Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża biochemiczna - chyba poroniłam
Odpowiedz

Ciąża biochemiczna - chyba poroniłam

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Myszka_3lata Debiutantka

Wysłany: 28 marca 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy!
    Chyba właśnie byłam w ciąży biochemicznej. Wczoraj w 27 DC dostałam przedwcześnie krwawienia, obfite czerwone i bardzo bolesne jak nigdy. pod wieczor już ustąpiły objawy bolesnych piersi. Moje cykle zawsze trwają 30 dni, i zawsze dzień wcześniej już czuję nadchodzący okres. Wczoraj nie czułam nic prócz okropnego bólu i skurczy. Czy jakbym teraz zrobiła test mógłby wyjść pozytywny? Zaznaczam, że nie będzie żałoby w domu z tego powodu ale może coś to rozjaśni lekarzowi prowadzącemu?

• Babulka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie miałaś pozytywnego testu, to nic nie wskazuje, że byłaś w ciąży biochemicznej. Przedwczesny okres nie oznacza ciąży, przeciwnie, przy biochemicznej zwykle jest opóźniony.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Myszka_3lata Debiutantka

Wysłany: 28 marca 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Jeśli nie miałaś pozytywnego testu, to nic nie wskazuje, że byłaś w ciąży biochemicznej. Przedwczesny okres nie oznacza ciąży, przeciwnie, przy biochemicznej zwykle jest opóźniony.

Właśnie nie zdążyłam zrobić testu 😔

• Babulka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja bym nie zakładała, że to biochem :) Nic na to nie wskazuje.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ