Trzeci poród
-
nick nieaktualnyHej, pytanie skierowane głównie do mam, co rodziły trzy lub więcej razy naturalnie, ale tak na prawdę zadowolę się każdą odpowiedzią jak u was przebiegał trzeci poród? czy był szybszy/mniej bolesny? czy może gorszy, dłuższy? zaczął się sam, czy był wywoływany? przed terminem czy po? jak to wyglądało w stosunku do poprzednich porodów?
Poprzednie porody miałam dosyć szybkie i lekkie, z córką ledwo na porodówkę zdążyłam i zastanawiam się co tym razem mnie czeka -
nick nieaktualnybelladonna wrote:Nie ma na to żadnej reguły. U mnie było ekspresowo. Trzeci najszybszy, najlepszy i bez żadnych interwencji medycznych. 2 dni po terminie
-
nick nieaktualnyZa siebie się nie wypowiem, ale mogę powiedzieć jak miała moja mama:
1 poród 7h
2 poród 1,5h (to mi się tak śpieszyło )
3 poród 15h
4 poród 8h (ale najmłodszy brat był akurat mega wielki - 62cm i 4890g).
Także mama zawsze mówi mi, że przy trzecim bała się, że urodzi w domu patrząc jak szybko mnie urodziła, a tu się namęczyła jak przy pozostałych razem wziętych
Oby Tobie poszło szybko i bezproblemowo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja 3cie - koszmar
pierwsze - naście godzin - oksy - sn
drugie 4,25min i dziecko na świecie
trzecie 15-21.30 próba sn, brak postępu rozwarcia skończyło sie na 8cm i już partych, ostatecznie cc 22.04 mała była na świecie. Mała była duża w porównaniu do moich rozmiarów, myśleli że jako wieloródka dam rade, niestety nie... -
nick nieaktualnyJa już po trzecim porodzie wody odeszły w dzień terminu, 30 min po północy skurcze znośne aż do 8 cm, co 3 min były,ale co usiadłam wyciszały się, więc dostałam oksytocynę, zaczął się mega ból, na 6 skurczu poczułam jak synek zszedł już do wyjścia, 10 min partych i był już na brzuchu barki gorzej jak głowę było urodzić, ale na szczęście obyło się bez komplikacji, ja znowu nie pękłam, nie nacieli mnie, po czułam się super, jakbym nie rodziła a synek urodził się 4050g i 58cm także aż sama położna nie wierzyła, że zostałam bez szkód także te szybkie i lekkie porody to chyba już moja natura
belladonna, kark lubią tę wiadomość
-