Czy rozpoznałyście swoje poronienie?
-
Tęczowa22 wrote:Hej mam pytanie od kilku dni mam mniejsze objawy jestem w ponad 10 tygodniu, co jakiś czas na papierze oprócz zwykłego mlecznego śluzu widzę jakby milimetrowe kropeczki ciemne martwię się że to coś złego a wizyta dopiero za dwa tygodnie
-
Komanuss wrote:Takue mialam odczucia jak ty ale nie miałam krwawien. Poszłam na usg I lekarz powiedział że serce nie bije. Nie sugeruj sie domysłami tylko idz sprawdz i śpij spokojnie
Słyszałam że od 10 tygodnia zazwyczaj właśnie mogą objawy mijać dlatego właśnie nie napalam się na złe nowiny i myślę czy na spokojnie nie poczekać bo senna jestem strasznie,jakiś to mimo wszystko dalej objaw. Ale dziękuję za twoją odpowiedź 😊 -
Tęczowa22 wrote:Hej mam pytanie od kilku dni mam mniejsze objawy jestem w ponad 10 tygodniu, co jakiś czas na papierze oprócz zwykłego mlecznego śluzu widzę jakby milimetrowe kropeczki ciemne martwię się że to coś złego a wizyta dopiero za dwa tygodnie
Ja czulam, ze piersi mnie przestaly bolec i ze jakby macica(?) jest troche mniejsza. Wyczuwalam wyraznie taka jakby kulke do tego czasu lezac na plecach, a w ten dzien akurat mniej. No i pare dni potem okazalo sie ze to rzeczywiscie poronienie zatrzymane.
Ale wiem, ze niektorym dziewczynom objawy mijaja, a z ciaza dalej jest ok. Sa nawet dziewczyny, ktore mocno krwawia w ktoryms momencie, a i tak wszystko konczy sie dobrze.
Wiec tak na prawde to mysle, ze nie da sie przewidziec jak sie rozwinie wczesna ciaza. I tak na prawde nawet jak pojdziesz wczesniej na usg to i tak potem bedziesz dalej sie martwic, bo cos moze sie wydarzyc dzien pozniej. Takie jest moje zdanie, z doswiadczenia. -
Hej dziewczyny , proszę Was podpowiedzcie czy nastawiać się na najgorsze . W skrócie 1 września miałam transfer in vitro , 08.09 beta hcg 19 , a 10.09 beta 72 , testy z moczu wychodziły pozytywne chociaż kreska była bardzo blada , dziś brązowe plamienie i test negatywny z moczu ;(
-
Bianka35 wrote:Hej dziewczyny , proszę Was podpowiedzcie czy nastawiać się na najgorsze . W skrócie 1 września miałam transfer in vitro , 08.09 beta hcg 19 , a 10.09 beta 72 , testy z moczu wychodziły pozytywne chociaż kreska była bardzo blada , dziś brązowe plamienie i test negatywny z moczu ;(👱♀️ 33l👦🏻36l
Starania od 08.2020
-12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
-10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
-11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
-2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
-2024 3 x IUI ❌️
2025 Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34, Cross-match 30,2%
-25.01 - stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
-10.02 - punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
-08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
-08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
-17.07 IV FET ❌️
-08/09/10 🛋 (leki immunomodulujące, histeroskopia + biopsja)
Została ❄️ -
Bianka35 wrote:Hej dziewczyny , proszę Was podpowiedzcie czy nastawiać się na najgorsze . W skrócie 1 września miałam transfer in vitro , 08.09 beta hcg 19 , a 10.09 beta 72 , testy z moczu wychodziły pozytywne chociaż kreska była bardzo blada , dziś brązowe plamienie i test negatywny z moczu ;(
-
Hej,
Moja poprzednia ciąża to było poronienie zatrzymane. Nic nie rozpoznałam po objawach. Jeśli się nie denerwujesz to zaczekaj, ale stres nie służy ciąży, więc jeśliby miał Ci towarzyszyć, to idź na wizytę.
Te kropeczki jak je opisujesz nie kojarzą mi się z krwawieniem. -