Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Do dziewczyn po ciąży biochemicznej
Odpowiedz

Do dziewczyn po ciąży biochemicznej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn które miały ciąże biochemiczne.
    Czy "okres" przychodził spóźniony czy zdarzyło się że był w terminie?
    Ostatni cykl był bardzo dziwny....
    3 razy byłam w ciąży.
    2 razy donoszone, raz poronienie.
    2 razy miałam plamienie implantacyjne ale było naprawdę krótkie, chwilowe i bardzo delikatne.
    Teraz było dość mocne plamienie dwa dni, 3 dnia czysto zupełnie (dzień planowej miesiączki) nawet w środku (sprawdzałam palcem przy szyjce...). A 4 dnia okres który rozkręcal się aż do wieczora...
    Zawsze po prostu rano budziłam się i okres był...od razu krwawienia.
    Okres przyszedł więc tak jakby dzień później niż zwykle chociaż raz na jakiś czas tak bywa że jest dzień wcześniej/później...
    cykl trwał 28 dni, owu 14/15 dc (monitoring)

Dodam że nigdy nie było plamienia przed okresem, prog badany i ok ale tym razem pierwszy raz wzięłam luteine...Więc plamienie raczej nie od niskiego proga...

Cykl stymulowany, ale to nie pierwszy i nigdy takich jaj...

Czy to luteina tak namieszala czy coś mogło być na rzeczy??

Niby biochemiczna to taka co wychodzi w krwii a nie widać na usg i po potwierdzeniu ciąży przychodzi jakby spóźniony okres...

Nie robię testów przed terminem @ więc teraz mam zagwozdke...

Przecież ciąża jest dopiero od implantacji.
    Jest opcja że zarodek zaimplantował się na 2 dni a 3 od razu "poronił"?

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u mnie wyglądało to tak, że beta pozytywna, a na drugi dzień po prostu mnie zalało... Po kilku dniach zrobiłam test i był już ujemny. Miałam trochę tych biochemicznych i generalnie czasami też zaczynało się plamieniami, ale zazwyczaj jednak krwawienie od razu.
    Edit: bywało w terminie miesiączki ale też i kilka dni po.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 22:39

8p3os65gp79cy9ly.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ