Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża zaraz po łyżeczkowaniu
Odpowiedz

Ciąża zaraz po łyżeczkowaniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was była w podobnej sytuacji? W sensie nie doczekała pierwszego okresu po łyżeczkowaniu i już była w ciąży?
    Trochę się obawiam że u mnie może być taka sytuacja bo nie zabezpieczylismy się, zabieg był miesiąc temu a ja nadal nie mam okresu a na teście ciążowym zrobionym dzisiaj wyszedł cień cienia drugiej kreski. Wiem że to nasza wina i to było nieodpowiedzialne ale czasu już nie cofne.. Zastanawiam się czy jest szansa na donoszenie ciąży.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj. Ja mam piękną, zdrową córeczkę z pierwszego cyklu po zabiegu. 19.05 miałam łyżeczkowanie, po 36 dniach okres, owulacja 9.07 i 19.07 pierwszy pozytywny test 🙂

Odpowiadając na Twoje pytanie, tak jest możliwe, że ciąża będzie spokojna i szczęśliwie zakończona. Powodzenia ❤️

Lilka94, fiorella82, PóźnyMrRight lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie jestem w podobnej sytuacji... 20 sierpnia zabieg łyżeczkowania (puste jajo płodowe) tylko tydzień plamiłam, a po 3 tygodniach od zabiegu trochę nas z mężem poniosło... A ja mam dziwne bóle brzucha, jak w poprzedniej ciąży :( Mam nadzieje, że to jednak na zbliżający się okres

age.png

age.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    właśnie jestem w podobnej sytuacji... 20 sierpnia zabieg łyżeczkowania (puste jajo płodowe) tylko tydzień plamiłam, a po 3 tygodniach od zabiegu trochę nas z mężem poniosło... A ja mam dziwne bóle brzucha, jak w poprzedniej ciąży :( Mam nadzieje, że to jednak na zbliżający się okres

U mnie to jednak nie była ciąża.
    Kilka dni później pojawił się okres i zaczęliśmy starania zaraz po nim. Oby kolejna @ nie przyszła. Przykro mi z powodu Twojej straty. Jeśli okaże się że znowu jesteś w ciąży to trzymam kciuki i nie stresuj się na zapas, wiele kobiet donosiło ciąze po łyżeczkowaniu :)

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam właśnie jestem w podobnej sytuacji choć testu nie robiłam zabieg w 14 tygodniu 9.09 3 tygodnie później nas poniosło i teraz boję się co przyniesie przyszłość lepiej żeby @ a potem dopiero starania po odczekaniu

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem 4tyg po poronieniu,ale nie zaobserwowałam wogole owulacji,żadnego skoku temperatury.Tez tak miałyście?

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katerinka80 wrote:
    Cześć dziewczyny jestem 4tyg po poronieniu,ale nie zaobserwowałam wogole owulacji,żadnego skoku temperatury.Tez tak miałyście?

Ja dostałam okres dopiero 7 tygodniu po zabiegu, więc może jeszcze być przed owulacją :)

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    U mnie to jednak nie była ciąża.
    Kilka dni później pojawił się okres i zaczęliśmy starania zaraz po nim. Oby kolejna @ nie przyszła. Przykro mi z powodu Twojej straty. Jeśli okaże się że znowu jesteś w ciąży to trzymam kciuki i nie stresuj się na zapas, wiele kobiet donosiło ciąze po łyżeczkowaniu :)

U mnie też to nie była nowa ciąża, utrzymywała mi się długo beta po zabiegu. Ale w końcu po 7 tygodniach dostałam okres i zielone światło od lekarza i czekam na owulację i zaczynamy znowu starania :)

age.png

age.png
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

w ubiegłym tygodniu miałam łyżeczkowanie. Niestety ok. 9 tc serduszko przestało bić a farmakologiczne wywołanie poronienia nie udało się.

Była to moja pierwsza ciąża.

Jak to jest ze staraniami po zabiegu? Czytałam że należy odczekać od 3 - 6 miesięcy.

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    Cześć dziewczyny,

w ubiegłym tygodniu miałam łyżeczkowanie. Niestety ok. 9 tc serduszko przestało bić a farmakologiczne wywołanie poronienia nie udało się.

Jak to jest ze staraniami po zabiegu? Czytałam że należy odczekać od 3 - 6 miesięcy.
    no takie są zazwyczaj zalecenia jeśli był zabieg.
    zobaczysz na kontroli co lekarz powie.

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    Cześć dziewczyny,

Ja zaszlam w ciąże w drugim cyklu po zabiegu i narazie wszystko ok. Nie miałam żadnej kontroli, nie zdążyłam.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Nuta Debiutantka

Wysłany: 15 maja 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może Wy mi możecie coś wytłumaczyć bo od zabiegu minęły 42 dni a ja nadal raz krwawię raz plamię. Ostatnią betę robiłam w zeszłym tygodniu i wynosiła 35.8. Moja gin powiedziała że za wolno mi beta spada i dała skierowanie do szpitala. W szpitalu po badaniu powiedzieli, że jest ok a jeżeli poroniłam w 10tc to tak może być. Martwi mnie to ciągłe plamienie. Czy któraś z Was tak miała?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ