Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Czy to wczesna ciąża?
Odpowiedz

Czy to wczesna ciąża?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kami1906 Nowa

Wysłany: 8 marca 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem tu nowa i i nie wiem od czego mam zacząć potrzebuje czyjejś rady i opinii , już nie wiem co mam robić i do kogo mam iść z tym problemem .W dniu 28.02.22 o 21 miałam robione badania beta HCG wynik 2mlU zgłosiłam to lekarzowi który stwierdził że to początek ciąży , 2 dni później poszłam do innego który stwierdził że to nie ciąża bo ciąża jest ponad 5 mlU wykonałam 04.03 .22 kolejne badania ok 10 rano po pobraniu krwi dostałam silnych skurczy i krwawienia które trwało 2 dni zaobserwowałam że ciągle leciały skrzepy krwi.Tego samego dnia dowiedziałam sie że mój 2 wynik bety to 0,1 mlU mam 21 lat mam stałą pracę , i stałego partnera,z ktorym staram się o dziecko. Mam mętlik w głowie bo lekarze mówią każdy co innego , na internecie dużo czytałam że to mogła być wczesna ciąża koleżanki też twierdzą że to ciąża . Miałam wiele objawów ciąży ... Bardzo proszę o radę i jakieś informacje co mam w takiej sytuacji robić . Czy powtórzyć badania , czy to było poronienie czy byłam w tej ciaży czy jest szansa że dalej w niej jestem

• Babulka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik ponizej 5 to brak ciąży. Wynik 5-25 to wynik graniczny, który trzeba powtórzyć i jeśli wzrośnie dwukrotnie w ciągu 48h to potwierdza ciążę. Jeśli masz jakieś wątpliwości to skonsultuj je z lekarzem, który Cię badał i robił usg.
    Z wyników krwi wynika, że nie jesteś w ciąży i rozpoczęłaś nowy cykl.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ