Ciąża biochemiczna
-
nick nieaktualnyJestem tu nowa. Jezeli ten temat był już poruszany to przepraszam
Czy po ciąży biochemicznej rzeczywiście trzeba czekac na kolejne starania aż 3 miesiące? Tak mi zalecił lekarz, do którego trafiłam z krwawieniem w 5tc.
testy uparcie wychodziy negatywne, dopiero w 34 dc pojawiła się druga blada kreska.
Krwawienie rozpoczęło się 35dc. Ostatnie cykle wynosiły 29-30 dni a beta w dniu rozpoczęcia krwawienia wynosiła już tylko 2,9 (wcześniej bety nie badałam).
-
Mój lekarz kazał mi zbadać betę 10 dni po rozpoczęciu poronienia, jeśli będzie mniejsza niż 5, to znaczy, że organizm sam się oczyścił i mam szansę na ciążę w cyklu po ciąży biochemicznej. Nie kazał mi czekać, powiedział, że organizm jest teraz tak nakręcony hormonami, że prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w tym kolejnym cyklu jest bardzo duże i on ma wiele pacjentek, którym się to udało.
-
nick nieaktualnyJa w pierwszym dniu poronienia miałam już betę 2,9.
A czekanie 3 miesiące (licząc od pierwszej miesiączki po poronieniu) czyli praktycznie 4 jest strasznie długie. Byłam na usg po zakończeniu krwawienia i jest już czysto.
Jutro skonsultuje się jeszcze ze swoim lekarzem, ten u którego byłam był kompletnie przypadkowy, jedyny, do którego mogłam się dostac w sobotę.
-
Majówka90 wrote:Ja w pierwszym dniu poronienia miałam już betę 2,9.
A czekanie 3 miesiące (licząc od pierwszej miesiączki po poronieniu) czyli praktycznie 4 jest strasznie długie. Byłam na usg po zakończeniu krwawienia i jest już czysto.
Jutro skonsultuje się jeszcze ze swoim lekarzem, ten u którego byłam był kompletnie przypadkowy, jedyny, do którego mogłam się dostac w sobotę.
Ja w dniu, w którym rozpoczęło się krwawienie i konsultowalam sie u gina, miałam betę 37. Na następną betę idę dopiero w sobotę i mam madzieję, że będzie już nieciążowa. Jeśli nie, mam zrobić badanie po kolejnych 10 dniach, jeśli beta nie spadnie poniżej 5 , czeka mnie zastrzyk, a to oznacza odczekanie 3 miesięcy.
Gin mi tłumaczył, że nie trzeba czekać ze wznowieniem prac nad dzieckiem jeśli nie miało się łyżeczkowania ani zastrzyku, a organizm oczyścił się samodzielnie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja niestety też straciłam swoje maleństwo w 5tyg Mój gin mówił mi tak ,ze zaleca sie poczekać 3 do 6 cykli ale nie ma konieczności.Pytałam mu się czy mogę zacząć starania zaraz po 1 miesiączce to powiedział ,ze z medycznego punktu wiedzenia nie ma żadnych przeciwwskazań a tym bardziej jeżeli sama sie oczyściłam i nie było konieczności zabiegu.Aniołeczek [*] 22.07.2015 -6tc
-
Jeśli nie było medycznej ingerencji tj. łyżeczkowania jamy macicy możecie starać się kiedy wasza psychika na to pozwoli i będziecie gotowi. miałam 4 ciąże biochemiczne. Teraz jestem w 14 tygodniu ciąży i jest to ciąża po ciąży biochemicznej. w kwietniu biochemiczna i @, w maju już @ nie było
powodzenia! Do 5 razy sztuka U mnie za 5 razem się udałokredkaczarna, Niki345 lubią tę wiadomość
-