X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Do dziewczyn po ciąży biochemicznej
Odpowiedz

Do dziewczyn po ciąży biochemicznej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn które miały ciąże biochemiczne.
    Czy "okres" przychodził spóźniony czy zdarzyło się że był w terminie?
    Ostatni cykl był bardzo dziwny....
    3 razy byłam w ciąży.
    2 razy donoszone, raz poronienie.
    2 razy miałam plamienie implantacyjne ale było naprawdę krótkie, chwilowe i bardzo delikatne.
    Teraz było dość mocne plamienie dwa dni, 3 dnia czysto zupełnie (dzień planowej miesiączki) nawet w środku (sprawdzałam palcem przy szyjce...). A 4 dnia okres który rozkręcal się aż do wieczora...
    Zawsze po prostu rano budziłam się i okres był...od razu krwawienia.
    Okres przyszedł więc tak jakby dzień później niż zwykle chociaż raz na jakiś czas tak bywa że jest dzień wcześniej/później...
    cykl trwał 28 dni, owu 14/15 dc (monitoring)

Dodam że nigdy nie było plamienia przed okresem, prog badany i ok ale tym razem pierwszy raz wzięłam luteine...Więc plamienie raczej nie od niskiego proga...

Cykl stymulowany, ale to nie pierwszy i nigdy takich jaj...

Czy to luteina tak namieszala czy coś mogło być na rzeczy??

Niby biochemiczna to taka co wychodzi w krwii a nie widać na usg i po potwierdzeniu ciąży przychodzi jakby spóźniony okres...

Nie robię testów przed terminem @ więc teraz mam zagwozdke...

Przecież ciąża jest dopiero od implantacji.
    Jest opcja że zarodek zaimplantował się na 2 dni a 3 od razu "poronił"?

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u mnie wyglądało to tak, że beta pozytywna, a na drugi dzień po prostu mnie zalało... Po kilku dniach zrobiłam test i był już ujemny. Miałam trochę tych biochemicznych i generalnie czasami też zaczynało się plamieniami, ale zazwyczaj jednak krwawienie od razu.
    Edit: bywało w terminie miesiączki ale też i kilka dni po.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 22:39

8p3os65gp79cy9ly.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ