Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Czuję, że ciąża obumarła.
Odpowiedz

Czuję, że ciąża obumarła.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zagubiona123 Nowa

Wysłany: 5 maja, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć , to moja pierwsza ciaza (9+6 tydz.). Trzy tygodnie temu byłam na pierwszym USG, był pęcherzyk około 10mm i biło serce. Kilka dni temu zauważyłam ustąpienie objawów ciąży, mdłości, ból i uczucie pełności piersi oraz zmęczenie (wszystko na raz praktycznie z dnia na dzień ustąpiło). Zaczęłam obsesyjnie czytać o poronieniu zatrzymanym. Wcześniej jak chodziłam do łazienki to z obawą sprawdzałam papier czy nie pojawia się krew. Teraz jestem rozczarowana, że jej tam nie ma bo chce żeby już się wszystko okazało. Oglądałam wcześniej wózki, ubranka, oglądałam ciążowe tiktoki z poleceniami, teraz wszystko przewijam, nie mogę patrzeć na nic związanego z tematyką ciąży, na małe dzieci ani na ulicy ani w internecie też nie mogę patrzeć, bo zaczynam płakać jakbym już była w żałobie. Doszukuje się u siebie objawów zwiastujacych poronienie, jakiegoś bólu brzucha, pleców czegokolwiek.
    Czy u wielu z Was takie silne przekonanie potwierdziło, że ciąża obumarła mimo braku typowych objawów? Wizyta dopiero za tydzień, myślałam, żeby pojechać na IP ale co ja im powiem, że czuję, że moja ciaza się zatrzymała mimo braku objawów w postaci nawet jednej ciemnej plamki na bieliźnie?
    Mam tylko zwykle upławy, czasem bielizna mokra jakby od wody a czasem delikatnie żółty gęstszy śluz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 17:45

• mary0371 Debiutantka

Wysłany: 5 maja, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona123 wrote:
    Cześć , to moja pierwsza ciaza (9+6 tydz.). Trzy tygodnie temu byłam na pierwszym USG, był pęcherzyk około 10mm i biło serce. Kilka dni temu zauważyłam ustąpienie objawów ciąży, mdłości, ból i uczucie pełności piersi oraz zmęczenie (wszystko na raz praktycznie z dnia na dzień ustąpiło). Zaczęłam obsesyjnie czytać o poronieniu zatrzymanym. Wcześniej jak chodziłam do łazienki to z obawą sprawdzałam papier czy nie pojawia się krew. Teraz jestem rozczarowana, że jej tam nie ma bo chce żeby już się wszystko okazało. Oglądałam wcześniej wózki, ubranka, oglądałam ciążowe tiktoki z poleceniami, teraz wszystko przewijam, nie mogę patrzeć na nic związanego z tematyką ciąży, na małe dzieci ani na ulicy ani w internecie też nie mogę patrzeć, bo zaczynam płakać jakbym już była w żałobie. Doszukuje się u siebie objawów zwiastujacych poronienie, jakiegoś bólu brzucha, pleców czegokolwiek.
    Czy u wielu z Was takie silne przekonanie potwierdziło, że ciąża obumarła mimo braku typowych objawów? Wizyta dopiero za tydzień, myślałam, żeby pojechać na IP ale co ja im powiem, że czuję, że moja ciaza się zatrzymała mimo braku objawów w postaci nawet jednej ciemnej plamki na bieliźnie?
    Mam tylko zwykle upławy, czasem bielizna mokra jakby od wody a czasem delikatnie żółty gęstszy śluz.

Niestety u mnie również doszło do poronienia zatrzymanego 9/6... I miałam tak samo jak ty, objawy ustąpiły i pojawiły się upławy...
    Nie chcę cię straszyć ale ja również że miałam żadnych objawów poronienia (przy pierwszym poronieniu był ostry ból brzucha i mnóstwo krwi a teraz nic). Na wizycie dowiedziałam się że serduszko przestało bić 3 tygodnie wcześniej... Jeśli masz możliwość przyspiesz wizytę bo lepiej już wiedzieć... Niestety jeśli to jest to najgorsze, to najprawdopodobniej będziesz musiała mieć wywołane poronienie farmakologiczne lub łyżeczkowanie...
    Daj znać, ale obawiam się że masz rację, ja również obsesyjne szukałam na forum informacji o poronieniu zatrzymanym i miałam niestety rację...
    Jestem z tobą i trzymam kciuki żebyś jednak się myliła! ❤️

11.2018 poronienie samoistne 7 tc 💔
    ⏸️ 25.12.2018
    👶 03.09.19 Oliwka ❤️️

⏸️ 07.03.2026
    14.04.26 poronienie zatrzymane farmakologia/łyżeczkowanie 9/6 💔
  • Czekająca7 Znajoma

Wysłany: 5 maja, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na Twoim miejscu pojechałabym na IP i opowiedziała właśnie o swoich objawach, że zauważyłaś, że ustąpiły i się niepokoisz. W szpitalu pewnie w zależności od osoby na którą trafisz może zdarzyć się, że spotkasz się z kimś kto przewróci oczami (jak to w szpitalach bywa), ale Twój spokój ducha jest najważniejszy. Ewentualnie możesz umówić się na cito prywatnie do innego ginekologa. 3mam kciuki, aby złe przeczucie się nie sprawdziło!

01.2026 - poronienie samoistne 5/6 tydzień
    04.2026 - poronienie zatrzymane 9 tydzień (rozwój zatrzymany w 6/7 tygodniu)
  • Niecierpliwa_ Ekspertka

Wysłany: 5 maja, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz takie przeczucie, to postarałabym się przyspieszyć wizytę albo pojechać na IP.
    Ja byłam w podobnej sytuacji niestety - objawy może nie ustąpiły, ale były wyraźnie łagodniejsze. Szczerze mówiąc myślałam, że po prostu już wychodzę z tego najgorszego peaku samopoczucia w 1 trym, ale jako że mieliśmy parę dni później ogłosić rodzicom nowinę, pojechałam szybciej na rutynowe usg i usłyszałam tę druzgocącą informacje.

Życzę Ci z calego serca żeby było u Ciebie inaczej i żeby ta wizyta przyniosła Ci spokój ducha ❤️

🙎‍♀️ 36 👨34
    ⌛️ starania od 8.2024

IUI 8.2025 ❌

IUI 2.2026 (lametta +ovi) ✅
    4.2026 💔 (9 tydz)
  • Po_prostu_Ola Ekspertka

Wysłany: 6 maja, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź prywatnie sprawdzić serduszko lub na IP. Niestety, 3 dni przed rutynową wizytą, na której dowiedziałam się, że serduszko przestało bić, pierwsze co pomyślałam po obudzeniu się rano, to że w ogóle przestałam czuć się jak w ciąży - wszystkie objawy ustąpiły i czułam się fizycznie za dobrze...

👩‍❤️‍👨 35 lat

1.2017 Syn I ♥️
    2.2021 Syn II ♥️
    2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔
    10.2025 Syn III ♥️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ