DODATKOWY URLOP PŁATNY WE WCZESNYCH TYGODNIACH - PORONIENIE
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhiacynta99 wrote:WITAM CHCIAŁAM ZAPYTAĆ CZY KTÓRAŚ Z WAS KORZYSTAŁA Z TAKIEGO URLOPU ?
Nie korzystałam ale wiem ze moja lekarka chciała mi taki dać. Widzę ze straciłyśmy ciaze w tym samym dniu. Jak sie trzymasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 08:30
-
nick nieaktualnyAska84 wrote:Nie korzystałam ale wiem ze moja lekarka chciała mi taki dać. Widzę ze straciłyśmy ciążę w tym samym dniu. Jak sie trzymasz?
-
nick nieaktualny
-
Ja po zabiegu bylam na L4 przez tydzien. Ale pracuje przy komputerze, nie musze dzwigac, itd. Fizycznie czulam sie dobrze - a chcialam jak najszybciej wrocic do pracy, zeby psychicznie dojsc do siebie.3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami
7.03.2015 [*] 6 tydzień
-
żeby dostać taki urlop musicie znać płeć dziecka żeby je zarejestrować w usc i mieć akt urodzenia z adnotacją że dziecko martwo urodzone. Potem piszecie wniosek o taki urlop w pracy, dołączając zaświadczenie ze szpitala i ten akt. Ja w poniedziałek wróciłam do pracy po 8 tygodniach właśnie.
-
nick nieaktualny
-
Jeśli nie czujecie się na siłach to skorzystajcie z urlopu macierzyński ego po poronieniu. Nie trzeba badać płci, można porozmawiać z lekarzem i wtedy ust płeć na życzenie rodzica, czyli jak sadzisz tak Ci wpisza. Rzeczywiście płeć musi być na zaświadczenia, zeby był akt urodzenia/zgonu. Ja na szczęście za 2 razem psychicznie lepiej, tylko czasami przygnębienie dopada mnie.
matylda08 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kierzynka -Zgadzam się ja to wyczytalam po 1 poronieniu, jednak po 2 nie chciałam z tego skorzystać bo praca była mi potrzebna żeby uporać się z żalem po 1 wszym mega depresja i nie chciałam być juz w takiej rozsypce.
-