Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Czy to może być Ciąża pozamaciczna
Odpowiedz

Czy to może być Ciąża pozamaciczna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mary0371 Koleżanka

Wysłany: 24 maja, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie miałyście objawy ciąży pozamacicznej? Dziś około 2 tyg od owulacji, test w piątek ledwo widoczny, dziś rano ciemniejszy ale nadal nie tak jak kreska testowa. Miałam dziś z krople krwi w pochwie i zaczął mnie boleć bark i ramię. Czy tak szybko by to były objawy ciąży pozamacicznej czy ja już dostałam na głowę że strachu?

11.2018 poronienie samoistne 7 tc 💔
    ⏸️ 25.12.2018
    👶 03.09.19 Oliwka ❤️️

⏸️ 07.03.2026
    14.04.26 poronienie zatrzymane farmakologia/łyżeczkowanie 9/6 💔
  • LenaMag Debiutantka

Wysłany: 25 maja, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mary0371 wrote:
    Jakie miałyście objawy ciąży pozamacicznej? Dziś około 2 tyg od owulacji, test w piątek ledwo widoczny, dziś rano ciemniejszy ale nadal nie tak jak kreska testowa. Miałam dziś z krople krwi w pochwie i zaczął mnie boleć bark i ramię. Czy tak szybko by to były objawy ciąży pozamacicznej czy ja już dostałam na głowę że strachu?

Jestem świeżo po ciąży pozamacicznej. Myślę,że w Twoim przypadku to za wcześnie na stawianie diagnozy. Na pewno trzeba zacząć od sprawdzenia bety HCG i jej przyrostów.
    Ja mialam pozytywny test ciążowy na dzień i w dzień miesiączki. Na kolejny dzień dostałam okres, tudzież krwawienie, które wyglądało i trwało tyle co okres. Zrobiłam badanie beta HCG, przyrastala od niskich wartości o około 200% przez pierwszy tydzień, później przyrosty nie podwajaly się, ale pomału rosły dalej. Kontrole u ginekologa w 4 i 5 tygodniu nie wykazywały pęcherzyka w macicy. Tak trafiłam do szpitala na obserwację, która skończyła się usunięciem ciąży wraz z jajowodem🙁

• mary0371 Koleżanka

Wysłany: 25 maja, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LenaMag wrote:
    Jestem świeżo po ciąży pozamacicznej. Myślę,że w Twoim przypadku to za wcześnie na stawianie diagnozy. Na pewno trzeba zacząć od sprawdzenia bety HCG i jej przyrostów.
    Ja mialam pozytywny test ciążowy na dzień i w dzień miesiączki. Na kolejny dzień dostałam okres, tudzież krwawienie, które wyglądało i trwało tyle co okres. Zrobiłam badanie beta HCG, przyrastala od niskich wartości o około 200% przez pierwszy tydzień, później przyrosty nie podwajaly się, ale pomału rosły dalej. Kontrole u ginekologa w 4 i 5 tygodniu nie wykazywały pęcherzyka w macicy. Tak trafiłam do szpitala na obserwację, która skończyła się usunięciem ciąży wraz z jajowodem🙁

Długo byłaś w szpitalu??? Bardzo ci współczuję...
    Ból w ramieniu ustał potem znowu się pojawił i znowu cisza. Nie mam pojęcia co się dzieje i jestem przerażona... Niedawno miałam łyżeczkowanie. Nie ma bólu brzucha jedynie jajniki oba co jakiś czas dają o sobie znać

11.2018 poronienie samoistne 7 tc 💔
    ⏸️ 25.12.2018
    👶 03.09.19 Oliwka ❤️️

⏸️ 07.03.2026
    14.04.26 poronienie zatrzymane farmakologia/łyżeczkowanie 9/6 💔
  • LenaMag Debiutantka

Wysłany: 25 maja, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mary0371 wrote:
    Długo byłaś w szpitalu??? Bardzo ci współczuję...
    Ból w ramieniu ustał potem znowu się pojawił i znowu cisza. Nie mam pojęcia co się dzieje i jestem przerażona... Niedawno miałam łyżeczkowanie. Nie ma bólu brzucha jedynie jajniki oba co jakiś czas dają o sobie znać

Ja byłam 8 dni, szóstego dnia miałam zabieg.
    Pisząc o łyżeczkowaniu masz na myśli ostatni cykl? Teraz jesteś w nowym cyklu, z potwierdzonym testem ciążowym, dobrze rozumiem?
    Jeśli tak, to chyba najbardziej rozsądnym wyjściem jest oznaczenie dziś lub jutro bety i powtórzenie jej po 48h i w niedługim czasie kontrola u ginekologa.
    Może te bóle to stres związany ze wcześniejszymi przejściami?🙁

• IHOPE Nowa

Wysłany: 17 lipca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Tracę już nadzieję, ale może któraś miała tak jak ja i okazało się że wszystko dobrze? :(
    Beta robiona 08.07- 12
    Beta 10.07- 37 RADOŚĆ ogromna wzrost o 208%
    Beta 17.07- 130:(
    Przyrosty bardzo niskie czy jest chociaż cień szansy?
    Nie występuje krwawienie, bolą mnie piersi i poranki bywały trudne. Sama nie wiem co myśleć:(
    W pon umówiłam się na wizytę do mojej pani doktor, jestem z nią w kontakcie SMS odpisała tylko że powtórzyć betę w pon:(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ