Badania hormonów?
-
Cześć wam.
Mam pytanie dostałam wczoraj od mojego nowego ginekologa , skierowanie do szpitala na badania hormonalne .. powód? Nieregularne miesiączki a we wrześniu nie miałam jej wogóle , lekarz powiedział że nawet owulki nie miałam. Badania się robi a raczej idzie się do szpitala w określonych dniach cyklu ... ale ja się pytam skąd mam wiedzieć jaki to dzień cyklu skoro nie mam miesiączki, ani owulki ? Dostałam receptę na luteine . Także nie wiem czy mam już ją brać czy poczekać? Lekarz mowil że do szpitala na taką wizytę się ciekawie do 3 miesięcy..Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
Synuś 40 tyd.+4 - czekamy na ciebie- luty 2024🤱
💪Starania na nowo - od 2023
🩺Diagnoza : PCOS ❗️
💊Stymulacja:Luteina,CLO.
🩸Suplementy: fertistim, omega , sanprobi super formuła.
🥚Drożność jajowodów: oba drożne ✅️ -
Lekarz powinien poinformować Cię jak masz stosować luteinę. Zwykle przyjmuje się 2x dziennie przez kolejne 10-12 dni odstawia się i następnie miesiączka. Wiec zakładam ze to na wywołanie okresu dostałaś. Wtedy jak przyjdzie miesiączka między 2-5 dc wykonuje się badania hormonalne, wiec zapewne wtedy powinnas się zglosic do szpitala. Ale dziwne ze lekarz nie poinformował o tym jak stosować lek.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
No tak poinformował mnie z tym że nie wiedziałam czy mam brać teraz już czy poprostu jak będę miała już termin zaklepany w szpitalu ale teraz spojrzałam że to jest luteina która ma w sobie 30 tabl tak wiec duże opakowanie.. czyli mogę brać dziekuje za informację ☺️Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
Synuś 40 tyd.+4 - czekamy na ciebie- luty 2024🤱
💪Starania na nowo - od 2023
🩺Diagnoza : PCOS ❗️
💊Stymulacja:Luteina,CLO.
🩸Suplementy: fertistim, omega , sanprobi super formuła.
🥚Drożność jajowodów: oba drożne ✅️ -
Na 10 dni potrzebujesz 20 tabletek wiec zużyjesz to opłakiwanie na ten cykl by wywołać miesiączkę. Może upewnij się czy za te +/- 2 tyg będzie miejsce w szpitalu i ze Cię przyjmą skoro trzeba rezerwować miejsce, żebyś nie zmarnowała tego cyklu.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -