X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Czy to wczesna ciąża?
Odpowiedz

Czy to wczesna ciąża?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kami1906 Nowa

Wysłany: 8 marca 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem tu nowa i i nie wiem od czego mam zacząć potrzebuje czyjejś rady i opinii , już nie wiem co mam robić i do kogo mam iść z tym problemem .W dniu 28.02.22 o 21 miałam robione badania beta HCG wynik 2mlU zgłosiłam to lekarzowi który stwierdził że to początek ciąży , 2 dni później poszłam do innego który stwierdził że to nie ciąża bo ciąża jest ponad 5 mlU wykonałam 04.03 .22 kolejne badania ok 10 rano po pobraniu krwi dostałam silnych skurczy i krwawienia które trwało 2 dni zaobserwowałam że ciągle leciały skrzepy krwi.Tego samego dnia dowiedziałam sie że mój 2 wynik bety to 0,1 mlU mam 21 lat mam stałą pracę , i stałego partnera,z ktorym staram się o dziecko. Mam mętlik w głowie bo lekarze mówią każdy co innego , na internecie dużo czytałam że to mogła być wczesna ciąża koleżanki też twierdzą że to ciąża . Miałam wiele objawów ciąży ... Bardzo proszę o radę i jakieś informacje co mam w takiej sytuacji robić . Czy powtórzyć badania , czy to było poronienie czy byłam w tej ciaży czy jest szansa że dalej w niej jestem

• Babulka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik ponizej 5 to brak ciąży. Wynik 5-25 to wynik graniczny, który trzeba powtórzyć i jeśli wzrośnie dwukrotnie w ciągu 48h to potwierdza ciążę. Jeśli masz jakieś wątpliwości to skonsultuj je z lekarzem, który Cię badał i robił usg.
    Z wyników krwi wynika, że nie jesteś w ciąży i rozpoczęłaś nowy cykl.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ