Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Czy to może być Ciąża pozamaciczna
Odpowiedz

Czy to może być Ciąża pozamaciczna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mary0371 Koleżanka

Wysłany: 24 maja, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie miałyście objawy ciąży pozamacicznej? Dziś około 2 tyg od owulacji, test w piątek ledwo widoczny, dziś rano ciemniejszy ale nadal nie tak jak kreska testowa. Miałam dziś z krople krwi w pochwie i zaczął mnie boleć bark i ramię. Czy tak szybko by to były objawy ciąży pozamacicznej czy ja już dostałam na głowę że strachu?

11.2018 poronienie samoistne 7 tc 💔
    ⏸️ 25.12.2018
    👶 03.09.19 Oliwka ❤️️

⏸️ 07.03.2026
    14.04.26 poronienie zatrzymane farmakologia/łyżeczkowanie 9/6 💔
  • LenaMag Debiutantka

Wysłany: 25 maja, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mary0371 wrote:
    Jakie miałyście objawy ciąży pozamacicznej? Dziś około 2 tyg od owulacji, test w piątek ledwo widoczny, dziś rano ciemniejszy ale nadal nie tak jak kreska testowa. Miałam dziś z krople krwi w pochwie i zaczął mnie boleć bark i ramię. Czy tak szybko by to były objawy ciąży pozamacicznej czy ja już dostałam na głowę że strachu?

Jestem świeżo po ciąży pozamacicznej. Myślę,że w Twoim przypadku to za wcześnie na stawianie diagnozy. Na pewno trzeba zacząć od sprawdzenia bety HCG i jej przyrostów.
    Ja mialam pozytywny test ciążowy na dzień i w dzień miesiączki. Na kolejny dzień dostałam okres, tudzież krwawienie, które wyglądało i trwało tyle co okres. Zrobiłam badanie beta HCG, przyrastala od niskich wartości o około 200% przez pierwszy tydzień, później przyrosty nie podwajaly się, ale pomału rosły dalej. Kontrole u ginekologa w 4 i 5 tygodniu nie wykazywały pęcherzyka w macicy. Tak trafiłam do szpitala na obserwację, która skończyła się usunięciem ciąży wraz z jajowodem🙁

• mary0371 Koleżanka

Wysłany: 25 maja, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LenaMag wrote:
    Jestem świeżo po ciąży pozamacicznej. Myślę,że w Twoim przypadku to za wcześnie na stawianie diagnozy. Na pewno trzeba zacząć od sprawdzenia bety HCG i jej przyrostów.
    Ja mialam pozytywny test ciążowy na dzień i w dzień miesiączki. Na kolejny dzień dostałam okres, tudzież krwawienie, które wyglądało i trwało tyle co okres. Zrobiłam badanie beta HCG, przyrastala od niskich wartości o około 200% przez pierwszy tydzień, później przyrosty nie podwajaly się, ale pomału rosły dalej. Kontrole u ginekologa w 4 i 5 tygodniu nie wykazywały pęcherzyka w macicy. Tak trafiłam do szpitala na obserwację, która skończyła się usunięciem ciąży wraz z jajowodem🙁

Długo byłaś w szpitalu??? Bardzo ci współczuję...
    Ból w ramieniu ustał potem znowu się pojawił i znowu cisza. Nie mam pojęcia co się dzieje i jestem przerażona... Niedawno miałam łyżeczkowanie. Nie ma bólu brzucha jedynie jajniki oba co jakiś czas dają o sobie znać

11.2018 poronienie samoistne 7 tc 💔
    ⏸️ 25.12.2018
    👶 03.09.19 Oliwka ❤️️

⏸️ 07.03.2026
    14.04.26 poronienie zatrzymane farmakologia/łyżeczkowanie 9/6 💔
  • LenaMag Debiutantka

Wysłany: 25 maja, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mary0371 wrote:
    Długo byłaś w szpitalu??? Bardzo ci współczuję...
    Ból w ramieniu ustał potem znowu się pojawił i znowu cisza. Nie mam pojęcia co się dzieje i jestem przerażona... Niedawno miałam łyżeczkowanie. Nie ma bólu brzucha jedynie jajniki oba co jakiś czas dają o sobie znać

Ja byłam 8 dni, szóstego dnia miałam zabieg.
    Pisząc o łyżeczkowaniu masz na myśli ostatni cykl? Teraz jesteś w nowym cyklu, z potwierdzonym testem ciążowym, dobrze rozumiem?
    Jeśli tak, to chyba najbardziej rozsądnym wyjściem jest oznaczenie dziś lub jutro bety i powtórzenie jej po 48h i w niedługim czasie kontrola u ginekologa.
    Może te bóle to stres związany ze wcześniejszymi przejściami?🙁

• IHOPE Nowa

Wysłany: 17 lipca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Tracę już nadzieję, ale może któraś miała tak jak ja i okazało się że wszystko dobrze? :(
    Beta robiona 08.07- 12
    Beta 10.07- 37 RADOŚĆ ogromna wzrost o 208%
    Beta 17.07- 130:(
    Przyrosty bardzo niskie czy jest chociaż cień szansy?
    Nie występuje krwawienie, bolą mnie piersi i poranki bywały trudne. Sama nie wiem co myśleć:(
    W pon umówiłam się na wizytę do mojej pani doktor, jestem z nią w kontakcie SMS odpisała tylko że powtórzyć betę w pon:(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ