Brak krwawienia po łyżeczkowaniu
-
Cześć dziewczyny, wracam na inne forum… wczoraj miałam zabieg łyżeczkowania, poprzedzony 5 tabletkami wczesnoporonnymi. Nie polecam bólu, bynajmniej ja go odczuwałam jak bóle porodowe.
Natomiast mam pytanie, trochę przeżyłam w szpitalu, krwotok itp.
Czy po zabiegu może krwawienie j plamienie ustąpić całkowicie? Dosłownie nic? Do tego został tylko okropny ból podbrzusza, nie mogę za bardzo wstać szybko bo mnie zgina w pół.
Godz po zabiegu podpaska czysta.
Nie wiem czy się martwić czy nie, w stresu już było mnóstwo…🥺07.12.19 - Zuzanna ❤️
24.07.24 - 11 tc - Marcelina🪽💔 -
Warto skonsultowac z lekarzem, ja co prawda łyżeczkowania nie miałam tylko oczyszczalam się sama bo urodziłam cały płód i łożysko i nie było konieczności łyżeczkowania ale 2-3 tygodnie trwa oczyszczanie,a nawet 6 tygodni czasami ,tak mówiła mi lekarka.
Gdzieś słyszałam ,że jak nie krwawi się po poronieniu to jakieś zapalenie można złapać bo te odchody zostają w Tobie.02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
natsad wrote:Kurczę, tak się boję iść do lekarza… bo jeszcze nie oswoiłam się z żadną myślą. Ale chyba będzie trzeba, bo krwawienia jak nie było tak nie ma 😞
Ja bym poszla. 20.07 mialam pierwszy zabieg, duza utrata krwi. Po tygodniu mialam zlecona kontrolę - cale szczęście. Plamilam niby cały ten czas, a okazalo sie, ze ujście szyjki macicy sie zamknelo i konieczne bylo ponowne łyżeczkowanie ze względu na zbierajaca sie krew i skrzepy w jamie macicy.
Mimo juz braku zalecen o kolejnej kontroli i tak zamierzam iść, zeby miec pewność, ze tym razem wszystko jest w porządku.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Też bym skontrolowała. Ja pierwszą dawkę tabletek dostałam 1 lipca tego roku, bóle porodowe nie bolały tak jak te. 2 lipca kolejna dawka, bo endometrium za grube. W środę 3 lipca miałam zabieg skończyłam się oczyszczać tydz temu 24 lipca. Jeśli boli Cię podbrzusze tym bardziej poszłabym do lekarza. 31 lipca dostałam pierwszy okres po poronieniu i jeszcze jakies resztki wypatrzylam
-