Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Czy to wczesna ciąża?
Odpowiedz

Czy to wczesna ciąża?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kami1906 Nowa

Wysłany: 8 marca 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem tu nowa i i nie wiem od czego mam zacząć potrzebuje czyjejś rady i opinii , już nie wiem co mam robić i do kogo mam iść z tym problemem .W dniu 28.02.22 o 21 miałam robione badania beta HCG wynik 2mlU zgłosiłam to lekarzowi który stwierdził że to początek ciąży , 2 dni później poszłam do innego który stwierdził że to nie ciąża bo ciąża jest ponad 5 mlU wykonałam 04.03 .22 kolejne badania ok 10 rano po pobraniu krwi dostałam silnych skurczy i krwawienia które trwało 2 dni zaobserwowałam że ciągle leciały skrzepy krwi.Tego samego dnia dowiedziałam sie że mój 2 wynik bety to 0,1 mlU mam 21 lat mam stałą pracę , i stałego partnera,z ktorym staram się o dziecko. Mam mętlik w głowie bo lekarze mówią każdy co innego , na internecie dużo czytałam że to mogła być wczesna ciąża koleżanki też twierdzą że to ciąża . Miałam wiele objawów ciąży ... Bardzo proszę o radę i jakieś informacje co mam w takiej sytuacji robić . Czy powtórzyć badania , czy to było poronienie czy byłam w tej ciaży czy jest szansa że dalej w niej jestem

• Babulka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik ponizej 5 to brak ciąży. Wynik 5-25 to wynik graniczny, który trzeba powtórzyć i jeśli wzrośnie dwukrotnie w ciągu 48h to potwierdza ciążę. Jeśli masz jakieś wątpliwości to skonsultuj je z lekarzem, który Cię badał i robił usg.
    Z wyników krwi wynika, że nie jesteś w ciąży i rozpoczęłaś nowy cykl.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ