącej w Chełmży nie znam osobiście. Jedyne co by mnie przekonywało do porodu w Toruniu, to komplikacje już na etapie ciąży - cukrzyca ciążowa, czy jakieś wady u dziecka, wtedy rzeczywiście bez zastanowienia szłabym do Torunia, gdzie jest oddział neonatologiczny.

Rozważam też, czy nie zapisać się do szkoły rodzenia w Chełmży, bo jest darmowa, a też ma bardzo dobre opinie :) Daj znać, jeśli dowiesz się czegoś w tym temacie!

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Desser Nowa

Wysłany: 30 stycznia, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visit W3Schools

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 16:55

• Lila92 Koleżanka

Wysłany: 14 marca, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę polecić Toruń, opieka na wysokim poziomie, poza dwiema położnymi z nieaktualną wiedzą. Lekarze super pomocni i wszystkich można prosić o pomoc/poradę. U mnie po nieudanym porodzie naturalnym musiało być CC. Odwiedziny słabo zorganizowane, w pokoju bardzo mało miejsca. Ale tak ogólnie jestem zadowolona. Rodziłam w październiku 2024. Na tamtą chwilę z powodu braku anestezjologa z góry zapowiadali że na ZZO raczej nie ma co liczyć. Polecam drzwi otwarte, można zdobyć wiedzę i pytać o wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 14:10

19.06.2024 połówkowe, dziewczynka 420 g 💗
    26.08.2024 badanie III trym. na NFZ 1500 g dziewczynki
  • Anastiq Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam dużo dobrego o Chelmzy, głównie w kontekście położnych. Trzeba pamiętać, że jak (odpukać) coś się dzieje to i tak kierują do Torunia. W Toruniu w ostatnich latach też opinia o porodówce się poprawiła, więc ja jeśli miałabym wybierać to postawiłabym na Toruń.

👩🏻 i 🧑🏻‍🦱 '96

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ