X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Praca magisterska, CC po CC, proszę o pomoc
Odpowiedz

Praca magisterska, CC po CC, proszę o pomoc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • polozna_patrycja Debiutantka

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Drogie Panie, jestem położną, piszę pracę magisterską pt: "Motywy nie wyrażania zgody na poród siłami natury u pacjentek po uprzednim cięciu cesarskim".
    O wypełnienie ankiety proszę Panie, które do tej pory miały wykonane jedno cięcie cesarskie, a kolejną ciążę mogły zakończyć porodem siłami natury, jednak wybrały kolejny raz drogę cięcia cesarskiego.
    Z góry serdecznie dziękuję wszystkim zaangażowanym!
    Poniżej link do ankiety :)

https://www.ankietka.pl/ankieta/251680/motywy-nie-wyrazania-zgody-na-porod-drogami-natury-u-pacjentek-po-uprzednim-cieciu-cesarskim.html

polozna_patrycja
  • nasti93 Nowa

Wysłany: 9 lutego 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam wypełnić, ale od CC minęło dopiero równe pół roku.. A póki co nie jestem w ciąży..Zaczęłam wypełniać ale nie dokończyłam bo chyba nie jestem z grupy docelowej, więc chyba nie mogę wypełnić..

Ja również proszę o wypełnienie ankiety do pracy magisterskiej na temat "Paragenetycznych i środowiskowych uwarunkowań wymiarów ciała noworodków w aspekcie międzypokoleniowych tendencji przemian.
    Z góry bardzo dziękuję!

https://goo.gl/forms/wO62kgxWiVzsYyRl2

nasti93
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ