X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Badania hormonów?
Odpowiedz

Badania hormonów?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam.

Mam pytanie dostałam wczoraj od mojego nowego ginekologa , skierowanie do szpitala na badania hormonalne .. powód? Nieregularne miesiączki a we wrześniu nie miałam jej wogóle , lekarz powiedział że nawet owulki nie miałam. Badania się robi a raczej idzie się do szpitala w określonych dniach cyklu ... ale ja się pytam skąd mam wiedzieć jaki to dzień cyklu skoro nie mam miesiączki, ani owulki ? Dostałam receptę na luteine . Także nie wiem czy mam już ją brać czy poczekać? Lekarz mowil że do szpitala na taką wizytę się ciekawie do 3 miesięcy..

Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.

Synuś 40 tyd.+4 - czekamy na ciebie- luty 2024🤱
    💪Starania na nowo - od 2023
    🩺Diagnoza : PCOS ❗️
    💊Stymulacja:Luteina,CLO.
    🩸Suplementy: fertistim, omega , sanprobi super formuła.
    🥚Drożność jajowodów: oba drożne ✅️
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powinien poinformować Cię jak masz stosować luteinę. Zwykle przyjmuje się 2x dziennie przez kolejne 10-12 dni odstawia się i następnie miesiączka. Wiec zakładam ze to na wywołanie okresu dostałaś. Wtedy jak przyjdzie miesiączka między 2-5 dc wykonuje się badania hormonalne, wiec zapewne wtedy powinnas się zglosic do szpitala. Ale dziwne ze lekarz nie poinformował o tym jak stosować lek.

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak poinformował mnie z tym że nie wiedziałam czy mam brać teraz już czy poprostu jak będę miała już termin zaklepany w szpitalu ale teraz spojrzałam że to jest luteina która ma w sobie 30 tabl tak wiec duże opakowanie.. czyli mogę brać :) dziekuje za informację ☺️

Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.

Synuś 40 tyd.+4 - czekamy na ciebie- luty 2024🤱
    💪Starania na nowo - od 2023
    🩺Diagnoza : PCOS ❗️
    💊Stymulacja:Luteina,CLO.
    🩸Suplementy: fertistim, omega , sanprobi super formuła.
    🥚Drożność jajowodów: oba drożne ✅️
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 10 dni potrzebujesz 20 tabletek wiec zużyjesz to opłakiwanie na ten cykl by wywołać miesiączkę. Może upewnij się czy za te +/- 2 tyg będzie miejsce w szpitalu i ze Cię przyjmą skoro trzeba rezerwować miejsce, żebyś nie zmarnowała tego cyklu.

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ