X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie beta 25 dni po poronieniu
Odpowiedz

beta 25 dni po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marzenijka Nowa

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Przez długi czas czytałam wasze posty i postanowiłam sie wkońcu zalogować.Po krótce moja historia. Bardzo długo starałam sie o dziecko i po 5 latach udało sie. niestety moje szczeście nie trwało długo w 7 tygodniu wylądowałam w szpitalu. Diagnoza powiekszający sie krwiak i krwotoki. Udało sie to przetrwać. Niestety koło 10 tygodnia- wyrok ciąza nie ma szans mało wód płodowych. Ratowaliśmy jak tylko moglismy ( ukłony w strone lekarza który mnie prowadził) niestety w 16 tygodniu wody odeszły całkiem i dziecku serce przestało bić. czyli musiałam urodzić a póżniej zabieg łyżeczkowania. 7 dniu po zabiegu beta wynosiła 151, kolejna beta wykonana 25 dni po zabiegu 8. Czy to jest możliwe żeby ze tak wolno ze 151 do 8 spadała aż 18 dni? czy możliwe jest ze ten wynik pokazuje kolejną ciąże ( lekarz pozwolił na współżycie po skończeniu plamienia po zabiegu czyli jakieś 1,5 tygodnia po abrazji- byłąm na usg 7 dni po czyszczeniu i w macicy nie było żadnych resztek)? Doradzcie mi coś czy któraś z was tak miała że aż tak wolno beta spadała?? Pozdrawiam was gorąco

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marzenijka-przykro mi bardzo z powodu Twojej straty...Co do bety-to myślę,że to indywidualna kwestia.Ja po 6 dniach od poronienia (samoistnego) miałam 439,80mlU/ml
    17dni po miałam 12,71mlU/ml i po 20 dniach od poronienia (byłam pewnie,że już 0 i miałam objawy płodności) 5,14mlU/ml Myślę,że najważniejsze jest to,że beta spada.Pozdrawiam ciepło.

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi 25 dni po zabiegu łyżeczkowania dalej test ciążowy wyszedł pozytywny ale nie sprawdzałam wartości bo już miałam powyżej uszu pobierania krwi ( w ciąży bardzo często miałam krew pobieraną). Okres dostałam równo po miesiącu po zabiegu i po okresie test negatywny więc mi też bardzo długo beta schodziła. Zgadzam się z Lady_Dior, najważniejsze że beta spada. Niepokojące może być natomiast skaczące wartości bety i to już trzeba skonsultować.

2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
    2016-inseminacja- ciąża ektopowa jajowodowa
    2017-kriotransfer- poronienie zatrzymane 9tc (Agatka)
    2018-kriotransfer -ciąża biochemiczna
    2019- transfer 2 zarodków UDANY
    E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

Na jesień zabieramy naszego Śnieżka 🥰
    🔜🤰🏼❓
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam betę 6,25 - 22 dni po łyżeczkowaniu

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ