X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Czynnik v leiden
Odpowiedz

Czynnik v leiden

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sylwiiia Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Dziewczyny czy ktoras ma wykryty ten czynnik? Od którego dnia cyklu mialyscie wlaczona heparyne?

• Iza35 Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ale ja nawet w ciążę zajść nie mogę bo mam jeszcze Pai -1 i mthr...
    Teraz próbuje na in vitro i dzień oo transferze już heparynę mi przepisał

• sylwiiia Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez wyszly oprocz czynnik V (Leiden)jeszcze Mthfr i Paw-1 w ukladzie heterozygotycznym. Teraz jestem po pierwszyn criotransferze nieudanyn 😔 ale lekarz nie wlaczyl mi heparyny.

• sylwiiia Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza35 wrote:
    Ja mam ale ja nawet w ciążę zajść nie mogę bo mam jeszcze Pai -1 i mthr...
    Teraz próbuje na in vitro i dzień oo transferze już heparynę mi przepisał
    Na cyklu naturalnym podchodzicie?

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiiia wrote:
    Czesc. Dziewczyny czy ktoras ma wykryty ten czynnik? Od którego dnia cyklu mialyscie wlaczona heparyne?

Ja w obu ciążach brałam heparynę po pozytywnym teście na własną rękę... Tu gdzie mieszkam w Nl ginekolog mówił, że nie zaleca heparyny, jesli nie było żadnego incydentu z zakrzepem ale i tak brałam.

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiiia wrote:

ja się w 1 ciąży kułam od 8dc, w drugiej od testu, bo to
    było jajko niespodzianka 😉

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Mamainprogress Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę może warto spróbować Heparynę wcześniej np od owulacji lub nawet zaraz po okresie ... wiele jest tu historii dziewczyn które, starały się latami i w 1 cyklu po podaniu Heparyny zaskoczyło. Ja jestem 3 cykl po poronieniu, i mam zdiagnozowaną Trombofilię wrodzoną także teraz biorę heparynę plus acard od owulacji i zobaczymy.

Starania o ❤️ Od 2021 marzec
    1 ciąża - październik 2021 💔 7tc
    3 IUI - Lipiec 🍀
  • sylwiiia Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2022, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamainprogress wrote:
    Kurczę może warto spróbować Heparynę wcześniej np od owulacji lub nawet zaraz po okresie ... wiele jest tu historii dziewczyn które, starały się latami i w 1 cyklu po podaniu Heparyny zaskoczyło. Ja jestem 3 cykl po poronieniu, i mam zdiagnozowaną Trombofilię wrodzoną także teraz biorę heparynę plus acard od owulacji i zobaczymy.
    Czy heparyne przepisal Ci lekarz ktory prowadzi wasze in vitro?

• Iza35 Debiutantka

Wysłany: 1 lutego 2022, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiiia wrote:
    Na cyklu naturalnym podchodzicie?
    Tak. Na naturalnym. Ja też miałam 3 in vitro bez heparyny. Trzecie się udało ale poronilam..dopiero po tym sama zrobiłam sobie test i wyszły mutacje. Pai-1 mam do tego homozygotyczne.
    Tak na naturalnym pierwszy raz. Heparyna dzień po transferze.

• Iza35 Debiutantka

Wysłany: 1 lutego 2022, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamainprogress wrote:

Dokładnie acard do tego też mi przepisał.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ