Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Wrocław USK Borowska czy Medfemina
Odpowiedz

Wrocław USK Borowska czy Medfemina

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Śnieżka87 Debiutantka

Wysłany: 25 lipca, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamy z Wrocławia i okolic i zwracam się z pytaniem do tych, które poród mają już za sobą, czy są wśród Was Mamy które rodziły w szpitalu przy Borowskiej lub w Medfeminie? Do porodu mam jeszcze trochę czasu, ale wolę wcześniej zasięgnąć języka. Z uwagi na tokofobię chciałabym mieć cesarkę. Stąd rozważam Szpital Medfemina. Biorę też pod uwagę szpital USK przy Borowskiej, jako szpital o najwyższym stopniu referencyjnosci. A tu mam pytanie czy wiecie jak lekarze z tego szpitala zapatrują się na zaświadczenia o tokofobii? Czy przymuszają do porodu naturalnego? Jak wygląda infrastruktura tego szpitala, w sensie czy sale są w miarę komfortowe, jakie są warunki sanitarne? Jak wygląda opieka okołoporodowa, jak młode Mamy traktowane są przez położne? Czy lekarze wyznaczaja termin CC z duzym wyprzedzeniem np juz w 38 tc? (wiem ze w Medfeminie staraja sie dociagnąć maksymalnie do konca ciąży i terminy wyznaczane są po skonczonym 38-39 tc). Będę wdzięczna za wszystkie Wasze spostrzeżenia i uwagi dot. tych dwóch placówek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 13:29

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ