Totalny brak ochoty na seks po porodzie
-
Na początku myślałam, że to normalne bo organizm musi powrócić do siebie.Jest już jednak porawie 8 miesięcy po porodzie i sama nadal nie potrafię się zmusić do seksu Przed porodem i w ciąży uwielbiałam to, teraz nie wiem co się stało ale seks tak jakby przestał mi sprawiać satysfakcję. Czy to normalne? Co robić ?
Boję sie,ze zacznie to rozwalać mój związek.
-
Mnie po obu synach jakiekolwiek libido zaczęło wracać po roku, a i po tym roku też było słabe, i rzadko udawało mi się szczytować... Aczkolwiek seks uprawialiśmy tak mniej więcej od trzeciego miesiąca po porodzie, dla mnie mimo braku libido też było to ważne, aby zrealizować potrzebę bliskości...
Ale w okolicy 2 lat od porodu było już wszystko bardzo dobrze 😉 Wiem, teraz tak długi czas wydaje Ci się abstrakcją, ale nie jest przecież powiedziane, że u Ciebie też aż tyle to potrwa. Nie napisałaś, jak jest z potrzebami partnera w tym temacie - być może on też ma teraz zdecydowanie mniejsze niż dawniej. Jeśli tak, to na Twoim miejscu na razie czekałabym na rozwój sytuacji, a jeśli nie, to może warto poszukać wsparcia u seksuologa? Kolejna kwestia to czy jeszcze karmisz piersią, bo jeśli tak, to to też może zmniejszać libido (u mnie i wielu koleżanek mogło to mieć wpływ).Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 21:01
👩❤️👨 35 lat
1.2017 Syn I ♥️
2.2021 Syn II ♥️
2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
.....
22.10.2025 TP Syn III 🤞
_______
Trombofilia wrodzona, każda ciąża na Clexanie
Obniżone parametry nasienia u męża, łącznie 7 lat starań o spełnienie marzeń 🫢 -
Wiadomo, obowiązki domowe, dziecko, zmęczenie - człowiek nie myśli w tym okresie o bliskości - chociaż 8 miesięcy to długo okres. Wcześniej też miewałaś takie epizody - czy to teraz gdzieś niedawno?
Może jesteś w złym nastroju - czy o co chodzi?
Zmień dietę, wiecej ruchu - sport to w końcu endorfiny.
Kolejna sprawa to suplementacja... poczytaj sobie chociażby o libido therapy na bazie l arganiny. -
Wiadomo,że w przeszłości równiez miałam i lepsze dni i gorsze dni ale nigdy nie miałam takiego długiego zniechęcenia do seksu. Zdaarzalo mi sie,ze mi sie nie chciało dzien czy dwa. Jednak potem już znowu było ok. Czy ten preparat to coś w rodzaju asequrelli ??
-