Piszesz o szpitalu na Batorego?
Rodziłam tam sn w styczniu. Dokładnego przebiegu cesarki nie znam, ale mogę Ci przybliżyć temat opieki poporodowej. Leżałam na sali z dziewczyną po cesarce. Nie straszac, nie polecam... Być może trafiłam na gorący okres, dużo porodów. Warto też przeczytać opinie o szpitalu na rodzić po ludzku, są dziewczyny którym "się podobało".
Po porodzie generalnie jest się zdanym samym na siebie, pomoc jest bardzo mała. Zarówno jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem jak i pomoc w dostawianiu do piersi. Każda położna ma swoje zdanie i kszdaa mówi co innego. Jedej to przyjdzie łatwiej innej gorzej, wiadomo. Ja jednak na wstępie zmarnowałam swoją szansę na naturalne karmienie i zostałam kpi dzięki " dobrym Radom" pan poloznych. Dziewczyna po cesarce była bardzo obolała, rzadko kiedy ktoś przyszedł żeby podać dziecko, szybko musiała się ogarnąć i przychodziło jej to z trudem. Ja byłam po pęknięciu 3 stopnia i tak samo, podawali mi dziecko tylko i wyłącznie do kilku godzin po porodzie bo żywcem nie byłam sama w stanie wstać z łóżka mimo usilnych prób. Później - radz sobie sama. Miałam codziennie kroplówkę z antybiotykuem, kapala dobre 40 min, nie mogłam podejść do dziecka, dziecko ryczało nikt nie podszedł nawet na chwilę żeby mi je podać, sama w końcu wstawałam z kroplowka, krew leciała do rureczki i potem musili mi ją w końcu spuszczać. W końcu wymusilam antubiotyk w tabletkach.
Masa studentek i praktykantek. Niektóre ogarnięte niektóre wręcz przeciwnie. Wenflony wykluwają po 10 razy i nikt ich nie pilnuje, potem samemu trza latać na poprawkę do pielęgniarki o ile się jakąś znajdzie w ogóle... Bardzo dużo by pisać jeśli chcesz pisz pytania na priv. Ja w końcu wypisałam się na własne zadanie w 5 dobie że skrajna anemią, chcieli mi przetaczać krew, ale się nie zgodziłam. Bardzo źle to wszystko wspominam.
Starania od 10.2014
1.2015 puste jajo płodowe
12.2015 rozpoznanie: oligoteratozoospermia
31.03.2017 sonoHSG jajowody drożne
4 x cykle stymulowane
3xIUI bez powodzenia
20.11.2017 histero+laparo+drożność-ok
4.2018 start imsi
Starania od 10.2014
1.2015 puste jajo płodowe
12.2015 rozpoznanie: oligoteratozoospermia
31.03.2017 sonoHSG jajowody drożne