Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Czy to może być Ciąża pozamaciczna
Odpowiedz

Czy to może być Ciąża pozamaciczna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mary0371 Debiutantka

Wysłany: 24 maja, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie miałyście objawy ciąży pozamacicznej? Dziś około 2 tyg od owulacji, test w piątek ledwo widoczny, dziś rano ciemniejszy ale nadal nie tak jak kreska testowa. Miałam dziś z krople krwi w pochwie i zaczął mnie boleć bark i ramię. Czy tak szybko by to były objawy ciąży pozamacicznej czy ja już dostałam na głowę że strachu?

11.2018 poronienie samoistne 7 tc 💔
    ⏸️ 25.12.2018
    👶 03.09.19 Oliwka ❤️️

⏸️ 07.03.2026
    14.04.26 poronienie zatrzymane farmakologia/łyżeczkowanie 9/6 💔
  • LenaMag Nowa

Wysłany: 25 maja, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mary0371 wrote:
    Jakie miałyście objawy ciąży pozamacicznej? Dziś około 2 tyg od owulacji, test w piątek ledwo widoczny, dziś rano ciemniejszy ale nadal nie tak jak kreska testowa. Miałam dziś z krople krwi w pochwie i zaczął mnie boleć bark i ramię. Czy tak szybko by to były objawy ciąży pozamacicznej czy ja już dostałam na głowę że strachu?

Jestem świeżo po ciąży pozamacicznej. Myślę,że w Twoim przypadku to za wcześnie na stawianie diagnozy. Na pewno trzeba zacząć od sprawdzenia bety HCG i jej przyrostów.
    Ja mialam pozytywny test ciążowy na dzień i w dzień miesiączki. Na kolejny dzień dostałam okres, tudzież krwawienie, które wyglądało i trwało tyle co okres. Zrobiłam badanie beta HCG, przyrastala od niskich wartości o około 200% przez pierwszy tydzień, później przyrosty nie podwajaly się, ale pomału rosły dalej. Kontrole u ginekologa w 4 i 5 tygodniu nie wykazywały pęcherzyka w macicy. Tak trafiłam do szpitala na obserwację, która skończyła się usunięciem ciąży wraz z jajowodem🙁

• mary0371 Debiutantka

Wysłany: 25 maja, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LenaMag wrote:
    Jestem świeżo po ciąży pozamacicznej. Myślę,że w Twoim przypadku to za wcześnie na stawianie diagnozy. Na pewno trzeba zacząć od sprawdzenia bety HCG i jej przyrostów.
    Ja mialam pozytywny test ciążowy na dzień i w dzień miesiączki. Na kolejny dzień dostałam okres, tudzież krwawienie, które wyglądało i trwało tyle co okres. Zrobiłam badanie beta HCG, przyrastala od niskich wartości o około 200% przez pierwszy tydzień, później przyrosty nie podwajaly się, ale pomału rosły dalej. Kontrole u ginekologa w 4 i 5 tygodniu nie wykazywały pęcherzyka w macicy. Tak trafiłam do szpitala na obserwację, która skończyła się usunięciem ciąży wraz z jajowodem🙁

Długo byłaś w szpitalu??? Bardzo ci współczuję...
    Ból w ramieniu ustał potem znowu się pojawił i znowu cisza. Nie mam pojęcia co się dzieje i jestem przerażona... Niedawno miałam łyżeczkowanie. Nie ma bólu brzucha jedynie jajniki oba co jakiś czas dają o sobie znać

11.2018 poronienie samoistne 7 tc 💔
    ⏸️ 25.12.2018
    👶 03.09.19 Oliwka ❤️️

⏸️ 07.03.2026
    14.04.26 poronienie zatrzymane farmakologia/łyżeczkowanie 9/6 💔
  • LenaMag Nowa

Wysłany: 25 maja, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mary0371 wrote:
    Długo byłaś w szpitalu??? Bardzo ci współczuję...
    Ból w ramieniu ustał potem znowu się pojawił i znowu cisza. Nie mam pojęcia co się dzieje i jestem przerażona... Niedawno miałam łyżeczkowanie. Nie ma bólu brzucha jedynie jajniki oba co jakiś czas dają o sobie znać

Ja byłam 8 dni, szóstego dnia miałam zabieg.
    Pisząc o łyżeczkowaniu masz na myśli ostatni cykl? Teraz jesteś w nowym cyklu, z potwierdzonym testem ciążowym, dobrze rozumiem?
    Jeśli tak, to chyba najbardziej rozsądnym wyjściem jest oznaczenie dziś lub jutro bety i powtórzenie jej po 48h i w niedługim czasie kontrola u ginekologa.
    Może te bóle to stres związany ze wcześniejszymi przejściami?🙁

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ