Bóle w ciąży czy na poronienie ?
-
Dziewczyny jestem po 1 poronieniu, rok później udało mi die zajść w ciąże obstawione lekami od początku. Kończę 5 tydzień, wczoraj miałam usg z pęcherzykiem i ciałkiem żółtym. W nocy zaczelo mi się silniejsze kłucie. Jak leżę jest ok, gdy wstaje czuje takie ciągnące bóle mocniejsze niż na okres. Po doświadczeniach poprzednich jestem już przerażona. Nie mam plamien. Czy której z Was poronienie zaczelo się w ten sposób ? Czy powinnam się uspokoić ?
-
Aktualnie jestem dzień przed miesiączką, beta hcg z 20.12- 57,7 powtórzona 22.12 - 149, progesteron 53😍
Od pozytywnego testu mam też wdrożoną luteine oraz neoparine.
Jutro idę na 3 betę ale mam też pytanie.
Czy któraś z Was będąc w ciąży w terminie okołookresowym miała objawy ze strony podbrzusza jak na okres? Czy miałyście bóle ni to kłujące ni to kolkowe w dole brzucha? Jajniki bolą naprzemiennie, w krzyżu uczucie wypisz wymaluj jak przed okresem, czasami nieprzyjemne skurcze i wzdęcia?
Chciałabym się nieśmiało cieszyć, ale nie potrafię zbytnio, zwłaszcza, że słyszałam opinie, że w prawidłowej ciąży brzuch nie powinien boleć. Czy która z Was tak miala i mimo to było wszystko dobrze z dzieciątkiem! -
Limbo wrote:Aktualnie jestem dzień przed miesiączką, beta hcg z 20.12- 57,7 powtórzona 22.12 - 149, progesteron 53😍
Od pozytywnego testu mam też wdrożoną luteine oraz neoparine.
Jutro idę na 3 betę ale mam też pytanie.
Czy któraś z Was będąc w ciąży w terminie okołookresowym miała objawy ze strony podbrzusza jak na okres? Czy miałyście bóle ni to kłujące ni to kolkowe w dole brzucha? Jajniki bolą naprzemiennie, w krzyżu uczucie wypisz wymaluj jak przed okresem, czasami nieprzyjemne skurcze i wzdęcia?
Chciałabym się nieśmiało cieszyć, ale nie potrafię zbytnio, zwłaszcza, że słyszałam opinie, że w prawidłowej ciąży brzuch nie powinien boleć. Czy która z Was tak miala i mimo to było wszystko dobrze z dzieciątkiem!➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo) -
U mnie były silne kłucia przez kilka dni i albo były to rozciągające się wiązadła albo niedobór progesteronu- po kilku dniach wszystko ustało, narazie ciąża rozwija się prawidłowo. Moja lekarka tez twierdzi ze bóle są raczej powodem niepokoju i trzeba dmuchać na zimne.
-