Forum Poronienie 1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak
Odpowiedz

1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak

Oceń ten wątek:
  • Cer Autorytet
    Postów: 565 532

    Wysłany: 7 października 2019, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope moja dawka encortonu to 10 mg.
    Czarna mamba, tak, encorton miałam ze wskazania od innego immunologa, a że brałam go przy pierwszym transferze i wtedy się na jakiś czas udało, to tak "w razie co" dali mi go jeszcze przy tym podejściu.
    Też mi już paru lekarzy N. powiedziało, że oni nie zajmują się w sumie immunologią, ale dobrze chociaż, że jak ktoś dostanie od immuno zalecenie w tym kierunku, to tego nie zignorują.

    Hope89 lubi tę wiadomość

    34 lata, starania od 2014

    Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Angie1989 Autorytet
    Postów: 690 489

    Wysłany: 7 października 2019, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    July, tak, chodzę do dr Doroty Wakuły, jest endokrynologiem, leczy insulinooporność, jest naprawdę super. Prawie cała ciażę konsultuje mnie online, wysyłam jej wyniki a ona odpisuje, wypisuje recepty z opoznionym terminem realizacji. Ale ginekologiem niestety nie jest. Ft3 i ft4 wygladaja u Ciebie ok. Ferrytyna to zapasy żelaza - nawet jeśli hemoglobina czy żelazo wyglada ok to ferrytyna może być bardzo niska, więc warto sobie zbadać:) I dużo miesza w organizmie, szczegolnie jesli słabo się czujemy czy wypadaja włosy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 22:51

    Duża hiperinsulinemia, Insulinooporność, Dodatnie przeciwciała ANA
  • July Autorytet
    Postów: 470 304

    Wysłany: 7 października 2019, 23:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2020, 20:04

  • Sylwiu Autorytet
    Postów: 430 280

    Wysłany: 8 października 2019, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    July wrote:
    Mam podane jednostki i procenty. W jednostkach wygląda to tak:

    Ft3 - 2.63 (normy 1.71 - 3.71)
    Ft4 - 1.01 (normy 0.70 - 1.48)

    Feryttyny nigdy nie badałam. Tak nazywa się to badanie?

    Angie z tego co pamiętam Ty polecałaś dr Wakułę? Czytałam o niej na znanym lekarzu. Czy ona jest też ginekologiem?
    Przepraszam że na tym forum ciągle o coś pytam 🤐 Po tylu latach starań, moja niewiedza jest zatrważająca. Wynika z tego że kompletnie zaufałam klinice, licząc że sprawdzą i wyregulują wszystko co trzeba.
    July..ta babka fajnie opisuje ptoblemy tarczycy (i w ogole rozne problemy zdrowotne), a tu akurat właśnie opisuje kwestie konwersji FT4 do FT3, podaje wzór czy zachodzi prawidłowo

    https://qchenne-inspiracje.pl/jak-procentowo-obliczyc-poziom-tyroksyny-t4-i-trojjodotyroniny-t3-aby-wlasciwie-zinterpretowac-wynik-badania-i-wreszcie-zrozumiec-dlaczego-wciaz-zle-sie-czujesz/

    Angie1989, July lubią tę wiadomość

  • Czarna mamba Koleżanka
    Postów: 67 16

    Wysłany: 8 października 2019, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer, a do ktorego immunologa trafiłaś, że zlecił Ci te badania? Już po tylu lekarzach chodziłam i żaden nie zlecił mi badań w tym kierunku. Ani z N. ani Jerzak :( Żałuję że zaufalam lekarzom i autorytetom w dziedzinie niepłodności zamiast od dawna siedzieć na forach i czytać samej :( Robiłaś sobie te badania sama na podstawie informacji z forów internetowych i potem zglosilas sie do kogoś po leczenie czy jakiś lekarz Cię pokierowal co zrobic i w jakiej kolejności?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 10:51

    36 lat, starania od 2014 r., niepłodność idiopatyczna,
    2015 r. - bieganie po lekarzach i diagnostyka – przyczyna nie znalezniona,
    2016 r. 3xIUI – klapa,
    02.2018 r. 1 ICSI Novum - Aniołek (*) 10tc,
    11.2018 r. 2 ICSI Novum - Aniołek (*) 6tc
  • Hope89 Autorytet
    Postów: 813 286

    Wysłany: 8 października 2019, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikpaw, Cer,
    wysłałam Wam wiadomość prywatną.

    Kasiek789, Capsella,
    dobrze pamiętam, że byłyście chętne na spotkanie? Jak tak, to zaakceptujcie zaproszenie do przyjaciółek i wyślę Wam na priv nazwisko na jakie jest zrobiona rezerwacja :)

    Kasiek789, wikpaw, Capsella lubią tę wiadomość

    Insulinooporność, MTHFR, PAI-1, białko S, allo mlr 7%, niedoczynność tarczycy

    ♥ 2020 córeczka
  • Cer Autorytet
    Postów: 565 532

    Wysłany: 8 października 2019, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna mamba, badania komórek nk (jeśli o nie pytasz) zleciła mi Jerzak, natomiast encorton dostałam od Dubrawskiego,

    Czarna mamba lubi tę wiadomość

    34 lata, starania od 2014

    Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Kasiek789 Ekspertka
    Postów: 157 92

    Wysłany: 8 października 2019, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope89 ja nie widze zaproszenia od Ciebie, wyslalam Ci swoje

    PCOS
    MTHFR C677T heterozygota
    PAI 1 R g homozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Hyperprolaktynemia
  • July Autorytet
    Postów: 470 304

    Wysłany: 8 października 2019, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2020, 20:03

  • wikpaw Autorytet
    Postów: 298 120

    Wysłany: 8 października 2019, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    July wrote:
    Dziewczyny czy na diecie jecie pieczywo?

    Jaki rodzaj pieczywa jest dopuszczalny na diecie o niskim Ig?

    Zytnie, razowe najlepiej. Ja jem dwa kawałki chleba na śniadanie. Chleb z putki.

    July lubi tę wiadomość

  • Angie1989 Autorytet
    Postów: 690 489

    Wysłany: 8 października 2019, 23:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Organicu maja dobre żytnie, we Vincencie też jest (zazwyczaj stoiska w Arkadii czy Gal Mokotow). Ja jem z 4 kawałki dziennie :) 3 na śniadanie i 1-2 na kolację. Najwazniejsze, żeby nie miało dodatków typu płatki ziemniaczane (jak żytnie z Biedronki, pakowane) czy karmel.

    Duża hiperinsulinemia, Insulinooporność, Dodatnie przeciwciała ANA
  • Capsella Ekspertka
    Postów: 126 56

    Wysłany: 9 października 2019, 00:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope89, przyjęłam zaproszenie :)

    Ja jem chleb zazwyczaj żytni, ale to w sytuacjach gdy nie mam żadnej ciekawej alternatywy :) Czasem piekę sobie a'la muffinki, są szybkie i całkiem dobre. A składają się z jajek, płatków owsianych i jogurtu greckiego ;)

    Ten przepis jest z książki Dieta w insulinoopornosci. Sporo z niej rzeczy zrobiłam i są całkiem ok.

    PCOS, insulinooporność, PAI-1, MTHFR 1298 AC, ANA 2
  • Sylwiu Autorytet
    Postów: 430 280

    Wysłany: 9 października 2019, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żytni razowy jest tez w Lubaszce i Grzybkach .

  • Czykoty Autorytet
    Postów: 419 434

    Wysłany: 9 października 2019, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope jeszcze ja! :D Chyba dam radę przyjechać :)

    W Grzybkach chwalą się, że mają 100% żytni, sprzedają na wagę w postaci już pociętego na kromki. Niestety nie testowałam go, bo mi żyta też nie wolno :(

    Hope89 lubi tę wiadomość

    MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G hetero, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, PCOS, Insulinooporność
  • Hope89 Autorytet
    Postów: 813 286

    Wysłany: 9 października 2019, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czykoty,
    wysłałam zaproszenie do przyjaciółek. Daj znać jak zakceptujesz, to wyślę info o spotkaniu :)

    Capsella, Kasiek789,
    wysłałam już Wam info :)

    July,
    jesteś na facebook'u? Jak tak, to polecam dołączyć do grupy Insulinooporność - jadłospisy, dieta. Znajdziesz tam dużo informacji na temat m.in. pieczywa, dozwolonych mąk itp. :)

    Ja jem cały czas chleb, który poleciła mi Angie1989 z Organic. Jem 4 kromki dziennie :)

    Kasiek789, Czykoty, Capsella lubią tę wiadomość

    Insulinooporność, MTHFR, PAI-1, białko S, allo mlr 7%, niedoczynność tarczycy

    ♥ 2020 córeczka
  • Czykoty Autorytet
    Postów: 419 434

    Wysłany: 9 października 2019, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope89, zaakceptowałam, czekam na info :)

    MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G hetero, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, PCOS, Insulinooporność
  • Hope89 Autorytet
    Postów: 813 286

    Wysłany: 9 października 2019, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czykoty,
    poszło :)

    Czykoty lubi tę wiadomość

    Insulinooporność, MTHFR, PAI-1, białko S, allo mlr 7%, niedoczynność tarczycy

    ♥ 2020 córeczka
  • July Autorytet
    Postów: 470 304

    Wysłany: 9 października 2019, 23:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2020, 20:03

  • Hope89 Autorytet
    Postów: 813 286

    Wysłany: 10 października 2019, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    July,
    ten chleb kupuję w sklepie Organic. Jest ich kilka w Warszawie :)

    http://organicmarket.pl/sklepy-stacjonarne/

    July lubi tę wiadomość

    Insulinooporność, MTHFR, PAI-1, białko S, allo mlr 7%, niedoczynność tarczycy

    ♥ 2020 córeczka
  • wikpaw Autorytet
    Postów: 298 120

    Wysłany: 10 października 2019, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    July, a bierzesz Glucophage? Ja jak nie brałam to miałam apetyt na wszystko, szczególnie na słodycze. A teraz nie muszę ich jeść wcale.

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ