X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Bóle w ciąży czy na poronienie ?
Odpowiedz

Bóle w ciąży czy na poronienie ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Andzia35 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po 1 poronieniu, rok później udało mi die zajść w ciąże obstawione lekami od początku. Kończę 5 tydzień, wczoraj miałam usg z pęcherzykiem i ciałkiem żółtym. W nocy zaczelo mi się silniejsze kłucie. Jak leżę jest ok, gdy wstaje czuje takie ciągnące bóle mocniejsze niż na okres. Po doświadczeniach poprzednich jestem już przerażona. Nie mam plamien. Czy której z Was poronienie zaczelo się w ten sposób ? Czy powinnam się uspokoić ?

f2w3rjjg2cdpokqz.png
  • Limbo Debiutantka

Wysłany: 23 grudnia 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aktualnie jestem dzień przed miesiączką, beta hcg z 20.12- 57,7 powtórzona 22.12 - 149, progesteron 53😍
    Od pozytywnego testu mam też wdrożoną luteine oraz neoparine.
    Jutro idę na 3 betę ale mam też pytanie.
    Czy któraś z Was będąc w ciąży w terminie okołookresowym miała objawy ze strony podbrzusza jak na okres? Czy miałyście bóle ni to kłujące ni to kolkowe w dole brzucha? Jajniki bolą naprzemiennie, w krzyżu uczucie wypisz wymaluj jak przed okresem, czasami nieprzyjemne skurcze i wzdęcia?
    Chciałabym się nieśmiało cieszyć, ale nie potrafię zbytnio, zwłaszcza, że słyszałam opinie, że w prawidłowej ciąży brzuch nie powinien boleć. Czy która z Was tak miala i mimo to było wszystko dobrze z dzieciątkiem!

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limbo wrote:
    Aktualnie jestem dzień przed miesiączką, beta hcg z 20.12- 57,7 powtórzona 22.12 - 149, progesteron 53😍
    Od pozytywnego testu mam też wdrożoną luteine oraz neoparine.
    Jutro idę na 3 betę ale mam też pytanie.
    Czy któraś z Was będąc w ciąży w terminie okołookresowym miała objawy ze strony podbrzusza jak na okres? Czy miałyście bóle ni to kłujące ni to kolkowe w dole brzucha? Jajniki bolą naprzemiennie, w krzyżu uczucie wypisz wymaluj jak przed okresem, czasami nieprzyjemne skurcze i wzdęcia?
    Chciałabym się nieśmiało cieszyć, ale nie potrafię zbytnio, zwłaszcza, że słyszałam opinie, że w prawidłowej ciąży brzuch nie powinien boleć. Czy która z Was tak miala i mimo to było wszystko dobrze z dzieciątkiem!
    Jeśli brzuch boli cię jak na okres to wszystko gra. W pierwszych tyg tak jest, macica się powiększa. Mnie lekarz nawet dopytywał, czy czuję podbrzusze.

czerwiec 2025:
    TSH 2,711 uIU/ml
    FSH 12,79 mlU/ml
    LH 5,88 mlU/ml
    Estradiol 51,3 pg/ml
    Prolaktyna 41,18 ng/ml
    DHEA-SO4 215 ug/dl
    Testosteron 55,9 ng/dl
    SHBG 35,3 nmol/l
    Progesteron 2,12 ng/ml
    AMH 0,20 ng/ml
    Kwas foliowy >23,40 ng/ml
    FT3 3,45 pg/ml (zakres 2,60-5,10)
    FT4 0,94 ng/dL (zakres 0,64-1,25)
    Stwierdzona anemia (mikrocytoza, hipochromia ercs.)
    do poprawy (anemia):
    MCV 67,4fL (zakres 80-98)
    HGB 10,8g/dL (zakres 12-16)
    HCT 32,9% (37-47)

d6f40cd609a1bc8e53555774d83c8af9.png

➡️ kwiecień 2021 ⏸️
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 ⏸️
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 ⏸️
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 16 lipca 2025 ⏸️
  • Andzia35 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie były silne kłucia przez kilka dni i albo były to rozciągające się wiązadła albo niedobór progesteronu- po kilku dniach wszystko ustało, narazie ciąża rozwija się prawidłowo. Moja lekarka tez twierdzi ze bóle są raczej powodem niepokoju i trzeba dmuchać na zimne.

f2w3rjjg2cdpokqz.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ