X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród szpital Madalińskiego
Odpowiedz

szpital Madalińskiego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ogida Nowa

Wysłany: 14 lipca 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalna opieka okołoporodowa,brak lekarzy,człowiek jest zdany sam na siebie,radzę omijać szerokim łukiem

• Spero777 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety potwierdzam. Ani lekarz, ani położna przed wypisaniem do domu nie są zainteresowani staniem zdrowia pacjentki. Nikt o nic nie pytał, nawet na mnie nie spojrzał, nikomu nie przyszło do głowy, żeby obejrzeć szwy (tylko salowa pytała parę razy czy już idę do domu bo chce pościel zmienić...). Najgorsze natomiast jest to, że w salach poporodowych panuje temp. ok 40 stopni Celsjusza i otwarcie okna nic nie daje, bo wychodzi ono na tzw. studnię w budynku, która ma zamontowany szklany dach, co daje efekt szklarni. Moje dziecko wyszło ze szpitala z odparzeniami m.in. na szyi i pod pachami.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ