Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Co to jest?!?! Ciąża czy jednak poronienie?! Pomocy
Odpowiedz

Co to jest?!?! Ciąża czy jednak poronienie?! Pomocy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • anneczka Nowa

Wysłany: 10 marca, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Staramy się od pół roku. W tą środę powinnam dostać okres (cykle 26 dni). Zrobiłam testy, wyszła blada kreska, praktycznie cień. W piątek poszłam na betę, wyszła 10, więc bardzo niska, wieczorem zaczęłam krwawić. Okres się rozhulał na całego, dużo krwi, skrzepy, pobolowa mnie podbrzusze i krzyże. Ale postanowiłam sprawdzić jeszcze raz betę dla pewności, bo testy wczoraj i dzisiaj wychodziły coraz mocniejsze. I dzisiaj beta wyniosła 26, czyli spory przyrost. Jak ja mam to interpretować? Ciąża mimo bardzo mocnego okresu? Czy poronienie ale beta jeszcze rośnie? Czy któraś z Was tak miała? Co to właściwie oznacza? Pozamaciczna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 16:10

• NN Autorytet

Wysłany: 10 marca, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być ciąża pozamaciczna, mi beta pięknie rosła, a miałam krwawienie właśnie jak na okres. Jak masz jak umów się na wizytę u ginekologa

06.10.2023 pozytywny test- niespodzianka naturalna
    07.10.2023 beta 742 (godz15)
    09.10.2023 beta 1551 (godz 11)
    11.10.2023 beta 2994 (godz 10:30)
    14.10.2023 beta 8476 (godz 21)
    19.10 ♥️ 96 uderzeń
    31.10 CRL 13,4mm FHR 159/min
    21.11 3,86 człowieczka ♥️173 (10w5d)
    04.12 USG prenatalne ok (12w4d) PAPPA ok
    19.12 ♥️150 (14w5d)
    16.01 273 gr człowieczka (18w5d)♥️152
    22.02 397 gr córcia, badania połówkowe ok (22w)
    15.02 556gr (23w) ♥️142
    14.03 973gr (27w) ♥️155
    09.04 1484gr (30w5d) ♥️147 prenatalne nieznacznie poszerzona miedniczka
    07.05 2379gr (34w5d) ♥️153
    22.06.2024 2840g 53cm 18:20 nasza kruszynka jest z nami

age.png
  • anneczka Nowa

Wysłany: 10 marca, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki NN za odpowiedź, mam już umówioną wizytę, tylko osiwieje z nerwów zanim do niej dotrwam...

• Silenka Autorytet

Wysłany: 10 marca, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anneczka wrote:
    Cześć! Staramy się od pół roku. W tą środę powinnam dostać okres (cykle 26 dni). Zrobiłam testy, wyszła blada kreska, praktycznie cień. W piątek poszłam na betę, wyszła 10, więc bardzo niska, wieczorem zaczęłam krwawić. Okres się rozhulał na całego, dużo krwi, skrzepy, pobolowa mnie podbrzusze i krzyże. Ale postanowiłam sprawdzić jeszcze raz betę dla pewności, bo testy wczoraj i dzisiaj wychodziły coraz mocniejsze. I dzisiaj beta wyniosła 26, czyli spory przyrost. Jak ja mam to interpretować? Ciąża mimo bardzo mocnego okresu? Czy poronienie ale beta jeszcze rośnie? Czy któraś z Was tak miała? Co to właściwie oznacza? Pozamaciczna?
    U mnie to była pozamaciczna, prawie identyczna sytuacja

🩷💙

preg.png
  • anneczka Nowa

Wysłany: 10 marca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silenka wrote:
    U mnie to była pozamaciczna, prawie identyczna sytuacja

dziękuję za odpowiedź, cxy powinnam od razu iść na jakiś Sor czy wystarczy zwykła wizyta u ginekologa?

• Babulka Autorytet

Wysłany: 10 marca, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zbadaj znowu betę, jeśli dalej będziesz krwawić, będą jakieś bóle, niepokojące objawy, to wtedy od razu na sor.

anneczka lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Silenka Autorytet

Wysłany: 11 marca, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anneczka wrote:
    dziękuję za odpowiedź, cxy powinnam od razu iść na jakiś Sor czy wystarczy zwykła wizyta u ginekologa?
    Jeśli nic się nie dzieje w sensie fizycznym, to na ten moment badanie bety zostaje, na usg gin raczej nic jeszcze nie zobaczy. Ja mimo wszystko bylam u swojego , zalecił mi wtedy badanie bety i jak urosnie powyżej 500 to usg.

🩷💙

preg.png
  • anneczka Nowa

Wysłany: 11 marca, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silenka wrote:
    Jeśli nic się nie dzieje w sensie fizycznym, to na ten moment badanie bety zostaje, na usg gin raczej nic jeszcze nie zobaczy. Ja mimo wszystko bylam u swojego , zalecił mi wtedy badanie bety i jak urosnie powyżej 500 to usg.

byłam u ginekolog, na usg mam strukturę w jajowodzie 18mm, taką bańkę, ginekolog podejrzewa pozamaciczną lub wodniaka, ale możliwe że pozamaciczna, mam zrobić betę we wtorek i czwartek, w piątek usg, w razie nagłego bólu mam iść do szpitala

• Silenka Autorytet

Wysłany: 11 marca, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anneczka wrote:
    byłam u ginekolog, na usg mam strukturę w jajowodzie 18mm, taką bańkę, ginekolog podejrzewa pozamaciczną lub wodniaka, ale możliwe że pozamaciczna, mam zrobić betę we wtorek i czwartek, w piątek usg, w razie nagłego bólu mam iść do szpitala
    Dobrze, że jesteś pod kontrolą. Trzymam kciuki, żeby beta spadla i nic się nie działo!

anneczka lubi tę wiadomość

🩷💙

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ