X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Wrocław USK Borowska czy Medfemina
Odpowiedz

Wrocław USK Borowska czy Medfemina

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Śnieżka87 Debiutantka

Wysłany: 25 lipca 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamy z Wrocławia i okolic i zwracam się z pytaniem do tych, które poród mają już za sobą, czy są wśród Was Mamy które rodziły w szpitalu przy Borowskiej lub w Medfeminie? Do porodu mam jeszcze trochę czasu, ale wolę wcześniej zasięgnąć języka. Z uwagi na tokofobię chciałabym mieć cesarkę. Stąd rozważam Szpital Medfemina. Biorę też pod uwagę szpital USK przy Borowskiej, jako szpital o najwyższym stopniu referencyjnosci. A tu mam pytanie czy wiecie jak lekarze z tego szpitala zapatrują się na zaświadczenia o tokofobii? Czy przymuszają do porodu naturalnego? Jak wygląda infrastruktura tego szpitala, w sensie czy sale są w miarę komfortowe, jakie są warunki sanitarne? Jak wygląda opieka okołoporodowa, jak młode Mamy traktowane są przez położne? Czy lekarze wyznaczaja termin CC z duzym wyprzedzeniem np juz w 38 tc? (wiem ze w Medfeminie staraja sie dociagnąć maksymalnie do konca ciąży i terminy wyznaczane są po skonczonym 38-39 tc). Będę wdzięczna za wszystkie Wasze spostrzeżenia i uwagi dot. tych dwóch placówek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2024, 13:29

• drSylwia Autorytet

Wysłany: 23 września 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2024, 13:27

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ