Beta wolno spada-czy potrzebny będzie zabieg?
-
Hej dziewczyny. Przed 5tc moja beta zaczęła spadać, ginekolog kazał odstawić duphaston i czekać na krwawienie. Wczoraj zaczęłam krwawic i wygląda jakbym miała po prostu okres, tylko ból mocniejszy. Dzisiaj zbadalam betę licząc, że już będzie mała, a tu przez tydzień spadła tylko o 100. Tydzień temu 600, a dzisiaj 500. Czy to oznacza, że nie obejdzie się bez lyzeczkowania? Tak bardzo chciałam go uniknąć, bo to byłby już 3 zabieg w tym roku
-
No jestem Juz umówiona tylko czekam, aż ustanie krwawienie. Widziałam, że często dziewczyny miały w ciąży krwawienie i po tym odrazu beta zerowa, wiec się spodziewałam już małej. Ale może to zależy od wielkości bety
-
Pewnie tak. Nie denerwuj się, na pewno wkrótce spadnie
Ja jestem miesiąc po zabiegu i na razie @ na horyzoncie nie widać, więc jeszcze beta będzie dodatnia. Po zabiegu miałam krwawienie przez 3 dni i potem 1,5tyg plamiłam. Nikt mi nie zlecał sprawdzania jak spada beta, ale jak nie dostanę @ do przyszłego tygodnia to sama z ciekawości sprawdzę jaki ma poziom.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Olliiii wrote:Ja po 1 lyzeczkowaniu dostałam @ po 3 miesiącach, po czym się okazało, że zostawili mi resztki. Musiałam mieć drugie i po drugim @ przyszła dokładnie po 18 dniach także to na prawdę jest różnie. Trzymam kciuki, żeby niedługo się zjawiła
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ginekolog kazał przyjść dopiero po 1 @ na kontrolę, więc czekałam aż przyjdzie i dopiero po 3 miesiącach dostałam silnego krwawienia, po tym poszłam na USG i niestety było widać, że coś tam jeszcze jest dziwnego. Zrobiłam betę i wynik ponad 800. Przy lyzeczkowaniu okazało się, że zostawili resztki łożyska niestety trafiłam na złego lekarza, bo po to robili lyzeczkowanie, żeby nic nie zostało, a tak to musiałam czekać aż 7 miesięcy, żeby się starać znowu
-
Wydaje mi się, że efekty widać odrazu, bo często widzę, że dziewczyny miały usg zaraz po lyzeczkowaniu. Ale z reguły jest wszystko Oki, ja po prostu miałam takiego pecha, wzięli mnie na samym końcu od niechcenia, bo miałam rzadka ciążę, czyli bliźniaki jednojajowe 1o 1k. Chciałam zrobić tak za 2 tygodnie skoro teraz za dużo nie spadła, ale dzień po tym jak robiłam bete wypadło mi chyba jajo płodowe i zrobię za tydzień z ciekawości czy teraz szybciej będzie schodzić
-