X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża obumarła a temperatura
Odpowiedz

Ciąża obumarła a temperatura

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki powiedzcie mi jedną rzecz. W pierwszej ciąży płód obumarł. Nie miałam żadnych plamień ani krwawień, nie bolał mnie brzuch. Jedyne co to przestały boleć mnie piersi. Lekarz stwierdził, że nie bije serduszko i dał mi tabletki na poronienie ponieważ martwy płód nosiłam już 3 tygodnie i nie zapowiadało się aby mój organizm miał się sam oczyścić. Teraz jestem w 3 ciąży i chciałam zapytać doświadczone kobiety. Czy temperatura w pochwie spada, jeśli ciąża obumarła? Czy może idzie w górę lub jest stała? Nie mierzyłam temperatury w 1 ciąży a nie ukrywam, że trochę się obawiam. Pierwszą wizytę na usg mam na 4 listopada, więc to jeszcze troszkę czasu. Aktualnie jestem w 6 tyg ciąży. Objawy są ale ciągle coś nie daje mi spokoju.

• agnieszka1290 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    Dziewuszki powiedzcie mi jedną rzecz. W pierwszej ciąży płód obumarł. Nie miałam żadnych plamień ani krwawień, nie bolał mnie brzuch. Jedyne co to przestały boleć mnie piersi. Lekarz stwierdził, że nie bije serduszko i dał mi tabletki na poronienie ponieważ martwy płód nosiłam już 3 tygodnie i nie zapowiadało się aby mój organizm miał się sam oczyścić. Teraz jestem w 3 ciąży i chciałam zapytać doświadczone kobiety. Czy temperatura w pochwie spada, jeśli ciąża obumarła? Czy może idzie w górę lub jest stała? Nie mierzyłam temperatury w 1 ciąży a nie ukrywam, że trochę się obawiam. Pierwszą wizytę na usg mam na 4 listopada, więc to jeszcze troszkę czasu. Aktualnie jestem w 6 tyg ciąży. Objawy są ale ciągle coś nie daje mi spokoju.

To chyba zależy też od organizmu , u mnie była wyższa temp. ( moja ciąża obumarła 6tydz 4 dni a powinna być 9 tydz), temp powinna spaść razem z poziomem hormonu BHCG .

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ