Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Brak krwawienia po łyżeczkowaniu
Odpowiedz

Brak krwawienia po łyżeczkowaniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natsad Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wracam na inne forum… wczoraj miałam zabieg łyżeczkowania, poprzedzony 5 tabletkami wczesnoporonnymi. Nie polecam bólu, bynajmniej ja go odczuwałam jak bóle porodowe.
    Natomiast mam pytanie, trochę przeżyłam w szpitalu, krwotok itp.
    Czy po zabiegu może krwawienie j plamienie ustąpić całkowicie? Dosłownie nic? Do tego został tylko okropny ból podbrzusza, nie mogę za bardzo wstać szybko bo mnie zgina w pół.
    Godz po zabiegu podpaska czysta.
    Nie wiem czy się martwić czy nie, w stresu już było mnóstwo…🥺

07.12.19 - Zuzanna ❤️
    24.07.24 - 11 tc - Marcelina🪽💔
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto skonsultowac z lekarzem, ja co prawda łyżeczkowania nie miałam tylko oczyszczalam się sama bo urodziłam cały płód i łożysko i nie było konieczności łyżeczkowania ale 2-3 tygodnie trwa oczyszczanie,a nawet 6 tygodni czasami ,tak mówiła mi lekarka.
    Gdzieś słyszałam ,że jak nie krwawi się po poronieniu to jakieś zapalenie można złapać bo te odchody zostają w Tobie.

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.
  • natsad Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, tak się boję iść do lekarza… bo jeszcze nie oswoiłam się z żadną myślą. Ale chyba będzie trzeba, bo krwawienia jak nie było tak nie ma 😞

07.12.19 - Zuzanna ❤️
    24.07.24 - 11 tc - Marcelina🪽💔
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natsad wrote:
    Kurczę, tak się boję iść do lekarza… bo jeszcze nie oswoiłam się z żadną myślą. Ale chyba będzie trzeba, bo krwawienia jak nie było tak nie ma 😞

Ja bym poszla. 20.07 mialam pierwszy zabieg, duza utrata krwi. Po tygodniu mialam zlecona kontrolę - cale szczęście. Plamilam niby cały ten czas, a okazalo sie, ze ujście szyjki macicy sie zamknelo i konieczne bylo ponowne łyżeczkowanie ze względu na zbierajaca sie krew i skrzepy w jamie macicy.
    Mimo juz braku zalecen o kolejnej kontroli i tak zamierzam iść, zeby miec pewność, ze tym razem wszystko jest w porządku.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Sorpresa🎁 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym skontrolowała. Ja pierwszą dawkę tabletek dostałam 1 lipca tego roku, bóle porodowe nie bolały tak jak te. 2 lipca kolejna dawka, bo endometrium za grube. W środę 3 lipca miałam zabieg skończyłam się oczyszczać tydz temu 24 lipca. Jeśli boli Cię podbrzusze tym bardziej poszłabym do lekarza. 31 lipca dostałam pierwszy okres po poronieniu i jeszcze jakies resztki wypatrzylam

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ