Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 3 zdrowych dzieci, 3 straty w tym 2 pod rząd
Odpowiedz

3 zdrowych dzieci, 3 straty w tym 2 pod rząd

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 42 lata
    W domu 3 zdrowych dzieci
    I 3 straty na koncie
    2010 córka
    2018 córka
    2019 poronienie 8 tc
    2020 syn
    2022 maj strata 8/10 tc
    i wczoraj 8+4 serce nie bije

Wszystkie straty to najprawdopodobniej wady genetyczne.
    W ciążach straconych zawsze wychodziły ok. tygodnia młodsze a nie było opcji przesuniętej owulacji.
    Do tego wolniejsze bicie serca.
    W tej czekałam na usg specjalne prawie do 9 tc i już nawet serduszka nie zobaczyłam.
    Ogólnie obraz usg w straconych był nieprawidłowy- a to za duży pęcherzyk, a to zarodek jak obrzęknięty
    W tych donoszonych co dnia się zgadzał wiek ciąży i wszystko było całą ciąże idealnie.
    Teoretycznie zawsze istnieje opcja że coś w moim organizmie szwankuje ale na 99% wadliwe komórki jajowe. Wiek jest jaki jest...
    Stąd wady genetyczne

42 lata, mąż 50
    3 zdrowych dzieci...

Nie wiem co robić.
    Rozum mówi- odpuść.
    Ale serce...

Ma ktoś podobne historie?
    Zdrowe dzieci, potem straty, zaawansowany wiek?

W diagnostyke raczej nie będę szła bo kupa kasy a przede wszystkim czas...A tego mało.
    Planuję zbadać tylko podstawy typu tarczyca itd.

Nie robiłam w kierunku trombofilii ale brałam teraz acard.
    I generalnie jednak ta zdrowa 3 dzieci...

Nie było żadnych plamień itd.
    Ostatnio dostałam progesteron chociaż to było bez sensu bo nie w tym problem leży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2022, 10:34

• Babulka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety po 40 roku życia ryzyko poronienia gwałtownie wzrasta, podobnie jak ryzyko wad genetycznych płodu. :(
    Jedynym pewnym sposobem, żeby to ryzyko obniżyć jest in vitro z badaniem zarodka, ale koszt takiej procedury jest dość wysoki.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Niestety po 40 roku życia ryzyko poronienia gwałtownie wzrasta, podobnie jak ryzyko wad genetycznych płodu. :(
    Jedynym pewnym sposobem, żeby to ryzyko obniżyć jest in vitro z badaniem zarodka, ale koszt takiej procedury jest dość wysoki.
    Koszt to jedno.
    No i przy 3 dzieci robić in vitro to trochę średnio
    Gdybym starała się o pierwsze to bym się nie zastanawiała nawet.
    Ja ryzyko, statystyki znam
    Szukam podobnych historii i jakie decyzje były

• Babulka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukaj na forum starania 40+ chyba jest taki wątek. 🙂

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Poszukaj na forum starania 40+ chyba jest taki wątek. 🙂
    Owszem jest.
    Ale nie chcę przekopywać się przez cały wątek.
    A dwa że tu jest dział dotyczący poronienia ...Tam mało kto już się udziela...

• Rybeczka Nowa

Wysłany: 4 lipca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jak skończyła się Twoja historia? Czy udało Ci się urodzić zdrowego maluszka ?
    Ja mam 2 zdrowe piekne, mądre córeczki: 9 lat i 7 lat. 5 lat temu w wieku 35 zaszłam w ciążę i moje szczęście skończyło się w 14 tyg. Syn żył, ale zaczął się poród. USG prenatalne wyszło super a Pappa fatalnie. Może był problem z łożyskiem.... później wzięliśmy się mocno za starania ... nie wyszło... po latach zaakceptowalam moją rodzinę i nie czułam pustki... na 40 urodziny miałam jednak niespodziankę... dwie kreski... tym razem szczęście trwało 13 tyg - Synek - serce przestało bić. czuję ogromną pustkę znowu..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ