1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak
-
WIADOMOŚĆ
-
ZZ wrote:Ja miałam Rapamune ale w czasie starań.
Jesli będziesz potrzebować to dużo mi zostało.
Miałaś jakieś skutki uboczne?33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Pewnie, odezwę się jak dostanę od Prof zalecenia
Miałaś jakieś skutki uboczne?
Nie miałam żadnych skutków ubocznych ani po Rapamune, ani po Prografie ani po metformine.
Szczerze mówiąc ja nie wnikałam i nie kierowałam się strachem przed zażywaniem tych leków, bardziej byłam nastawiona na cel. -
Dziewczyny mam pytanko odnośnie badań zleconych od profesor J. Zleciła mi zrobienie cytokin i z sugestią abym skorzystała z Alabu. Ja już nauczona doświadczeniem wiem, że takie badania w szpitalu wychodzą o połowę taniej a człowiek łapie się za kieszeń. Tylko nie chce sytuacji, że zrobie w innym miejscu a ona mnie cofnie do Alabu. Jakie macie w tej kwestii doświadczenie? Wiem, że usg z przepływami muszę zrobić u jej zaleconych lekarzy.👧35 🧑35
Starania styczeń 2024
💔5/6tydzień poronienie samoistne sierpień 2024
💔8tydzień indukcja+łyżeczkowanie czerwiec 2025
Histeroskopia polipa, hsg - drożne kwiecień 2025 -
Kata3333 wrote:Dziewczyny mam pytanko odnośnie badań zleconych od profesor J. Zleciła mi zrobienie cytokin i z sugestią abym skorzystała z Alabu. Ja już nauczona doświadczeniem wiem, że takie badania w szpitalu wychodzą o połowę taniej a człowiek łapie się za kieszeń. Tylko nie chce sytuacji, że zrobie w innym miejscu a ona mnie cofnie do Alabu. Jakie macie w tej kwestii doświadczenie? Wiem, że usg z przepływami muszę zrobić u jej zaleconych lekarzy.
Ja robiłam cytokiny w Diagnostyce, Prof nie miała z tym problemu.
-
Kata3333 wrote:Dziewczyny mam pytanko odnośnie badań zleconych od profesor J. Zleciła mi zrobienie cytokin i z sugestią abym skorzystała z Alabu. Ja już nauczona doświadczeniem wiem, że takie badania w szpitalu wychodzą o połowę taniej a człowiek łapie się za kieszeń. Tylko nie chce sytuacji, że zrobie w innym miejscu a ona mnie cofnie do Alabu. Jakie macie w tej kwestii doświadczenie? Wiem, że usg z przepływami muszę zrobić u jej zaleconych lekarzy.
Prof kieruje tam chyba tylko ze względu na zniżki. Możesz zadzwonić na infolinię powinni mieć informacje o zniżkach od lekarza. Niedawno porównywałam ceny u siebie w przychodni i w punkcie ALAB i ALAB wychodził korzystniej. Przychodnia korzysta z diagnostyki.
Ja cytokiny robiłam w alabie, ale zapomniałam zniżek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 22:28
-
Dostałam od niej kody zniżkowe do Alabu. U mnie szpital korzysta z diagnostyki, mimo tego jest zdecydowanie taniej niż gdybym sama wybrała diagnostykę.👧35 🧑35
Starania styczeń 2024
Mam jeszcze pytanie odnośnie lekarzy preferowanych do usg z przepływami. Podała mi 4 nazwiska okazuje się że dr Dobek i Ajdacka nie pracują już w Novum-dzwoniłam tam. Czy może któraś z Was wie gdzie przyjmują? W necie brak jakiejkolwiek aktualnej informacji. Najbardziej zależy mi na Ajdackiej bo ma dobre opinie. Jak mam płacić siano za to usg to chce dobrego lekarza.👧35 🧑35
Starania styczeń 2024
Kata3333 wrote:Mam jeszcze pytanie odnośnie lekarzy preferowanych do usg z przepływami. Podała mi 4 nazwiska okazuje się że dr Dobek i Ajdacka nie pracują już w Novum-dzwoniłam tam. Czy może któraś z Was wie gdzie przyjmują? W necie brak jakiejkolwiek aktualnej informacji. Najbardziej zależy mi na Ajdackiej bo ma dobre opinie. Jak mam płacić siano za to usg to chce dobrego lekarza.
Chciałam Ci pomóc i poszukać, ale faktycznie nie ma żadnej informacji w internecie, gdzie mogłaby przyjmować dr Ajdacka. Ma co prawda profil na insta (ula_on_the_rocks), może tam podaje nowe namiary. Ewentualnie podpytaj profesor, one się znają (może ma do niej numer prywatny?).
W każdym razie polecam ją z całego serca, zrobiła świetne i dokładne usg, po czym długo rozmawiałyśmy na temat możliwości dalszego leczenia (mimo, że nie musiała poświęcać na to swojego czasu). Wyszłam z garścią solidnych informacji i nowym planem działania. Mam nadzieję, że uda Ci się do niej umówić ✊🏻⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
🎂 28
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 🥚, 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 🥚, 1 blastka 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI w CZ: 22 🥚, 2 blastki 4BC i 1B - coś drgnęło 💔, został jeden ❄️ 3BB
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7dpt ⏸️, beta 32 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
06.02: I prenatalne + NIPT, 7,3 cm zdrowego chłopca 🩵
10.04: II prenatalne, 26 cm i 468 g 🩵
28.05: III prenatalne, 38 cm i 1251 g 🩵
21.07: 49 cm i 2729 g 🩵
PTP 14.08.25, czekamy ⏳
-
To była 1 wizyta u prof i niestety nie mam do niej numeru. Jedynie to w zaleceniach podała swój nick na ig do ewentualnej obserwacji😅 Dr Ajdacka ma prywatnego instagrama i niestety nic nie widzę na jej profilu. No nic może to świeża sprawa z odejścem z NOVUM i zaraz coś się w necie pojawi gdzie przyjmuje. Mam czas do początku września bo tak mi wypada cykl. W najgorszym wypadku pójdę do Przygody.
Edit: Ajdacka narazie nigdzie nie przyjmujeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 14:40
👧35 🧑35
Starania styczeń 2024
Dziewczyny ja po kolejnej wizycie u Prof z wirami w głowie i sercu.
Zalecone 12 suplementów więc worek...i 4 leki przy czym do jednego musze jeszcze konsultację okulisty zrobić " z uwagi na SS-A konieczna konsultacja okulistyczna" (ktoś się z tym spotkał?)
Byłam w takim hmm napięciu, że nie zapytałam o wszystko więc będę się ratować Wami. Taka tu kopalnia wiedzy i doświadczeń
- Po jakim czasie od zażywania supli prof mówiła Wam żeby zacząć się starać?
istotny temat a mi nie powiedziała, zapomniałam zapytać.
Kazała mi najpierw zbadać FSH gdyby było powyżej 25 placówka INVITRO, mam wrażenie, że zakładała, że tak będzie i dlatego nie wiem, ale wyszło w normie więc jak rozumiem zajadać suple i leki i się starać tylko ile czasu? wiem, że każdy przypadek inny, ale mam tak niskie AMH, że nie chce tego odkładać ani chwili...
- Prof w kilku miejscach napisała mi czy odstawić w ciąży czy kontynuować, przy jednym suplu, ze tylko w konkretne dni cyklu, a co z resztą? brałyście w ciąży czy dwie kreski i do profesor na konsultacje?
Nie mam problemu z przyjmowaniem leków czy suplementów, ale tego jest tyle, leki jak czytam na szybko silne, boje się coś pomieszać a znowu umówić się kolejny raz jedynie po to żeby zapytać czy ją dobrze zrozumiałam to jakoś głupio.
- Czy któraś z Was konsultowała się z Prof przez recepcję przychodni czy IG? Zapytałam ją w kontekście ew nie zdobycia leku i szukania zamiennika czy mogę się kontaktować jakoś np przez recepcję to prof powiedziała "leki będą, ale tak można". Czy ktoś to praktykował? -
I drugi temat bo widziałam, że specjaliści są.
Czy ktoś mi powie co oznacza mój wynik KIRow ew gdzie szukać info odkodować, prof powiedziała bardzo zdawkowo, ogólnie dużo siedziała myślała nie dopytałam znowu a ciekawa jestem bo poza tymi badaniem nie było wśród zleconych nic co mogłoby poszerzyć diagnozę o konkretne zaburzenie, które nie pozwoliło mi donosić tak wielu ciąż...i dlaczego donosiłam jedną.
Dostałam liczne nowe preparaty więc to powinno mi dać nadzieję, że idziemy w dobrą stronę, że kolejne podejście się uda, ale ludzka głowa jest jaka jest lubi sobie tłumaczyć, łatwiej się wtedy żyje mam wrażenie.
Mój wynik:
KIR obecne:
2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL5 (grupa 1), 2DS1, 2DS5, 3DL2, 3DL3, 3DS1, 2DP1, 3DP1 norm
KIR nieobecne:
2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL5 (grupa 1), 2DS1, 2DS5, 3DL2, 3DL3, 3DS1, 2DP1, 3DP1 norm
Wykryto genotyp Bx -