X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Trzeci poród
Odpowiedz

Trzeci poród

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pytanie skierowane głównie do mam, co rodziły trzy lub więcej razy naturalnie, ale tak na prawdę zadowolę się każdą odpowiedzią ;) jak u was przebiegał trzeci poród? czy był szybszy/mniej bolesny? czy może gorszy, dłuższy? zaczął się sam, czy był wywoływany? przed terminem czy po? jak to wyglądało w stosunku do poprzednich porodów?
    Poprzednie porody miałam dosyć szybkie i lekkie, z córką ledwo na porodówkę zdążyłam i zastanawiam się co tym razem mnie czeka ;)

• belladonna Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma na to żadnej reguły. U mnie było ekspresowo. Trzeci najszybszy, najlepszy i bez żadnych interwencji medycznych. :) 2 dni po terminie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    Nie ma na to żadnej reguły. U mnie było ekspresowo. Trzeci najszybszy, najlepszy i bez żadnych interwencji medycznych. :) 2 dni po terminie :)
    to mój 2 tak wyglądał :D a że reguły nie ma to wiadomo, każdy inny, dlatego tak ciekawi co będzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za siebie się nie wypowiem, ale mogę powiedzieć jak miała moja mama:
    1 poród 7h
    2 poród 1,5h (to mi się tak śpieszyło ;))
    3 poród 15h
    4 poród 8h (ale najmłodszy brat był akurat mega wielki - 62cm i 4890g).

Także mama zawsze mówi mi, że przy trzecim bała się, że urodzi w domu patrząc jak szybko mnie urodziła, a tu się namęczyła jak przy pozostałych razem wziętych :)

Oby Tobie poszło szybko i bezproblemowo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo nieee nie pocieszyłaś mnie! hhaha tym bardziej, że mi się mały pulpet zapowiada :) no ale nastawiam się na wszystko, wole się miło zaskoczyć :P :) także pozwolisz, że dopiero po podziękuję :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 3cie - koszmar
    pierwsze - naście godzin - oksy - sn
    drugie 4,25min i dziecko na świecie
    trzecie 15-21.30 próba sn, brak postępu rozwarcia skończyło sie na 8cm i już partych, ostatecznie cc 22.04 mała była na świecie. Mała była duża w porównaniu do moich rozmiarów, myśleli że jako wieloródka dam rade, niestety nie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po trzecim porodzie :) wody odeszły w dzień terminu, 30 min po północy :) skurcze znośne aż do 8 cm, co 3 min były,ale co usiadłam wyciszały się, więc dostałam oksytocynę, zaczął się mega ból, na 6 skurczu poczułam jak synek zszedł już do wyjścia, 10 min partych i był już na brzuchu :) barki gorzej jak głowę było urodzić, ale na szczęście obyło się bez komplikacji, ja znowu nie pękłam, nie nacieli mnie, po czułam się super, jakbym nie rodziła :D a synek urodził się 4050g i 58cm także aż sama położna nie wierzyła, że zostałam bez szkód :) także te szybkie i lekkie porody to chyba już moja natura :)

belladonna, kark lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ