X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Wrocław USK Borowska czy Medfemina
Odpowiedz

Wrocław USK Borowska czy Medfemina

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Śnieżka87 Debiutantka

Wysłany: 25 lipca 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamy z Wrocławia i okolic i zwracam się z pytaniem do tych, które poród mają już za sobą, czy są wśród Was Mamy które rodziły w szpitalu przy Borowskiej lub w Medfeminie? Do porodu mam jeszcze trochę czasu, ale wolę wcześniej zasięgnąć języka. Z uwagi na tokofobię chciałabym mieć cesarkę. Stąd rozważam Szpital Medfemina. Biorę też pod uwagę szpital USK przy Borowskiej, jako szpital o najwyższym stopniu referencyjnosci. A tu mam pytanie czy wiecie jak lekarze z tego szpitala zapatrują się na zaświadczenia o tokofobii? Czy przymuszają do porodu naturalnego? Jak wygląda infrastruktura tego szpitala, w sensie czy sale są w miarę komfortowe, jakie są warunki sanitarne? Jak wygląda opieka okołoporodowa, jak młode Mamy traktowane są przez położne? Czy lekarze wyznaczaja termin CC z duzym wyprzedzeniem np juz w 38 tc? (wiem ze w Medfeminie staraja sie dociagnąć maksymalnie do konca ciąży i terminy wyznaczane są po skonczonym 38-39 tc). Będę wdzięczna za wszystkie Wasze spostrzeżenia i uwagi dot. tych dwóch placówek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2024, 13:29

• drSylwia Autorytet

Wysłany: 23 września 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2024, 13:27

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ