X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Prywatna położna przy cesarce - czy warto?
Odpowiedz

Prywatna położna przy cesarce - czy warto?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka jest Wasza opinia na temat pomocy prywatnej położnej przy cesarce? Jestem po wyłuszczeniu mięśniaka i cesarkę mam mieć z automatu. Gdybym miała rodzić naturalnie, to nawet chwili bym się nie zastanawiała. Sytuacja wygląda jednak inaczej. Prawdopodobnie ominą mnie skurcze, bóle porodowe i ogromny wysiłek. Przy porodzie naturalnym takie wsparcie jest na wagę złota, w przypadku cesarki sama nie wiem. Kuzynka rodziła niedawno i prywatnej położnej nie miała, a wsparcie położnych i opiekę poporodową chwaliła bardzo. Przeszłam już operację ginekologiczną i mam świadomość, że poród to nie to samo, ale jednak wpływu na przebieg cesarki praktycznie nie mamy. Po porodzie chciałabym skorzystać z sali rodzinnej. Wiem, że szczytu sprawności nie osiągnę, więc liczę na obecność i pomoc męża. Może ktoś ma doświadczenie w tej materii? Każda opinia mile widziana :)

• bluszczynka Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prywatna polożna przy cesarce jest bez sensu. cała operacja trwa około godzinki i w sumie co taka położna miałaby robić? Cięcie wykonuje dwoch lekarzy, 2 położne instrumentariuszki i zespół dla noworodka. Nie ma potrzeby wydawania pieniędzy na taką opiekę. Lepiej zapewnić sobie kogoś po porodzie, żeby pomógł ci przystawić dziecko do piersi i tego pilnował, pomagał w pielęgnacji itp. Na samo CC jest to zbędne. Takie jest moje zdanie

bluszczynka
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po 2 cc i też uważam, że prywatna położna przy cc jest zbędna...tam na sali operacyjnej jest wystarczająco dużo specjalistów ;)
    Po cc jeżeli będzie z tobą mąż to też nie wiem na co by ci była...chyba że jako pomoc przy karmieniu, no ale nad tym to bym się zastanawiała dopiero w razie problemów i prędzej skorzystałabym wtedy z doradcy laktacyjnego..
    Jeszcze jak mówisz, że kuzynka sobie chwali opiekę...
    Ja nie widzę sensu wydawania pieniędzy na prywatną położną w takim wypadku, naprawdę ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślałam, tylko znajoma mi w głowie namąciła... Zupełnie nie wiem czego się spodziewać i sama sobie powody do zmartwień wynajduję. Dzięki za Wasze zdanie dziewczyny :)

• wolunka Nowa

Wysłany: 31 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, jak zwykle znajoma, albo rodzina muszą namieszać ;)
    Dobrze, że są tutaj "doświadczone" Mamy :)

polkosia lubi tę wiadomość

• Oliwki Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy cesarce położna jest zbędna. Wszystko wykonuje lekarz, instrumentariuszka ewentualnie pomaga się rozluźnić przed znieczuleniem. Później przy dostawianiu do piersi pomoże każda. Nie ma potrzeby:)

dqpri09kemo7oflv.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ